Tietoja Xsanista macOS Server -versioissa 5.11.1 ja 5.12

macOS Big Surin ja uudempien sisäisten Xsan-komentorivihallintatyökalujen ansiosta et enää tarvitse macOS Serveriä Xsan-tallennusverkkojen luomiseen tai hallintaan.

Voit luoda ja hallita Xsan-tallennusverkkoja macOS Big Suriin ja uudempiin sisältyvällä xsanctl-komentorivityökalulla. Se tukee uusimpia Xsan-ominaisuuksia ja on yhteensopiva Quantum StorNext 7:n kanssa. Saat lisätietoja työkalusta kirjoittamalla Päätteeseen man xsanctl.

macOS Server -versiossa 5.11.1 Xsan-määritysliittymä on kätketty macOS Serverin uusissa asennuksissa, mutta toimii edelleen normaalisti päivitysasennuksissa.

Xsan-määritysliittymä on poistettu macOS Server -versiosta 5.12. Lisätietoja uusiin työkaluihin siirtymisestä on Xsan Management Guide -oppaassa (PDF).