Applen Thunderbolt-liitäntälevyn vaihtaminen Mac Prossa (2023)

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa ja vaihtaa Mac Pron Thunderbolt-liitäntälevyn.

Tarkista tarvittavat työkalut

• #1-ristipääruuvimeisseli

Jos sinun on tilattava korvaava Thunderbolt-liitäntälevy, ota yhteyttä Appleen.

Poista kotelo tai yläsuojus

Poista Mac Pron (2023) kotelo tai Mac Pron (räkkiversio, 2023) yläsuojus seuraavien ohjeiden mukaan.

Mac Pro (2023)

1. Mac Pron sammuttaminen.

2. Odota noin 5–10 minuuttia, kunnes tietokone on jäähtynyt.

3. Irrota kaikki kaapelit Mac Prosta, paitsi virtajohto.

4. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu, ja irrota sitten virtajohto.

• Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa ennen kuin olet asentanut Applen Thunderbolt-liitäntälevyn ja asettanut kotelon takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei syntyisi.

5. Käännä yläsalpa ylös ja avaa kotelon lukitus kääntämällä sitä vasemmalle.

No alt supplied for Image
  6. Nosta koteloa suoraan ylöspäin ja pois tietokoneesta. Aseta se huolellisesti syrjään.

• Mac Pro ei käynnisty, jos sen kotelo on irrotettu.

No alt supplied for Image

Mac Pro (räkki, 2023)

1. Mac Pron sammuttaminen.

2. Odota noin 5–10 minuuttia, kunnes tietokone on jäähtynyt.

3. Irrota kaikki kaapelit Mac Prosta, paitsi virtajohto.

4. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu, ja irrota sitten virtajohto.

• Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa ennen kuin olet asentanut Applen Thunderbolt-liitäntälevyn ja asettanut yläsuojuksen takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei syntyisi.

5. Liu’uta yläsuojuksen vapautussalvat lukitsemattomaan asentoon, nosta yläsuojus, vedä sitä etulevystä poispäin ja aseta se syrjään.

No alt supplied for Image

Thunderbolt-liitäntälevyn poistaminen ja asentaminen

1. Irrota paikat 5–7 peittävän kiinnityslevyn kaksi ruuvia ja poista levy.

• Ruuvit pysyvät kiinni kiinnityslevyssä.

No alt supplied for Image
  2. Liu’uta PCI-salpa lukitsemattomaan asentoon.

No alt supplied for Image
  3. Tartu Thunderbolt-liitäntälevyn reunoihin ja vedä levy suoraan ulos sen paikasta.

No alt supplied for Image
  4. Aseta paikkaan uusi Thunderbolt-liitäntälevy. Paina korttia voimakkaasti ja tasaisesti, kunnes se on kunnolla paikallaan.

No alt supplied for Image
  5. Liu’uta PCI-salpa lukittuun asentoon.

No alt supplied for Image
  6. Aseta kiinnityslevy paikkojen 5–7 päälle ja kiristä ruuvit.

No alt supplied for Image

Kotelon tai yläsuojuksen asentaminen uudelleen

Asenna Mac Pron (2023) kotelo tai Mac Pron (räkkiversio, 2023) yläsuojus takaisin paikalleen seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Mac Pro (2023)

1. Laske kotelo varovasti Mac Pron päälle varoen koskemasta piirilevyjä.

No alt supplied for Image
  2. Kun kotelo on täysin paikallaan, käännä yläsalpaa oikealle ja lukitse kääntämällä se alas.

No alt supplied for Image
  3. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.

Mac Pro (räkki, 2023)

1. Kohdista yläsuojuksen reuna etulevyssä olevaan aukkoon, paina sitten voimakkaasti vapautussalpojen läheltä ja kuuntele, että salvat napsahtavat paikoilleen.

No alt supplied for Image
  2. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.

Lisätietoja

Jos sait korvaavan osan Applelta, lähetä alkuperäinen osa takaisin Applelle näiden ohjeiden mukaisesti.