Täyden lievennyksen käyttöönotto MDS (Microarchitectural Data Sampling) ‑haavoittuvuuksia varten

Tämä valinta on käytettävissä macOS Mojavessa, High Sierrassa ja Sierrassa suojauspäivitysten asentamisen jälkeen.

Intel on julkaissut tietoja haavoittuvuuksista, joista käytetään termiä MDS (Microarchitectural Data Sampling). Nämä haavoittuvuudet koskevat Intel-prosessoreita käyttäviä pöytätietokoneita ja kannettavia, myös kaikkia moderneja Mac-tietokoneita.

Vaikka tämän artikkelin kirjoitushetkellä ei ole tiedossa asiakkaisiin vaikuttaneita hyväksikäyttöjä, asiakkaat, jotka uskovat omistavansa kohonneen riskialttiuden tietokoneen, voivat ottaa käyttöön prosessorin lisäohjeen ja poistaa käytöstä hypersäikeistystä käyttävän prosessointitekniikan Pääte-apin avulla, mikä tarjoaa täyden suojan näitä suojausongelmia vastaan.

Tämä valinta on käytettävissä macOS Mojavessa, High Sierrassa ja Sierrassa. Se saattaa vaikuttaa huomattavasti tietokoneesi suorituskykyyn.

Hypersäikeistyksen käytöstä poistamisen vaikutus suorituskykyyn

Täysi lievennys sisältää hypersäikeistyksen käytöstä poistamisen ja estää tietovuodot säikeiden välillä sekä kernel- ja käyttäjätilojen välillä vaihtamisen aikana, mikä liittyy MDS-haavoittuvuuksiin sekä paikallisissa että etänä (verkon kautta) tehdyissä hyökkäyksissä.

Applen toukokuussa 2019 suorittamassa testauksessa mitattiin jopa 40 prosentin lasku suorituskyvyssä. Testauksessa käytettiin monisäikeisiä kuormituksia ja julkisia suorituskykytestejä. Suorituskykytesteissä käytetään tiettyjä Mac-tietokoneita. Todelliset tulokset vaihtelevat mallin, kokoonpanon, käytön ja muiden tekijöiden mukaan.

Täyden lievennyksen käyttöönotto MDS-haavoittuvuuksia varten macOS:ssä

Jos haluat ottaa täyden MDS-lievennyksen käyttöön suojauspäivitysten asentamisen jälkeen, käynnistä Mac macOS:n palautustoiminnolla ja syötä sitten komennot Pääte-apissa.

1. Käynnistä Mac tai käynnistä Mac uudelleen ja pidä sitten heti komento (⌘)- ja R-näppäimiä tai jotakin toista macOS:n palautustoiminnon näppäinyhdistelmää painettuna näppäimistöllä.

2. Valitse valikkorivin Lisäapit-valikosta Pääte.

3. Kirjoita Pääte-apin kehotteeseen seuraavat kaksi komentoa yksi kerrallaan. Paina rivinvaihtonäppäintä kummankin jälkeen.

nvram boot-args="cwae=2"

nvram SMTDisable=%01

4. Valitse Omenavalikosta  Käynnistä uudelleen.

Lievennyksen kumoaminen ja hypersäikeistyksen ottaminen takaisin käyttöön

Voit palauttaa lievennyksen ja ottaa uudelleen käyttöön hypersäikeistyksen nollaamalla NVRAM-muistin ja käynnistämällä Macin uudelleen.

Jos olet aiemmin asettanut mukautettuja käynnistysargumentteja, sinun täytyy lisätä ne nvram-komentoon.

Huomautus: Täysi lievennys ei ole käytössä, kun Macissa käytetään Windowsia Boot Campin avulla.

Hypersäikeistyksen tilan tarkistaminen macOS:ssä

Suojauspäivitysten asentamisen jälkeen voit tarkistaa Järjestelmän tiedot ‑apista, onko hypersäikeistys käytössä.

Valitse Omenavalikko  > Tietoja tästä Macista ja klikkaa sitten Järjestelmäraportti-painiketta. Valitse sitten sivupalkista Laitteisto. Jos Macisi prosessori tukee hypersäikeistystä, kohdassa Hyper-Threading-tekniikka näkyy joko Käytössä tai Ei käytössä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.