Applen liitäntälevyn vaihtaminen Mac Prossa (2019 tai sitä uudempi)

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa ja vaihtaa Apple I/O -kortin Mac Prossa.

Tarkista tarvittavat työkalut

• #1-ristipääruuvimeisseli

Jos joudut tilaamaan korvaavan Apple I/O -kortin, ota yhteyttä Appleen.

Poista kotelo tai yläsuojus

Poista Mac Pron kotelo tai yläsuojus ohjeiden mukaisesti.

Mac Pro (2019 tai sitä uudempi)

1. Sammuta Mac Pro.

2. Odota noin 5–10 minuuttia, kunnes tietokone on jäähtynyt.

3. Irrota kaikki kaapelit Mac Prosta, paitsi virtajohto.

4. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu, ja irrota sitten virtajohto.

• Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa, ennen kuin olet asentanut Apple I/O -kortin ja asettanut kotelon takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei synny.

5. Käännä yläsalpa ylös ja avaa kotelon lukitus kääntämällä sitä vasemmalle.

No alt supplied for Image
  6. Nosta koteloa suoraan ylöspäin ja pois tietokoneesta. Aseta se huolellisesti syrjään.

• Mac Pro ei käynnisty, jos sen kotelo on irrotettu.

No alt supplied for Image

Mac Pro (räkkiversio, 2019 tai sitä uudempi)

1. Sammuta Mac Pro.

2. Odota noin 5–10 minuuttia, kunnes tietokone on jäähtynyt.

3. Irrota kaikki kaapelit Mac Prosta, paitsi virtajohto.

4. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu, ja irrota sitten virtajohto.

• Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa, ennen kuin olet asentanut Apple I/O -kortin ja asettanut yläsuojuksen takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei synny.

5. Liu’uta yläsuojuksen vapautussalvat lukitsemattomaan asentoon, nosta yläsuojus, vedä sitä etulevystä poispäin ja aseta se syrjään.

No alt supplied for Image

Poista ja asenna Apple I/O -kortti

1. Irrota paikat 5–8 peittävässä kiinnityslevyssä olevat kaksi #1-ristipääruuvia ja poista levy.

• Ruuvit pysyvät kiinni kiinnityslevyssä.

No alt supplied for Image
  2. Liu’uta PCI-salpa lukitsemattomaan asentoon.

No alt supplied for Image
  3. Tartu Applen liitäntälevyn reunoihin ja vedä se suoraan ulos korttipaikasta tietokoneesta riippuen:

• Mac Pro (2023): paikka 7

• Mac Pro (2019): paikka 8.

Applen liitäntälevyn poistaminen Mac Pron (2023) paikasta 7
  4. Aseta uusi Applen liitäntälevy paikalleen ja työnnä sitä lujasti ja tasaisesti, kunnes se on kunnolla paikallaan. Käytä samaa paikkaa kuin aikaisemmin tietokoneesta riippuen:

• Mac Pro (2023): paikka 7

• Mac Pro (2019): paikka 8.

Applen liitäntälevyn asettaminen Mac Pron (2023) paikkaan 7
  5. Liu’uta PCI-salpa lukittuun asentoon.

No alt supplied for Image
  6. Aseta kiinnityslevy paikkojen 5–8 päälle ja kiristä kaksi #1-ristipääruuvia.

No alt supplied for Image

Kotelon tai yläsuojuksen asentaminen uudelleen

Asenna Mac Pron (2019) kotelo tai Mac Pron (teline, 2019) yläsuojus uudelleen seuraavien ohjeiden mukaan.

Mac Pro (2019 tai sitä uudempi)

1. Laske kotelo varovasti Mac Pron päälle varoen koskemasta piirilevyjä.

No alt supplied for Image
  2. Kun kotelo on täysin paikallaan, käännä yläsalpaa oikealle ja lukitse kääntämällä se alas.

No alt supplied for Image
  3. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.

Mac Pro (räkkiversio, 2019 tai sitä uudempi)

1. Kohdista yläsuojuksen reuna etulevyssä olevaan aukkoon, paina sitten voimakkaasti vapautussalpojen läheltä ja kuuntele, että salvat napsahtavat paikoilleen.

No alt supplied for Image
  2. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.

Lisätietoja

Jos sait vaihto-osan Applelta, lähetä alkuperäinen osa takaisin Applelle noudattamalla Mac Prota (2023) tai Mac Prota (2019) koskevia ohjeita.