Pikakomennot-apin uudet ominaisuudet

Tässä artikkelissa kerrotaan iOS:n, iPadOS:n, macOS:n ja watchOS:n Pikakomennot-apin uusista ominaisuuksista.

Katso Pikakomennot-apin kaikkien toimintojen kattavat vaiheittaiset ohjeet ja tiedot:

Pikakomentojen käyttöopas >

Uutta iOS ja iPadOS 16.5:ssä, macOS 13.4:ssa ja watchOS 9.5:ssä

Tämä päivitys sisältää parannuksia olemassa oleviin toimintoihin sekä luotettavuuden parannuksia pikakomentojen muokkaamiseen ja suorittamiseen.

Päivitetyt toiminnot

• Lähetä viesti -toiminto tukee nyt kuvia ja liitteitä, kun Näytä suoritettaessa -toiminto on pois päältä.

• Muunna Markdown muotoilluksi tekstiksi näyttää nyt macOS:ssä HTML-tiedoston sijaan esikatselun.

• Pyydä syötettä käyttää nyt oletuspäivämäärää oikein päivämäärää pyydettäessä.

• Laske-toiminto laskee nyt oikein Modulus-toiminnot desimaaliluvuille.

• Valitse luettelosta -asetus tukee nyt Valitse kaikki alustavasti -toimintoa, kun sanakirja lisätään syötteenä, ja se toimii Sirillä watchOS:ssä, kun Valitse useita -asetus on käytössä.

• Avaa URL-osoite käsittelee muuttujia sisältäviä URL-osoitteita oikein, ja se toimii nyt watchOS:n Toiminto-painikkeella.

• Ota kuva -toiminto toimii luotettavammin, kun Näytä kameran esikatselu -toiminto on pois päältä.

Uutta iOS ja iPadOS 16.4:ssä, macOS 13.3:ssa ja watchOS 9.4:ssä

Tämä päivitys lisää uusia toimintoja, parantaa nykyisiä toimintoja sekä parantaa pikakomentoeditorin toimintavarmuutta. Pikakomento-editorissa on uusi vaihtoehto, jonka avulla voit valita appikuvakkeen pikakomennon värin ja glyyfin valitsemisen sijaan.

Uudet toiminnot

• Etsi kirjoja -toiminto etsii kirjastostasi kirjoja tai PDF-tiedostoja, jotka vastaavat tiettyä nimeä, kirjailijaa, genreä, ostopäivää tai sisältötyyppiä iOS:ssä ja macOS:ssä.

• Intercom lähettää ilmoituksia kotiisi iOS:llä ja watchOS:llä.

• Aseta VPN yhdistää, katkaisee yhteyden tai määrittää minkä tahansa VPN:n on Demand -asetuksen iOS:ssä ja macOS:ssä.

• Aseta AirDrop-vastaanotto asettaa iOS:n ja macOS:n AirDrop-vastaanottoasetukseksi Kaikki, Vain yhteystiedot tai Ei kukaan.

• Aseta Järjestäjä ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä ja muuttaa Järjestäjän asetuksia iPadOS:ssä ja macOS:ssä.

• Aseta ilmoitusten puhuminen vaihtaa Puhu ilmoitukset -asetuksen iOS:ssä ja watchOS:ssä.

• Aseta tuntemattomien soittajien hiljennys -toiminto vaihtaa Hiljennä tuntemattomat soittajat -asetuksen iOS:ssä.

• Aseta Night Shift ja Aseta True Tone vaihtavat näyttöasetukset iOS:ssä ja macOS:ssä.

• Aseta Aina päällä -tila vaihtaa tuetun iOS-laitteen Aina päällä -tilan.

• Etsi appeja -toiminto etsii ja suodattaa macOS:ään asennettuja appeja.

• Etsi näyttöjä -toiminto etsii ja suodattaa näyttöjä macOS:ssä.

• Sammuta, Käynnistä uudelleen ja Lukitse näyttö ovat nyt käytettävissä iOS:ssä ja macOS:ssä.

• Kirjaudu ulos, Uni ja Laita näyttö nukkumaan ovat nyt käytettävissä macOS:ssä.

Päivitetyt toiminnot

Mukautettuja pikakomentoja luovien käyttäjien käyttämiä toimintoja on päivitetty:

• Siirrä ikkunaa sallii nyt ikkunan siirtämisen macOS:n näyttöön.

• Pyydä syötettä -toiminnossa on uusi Salli useita rivejä -asetus, joka voidaan poistaa käytöstä yksirivisellä tekstinsyötöllä.

• Etsi kuvia -toiminto voi nyt etsiä näyttötallenteita.

• Etsi yhteystietoja -toiminto suodattaa nyt syntymäpäivän mukaan tarkemmin.

• Hae laitteen tiedot -toiminnon avulla voit nyt hakea käyttöjärjestelmän build-numeron.

• Hae laitteen tiedot -toiminto poistaa nyt tarpeettomat desimaaliluvut pyöristämällä numerot, kuten akun nykyisen tason, äänenvoimakkuuden ja kirkkauden.

