Työskenteleminen lyömäsoittajien kanssa GarageBandin Mac-versiossa

Ota selvää, miten voit lisätä lyömäsoittimet GarageBand-kappaleeseen Drummerin avulla.

GarageBandin Mac-versiossa 10.2 voit lisätä kappaleeseen dynaamisia lyömäsoitinosioita Drummerin avulla. Voit käyttää osioita kappaleen ensisijaisena rytmisenä elementtinä tai muiden Drummer-raitojen täydennyksenä. GarageBand sisältää kolme lyömäsoitintyyliä, jotka ovat Latino, Pop ja Lauluntekijä.

Lyömäsoitinraidan lisääminen

Aloita klikkaamalla raidan otsikoiden yläpuolella Lisää raita -painikeLisää raita -painike tai valitse Raita > Uusi raita. Valitse sen jälkeen Uusi raita -ikkunasta Drummer ja klikkaa Luo. GarageBand luo Drummer-alueelle uuden raidan.

Valitse uusi Drummer-raita ja klikkaa säädinpalkissa Kirjasto-painikeKirjasto-painike, niin kirjasto aukeaa. Klikkaa Drummer-kohdassa Perkussio ja valitse sitten jokin luettelossa olevista lyömäsoittajista.

macos-garageband-library-drummer-crop

Lyömäsoitinesityksen säätäminen

Kun olet lisännyt lyömäsoittajan, voit säätää esitystä Drummer-editorilla. Voit avata ja sulkea Drummer-editorin kaksoisklikkaamalla Drummer-raidan aluetta tai klikkaamalla säädinpalkissa Muokkaa-painikeMuokkaa-painike. Drummer-editori ilmestyy GarageBand-ikkunan alalaitaan.

Jos haluat lisätä lyömäsoittimet nopeasti kappaleeseen, klikkaa editorin vasemmalla puolella olevaa esiasetusta. Voit mukauttaa esitystä Drummer-editorin eri säätimillä.

• X/Y-padilla voit muuttaa esityksen monimutkaisuutta ja voimakkuutta. Vedä keltaista kiekkoa ylös- tai alaspäin, jos haluat lisätä tai vähentää dynaamista intensiteettiä, ja vasemmalle tai oikealle, jos haluat säätää esityksen monimutkaisuutta.

• X/Y-padin oikealla puolella olevan soittimien valitsimen avulla voit säätää esiasetukseen sisältyviä yksittäisiä lyömäsoittimia.

• Jos haluat kuulla lyömäsoittimen, klikkaa sitä niin, että se valitaan.

• Jos haluat mykistää lyömäsoittimen, klikkaa sitä niin, että se himmennetään.

• Voit myös säätää kunkin lyömäsoitinryhmän soittamaa komppia vetämällä komppia vastaavaa liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.

• Fillit-nupilla voit hallita fillien tiheyttä ja monimutkaisuutta. Kääntämällä nupin kokonaan vasemmalle voit poistaa fillit käytöstä.

• Swing-nupilla voit säätää esityksen svengaavuutta. Valitse kahdeksasosanuotin tai kuudestoistaosanuotin svengi haluamaasi arvoa vastaavilla painikkeilla.

macos-garageband-percussionist-preset

Lyömäsoitinraidan miksaaminen

Voit miksata lyömäsoitinraidan Smart Controleiden avulla. Valitse lyömäsoitinraita ja klikkaa säädinpalkissa Miksaus-painikeMiksaus-painike. Lyömäsoitinraidan Smart Controlit ilmestyvät GarageBand-ikkunan alalaitaan.

• Miksaus-osan säätimillä voit säätää kappaleen eri lyömäsoittimien äänenvoimakkuutta.

• Tehosteet-osan säätimillä voit säätää tehosteita, kuten pakkausta ja tunnelmaa.

macos-garageband-percussionist-smart-controls