Lisenssit eivät ole käytettävissä Apple Configuratorissa

Lue, mitä tehdä, jos lisenssit eivät ole käytettävissä siirryttyäsi Apple School Managerin (ASM) tai Apple Business Managerin Apit ja kirjat -toimintoon.

Ennen kuin aloitat

Kaikkien jaettujen lisenssien kumoaminen

1. Avaa Apple Configurator.

2. Valitse Account (Tili) > Sign In (Kirjaudu sisään) ja kirjaudu sitten VPP-tilisi tunnistetiedoilla App Storeen.

3. Valitse Window (Ikkuna) > VPP Assignments (VPP-määrittelyt).

4. Klikkaa apin vieressä olevaa kolmiota, niin näet niiden laitteiden sarjanumerot, joihin appi on jaettu.

5. Valitse luettelosta laite, klikkaa työkalupalkissa Remove (Poista) ja klikkaa sitten Revoke (Kumoa).

6. Voit kumota lisenssit muista apeista toistamalla vaiheet 4 ja 5.

7. Siirry seuraavaan osaan vanhojen VPP-lisenssien siirtämistä varten.

Vanhojen VPP-lisenssien siirtäminen

Kun olet kumonnut kaikki määritetyt lisenssit, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Kirjaudu Apple School Manageriin tai Apple Business Manageriin.

2. Klikkaa Asetukset ja sitten Apit ja kirjat.

3. Siirrä vanhat VPP-lisenssit.

4. Siirry seuraavaan osaan luodaksesi Apple Configuratorille uuden sijainnin.

Uuden sijainnin luominen Apple Configuratorille

Kun olet siirtänyt vanhat VPP-lisenssit, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Kirjaudu Apple School Manageriin tai Apple Business Manageriin.

2. Klikkaa Locations (Sijainnit).

3. Klikkaa Lisää uusi sijainti.*

4. Anna uuden sijainnin tiedot ja klikkaa sitten Tallenna. Vain Apple Configurator käyttää tätä sijaintia.

5. Siirry seuraavaan osaan uuden sisältöhallinnan vastuuhenkilön luontia varten.

Uuden sisältöhallinnan vastuuhenkilön luominen

Kun olet luonut uuden sijainnin, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Klikkaa Tilit.

2. Klikkaa Lisää uusi tili.*

3. Anna tilin tiedot, valitse esimiehen rooliksi Sisältöhallinnan vastuuhenkilö ja valitse sitten Apple Configuratorille uusi sijainti.

4. Klikkaa Tallenna henkilö.

5. Klikkaa Create Sign-In (Luo kirjautumistiedot), kerää nimi ja salasana ja sitten kirjaudu ulos.

6. Siirry seuraavaan osaan lisenssien siirtämiseksi uuteen sijaintiin.

Ilmaisten lisenssien ostaminen uudessa sijainnissa

Kun olet luonut uuden sisältöhallinnan vastuuhenkilön, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Kirjaudu Apple School Manageriin tai Apple Business Manageriin uuden sisältöhallinnan vastuuhenkilön tilin tunnistetiedoilla.

2. Klikkaa Apps and Books (Apit ja kirjat).

3. Valitse Get Started (Aloita) ja siirrä lisenssit pyydettäessä uuteen sijaintiin.

4. Etsi maksuton appi, jonka haluat ottaa käyttöön.

5. Valitse appi hakutuloksista.

6. Etsi luomasi Apple Configurator -sijainti.

7. Kirjoita määrä ja klikkaa sitten Get (Hae).

8. Kun lisenssit ovat saatavilla, siirry seuraavaan osioon ja kirjaudu sisään Apple Configuratorilla.

Kirjautuminen Apple Configuratoriin

Kun olet hakenut ilmaiset lisenssit uutta sijaintia varten, toimi seuraavasti:

1. Avaa Apple Configurator.

2. Valitse Account (Tili) > Sign In (Kirjaudu sisään) ja kirjaudu sitten uuden sisältöhallinnan vastuuhenkilön tilin tunnistetiedoilla.

3. Valitse Window (Ikkuna) > Volume Purchasing Assignments (Volyymioston määrittelyt).

Näiden vaiheiden suorittamisen jälkeen voit siirtää lisenssit uuteen Apple Configurator -sijaintiin, kun olet kirjautuneena ylläpitäjänä.

* Sinun on oltava ylläpitäjä, järjestelmänhallinnan vastuuhenkilö tai henkilöhallinnan vastuuhenkilö, jotta voit luoda uuden sijainnin tai sisältöhallinnan vastuuhenkilön.