Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan Macin tallennustila tarvitsee huoltoa

Varmuuskopioi Macisi ja tee ajanvaraus huoltoa varten, jos näet ilmoituksen, jonka mukaan SSD-levyssä on havaittu vakava virhe.

Macin SSD-levyyn kuuluu SMART (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) -laitteisto. Tämä teknologia havaitsee flash-muistin lohkot, jotka eivät toimi enää oikein. Jos Mac havaitsee, että viallisten muistilohkojen määrä kasvaa SSD:ssä, näkyviin tulee Tämän Macin tallennustila tarvitsee huoltoa -ilmoitus.

Huollon hankkiminen SSD:tä varten

Varmuuskopioi mahdollisimman suuri osa SSD:n tiedoista ja ota yhteyttä Apple-tukeen tai vie Mac Apple Storeen, Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai itsenäisesti toimivaan huoltoliikkeeseen. Aitoja Apple-osia on myös saatavilla takuun ulkopuolisiin korjauksiin Self Service Repair ‑ohjelman kautta.

Itsenäisesti toimivilla huoltoliikkeillä on pääsy aitoihin Apple-osiin, työkaluihin, koulutusmateriaaliin, huolto-oppaisiin, diagnostiikkatoimintoihin ja resursseihin. Itsenäisten huoltoliikkeiden korjaukset eivät kuulu Applen takuun tai AppleCare-sopimusten piiriin, mutta ne saattavat sisältyä huoltoliikkeiden omaan korjaustakuuseen. Self Service Repair -ohjelman kautta elektronisten laitteiden korjaamiseen perehtyneet asiakkaat saavat käyttöönsä aitoja Apple-osia, työkaluja ja korjausoppaita, jotta he voivat suorittaa takuun ulkopuolisia korjauksia itse. Itsepalvelukorjauksia on tällä hetkellä saatavilla tietyissä maissa ja tietyillä alueilla tietyille vuonna 2020 tai sen jälkeen julkaistuille Mac-tietokonemalleille. Jos haluat tutustua ohjelmaan kuuluvien mallien korjausoppaisiin tai tilata niihin varaosia, siirry Self Service Repair ‑sivulle.