3D Touchin käyttäminen VoiceOverin ja zoomauksen kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää 3D Touchia VoiceOver- ja zoomaus-käyttöaputoimintojen kanssa iPhone 6s:ssä tai iPhone 6s Plussassa.

3D Touchin käyttäminen VoiceOverin kanssa

3D Touchin avulla voit kurkistaa kohteen sisältöön, käyttää hyödyllisiä oikoteitä ja avata kohteita nopeasti.

Kohteen tarkastelu Peek-toiminnolla tai avaaminen Pop-toiminnolla

Voit esikatsella kohteen sisältöä seuraavasti:

1. Siirrä VoiceOver-kohdistus kohteeseen tai appiin.

2. Paina näyttöä ja lopeta painaminen, kun tunnet värinän. Esikatselu avautuu.

3. Jos haluat avata kohteen Pop-toiminnolla, paina lujempaa.

Kun kurkistat viestiä Mailissa, voit käyttää mukautettua toimintovalikkoa. Toimi seuraavasti:

1. Siirrä VoiceOver-kohdistus esikatseluluettelossa olevaan viestiin.

2. Paina näyttöä ja lopeta painaminen, kun tunnet värinän.

3. Vedä sormi näytön oikeaan alakulmaan. VoiceOver sanoo ”esikatselu”.

4. Pyyhkäise näytöllä ylös tai alas yhdellä sormella, niin pääset roskakoriin tai lukemattomiin viesteihin tai voit suorittaa muita toimintoja.

Pikatoimintovalikon avaaminen

Joskus painaessasi appia pikatoimintovalikko avautuu. Voit esimerkiksi painaa Kamera-appia Koti-valikossa ja sitten valita Ota selfie.

Voit avata pikatoimintovalikon seuraavasti:

1. Siirrä VoiceOver-kohdistus appiin.

2. Paina näyttöä ja lopeta painaminen, kun tunnet värinän.

3. Pyyhkäise oikealle tai vasemmalle yhdellä sormella.

3D Touchin käyttäminen zoomauksen kanssa

Voit lähentää ja loitontaa näytöllä yhdellä sormella. Varmista ensin, että zoomausohjain on päällä. Voit tarkistaa asian valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Zoomaus > Näytä ohjain.

Voit käyttää 3D Touchia zoomauksen kanssa painamalla ohjainpainiketta yhdellä sormella. Zoomausikkuna aktivoituu. Siirrä sitten ikkunaa liikuttamalla sormea näytöllä.

Kun nostat sormen, näyttö loitontuu pienimmälle tasolle ja zoomausikkuna sulkeutuu.

iphone6-ios9-settings-general-accessibility-zoom