• Aseta toistolaite toimii nyt, kun se suoritetaan Sirin kautta.

• Toista musiikkia jatkaa tällä hetkellä toistettavan musiikin toistamista, jos syötteeksi ei valita musiikkia.

• Suorita AppleScript pystyy nyt tuottamaan sanakirjoja AppleScript-tietueista.

• Mikään ei nyt tuota muuttujaa, jolla on nolla kohdetta, vaan tällöin muuttujaa ei tuoteta lainkaan.

• Uudelleentoisto voidaan nyt asettaa suoritettavaksi 0 kertaa.

Uutta iOS 16.3:ssa, iPadOS 16.3:ssa, macOS 13.2:ssa ja watchOS 9.3:ssa

Tämä päivitys sisältää mahdollisuuden poistaa pikakomennon suorittaminen käytöstä laitteen ollessa lukittuna, parannuksia olemassa oleviin toimintoihin sekä luotettavuuden parannuksia muokkaus- ja pikakomentojen suorittamiseen.

Päivitetyt toiminnot

Mukautettuja pikakomentoja luovien käyttäjien käyttämiä toimintoja on päivitetty:

• Etsi muistutuksia -toiminto pystyy nyt suodattamaan näkyviin seuraavan tai edellisen viikon erääntyvät muistutukset.

• Kirjaa treeni -toiminto tukee nyt Kysy joka kerta -valintaa harjoituksen kestolle.

• Kirjaa näyte -toiminto tukee nyt Kysy joka kerta -valintaa syötettäessä arvoja watchOS:ssä.

• Etsi Terveys-näytteitä -toiminto tukee nyt terveystietotyyppien etsimistä editorissa.

• Hae sisältö URLista -toiminto pystyy nyt käyttämään muuttujia POST- ja PUT-pyyntöjen tiedostoparametreina.

• Keskity-tilan suodatinmääritystoiminnot määrittävät Keskity-suodattimen nyt oikein myös iPhonessa, kun toiminto suoritetaan watchOS:ssä.

• Näytä Muistiinpanot-kansio -toiminto näkyy nyt oikein editorissa.

Uutta iOS ja iPadOS 16.2:ssa, macOS 13.1:ssä ja watchOS 9.2:ssa

Tämä päivitys lisää uusia toimintoja Kirjat-appiin, parantaa nykyisiä toimintoja sekä parantaa pikakomentoeditorin ja -kirjaston toimintavarmuutta.

Uudet toiminnot

Kirjat

• Avaa kirja-, Toista äänikirja-, Muuta kirjan ulkoasua-, Vaihda sivunavigointia-, Vaihda näkymää Kirjoissa-, Avaa kokoelma-, Etsi Kirjoista- ja Käännä sivua -toiminnot ovat nyt tuettuja.

Muut

• Vaihda taustakuvaa -toiminto asettaa iOS:n nykyisen taustakuvan.

• Hae taustakuva -toiminto palauttaa kaikki iOS:n lukittuun näyttöön lisätyt taustakuvat.

Päivitetyt toiminnot

Mukautettuja pikakomentoja luovien käyttäjien käyttämiä toimintoja on päivitetty:

• Aseta kuva taustakuvaksi -toiminnolla voi nyt määrittää valokuvia taustakuviksi, joissa käytetään iOS 16:n uusia widgetejä ja mukautusvaihtoehtoja.

• Hae akun tila -toiminto pystyy nyt tarkistamaan lataustilan (latautuu tai liitetty laturiin).

• Muokkaa kalenteritapahtumaa -toiminto pystyy nyt asettamaan kutsutun henkilön tilan (hylännyt tai hyväksynyt).

• Etsi kalenteritapahtumia -toiminto pystyy suodattamaan tapahtumat osallistujien määrän mukaan.

• Etsi Terveys-näytteitä -toiminto pystyy nyt palauttamaan univaiheet (perusuni, syvä uni, REM-uni) iOS:ssä.

• Aseta pysäköity auto -toiminto hyväksyy nyt myös muut sijainnit kuin nykyisen sijainnin.

• Puhu teksti -toiminto toimii luotettavammin, kun pikakomento käynnistetään osana automaatiota.

• Käynnistä ajastin -toiminto pyytää nyt valitsemaan keston, kun asetukseksi on valittu Kysy joka kerta ja toiminto suoritetaan Sirin kautta.

Uutta iOS ja iPadOS 16.1:ssä, macOS 13.0:ssa ja watchOS 9.1:ssä

Tämä päivitys lisää tuen jakosivun pikakomennoille macOS:ssä. Päivitys sisältää myös uusia toimintoja sekä parantaa pikakomentoeditorin ja kirjaston toimintavarmuutta.

Uudet toiminnot

Kello

• Avaa välilehti -toiminto on nyt tuettu.

• Luo herätys-, Herätys päälle tai pois-, Hae kaikki herätykset- ja Käynnistä ajastin -toiminnot ovat nyt tuettuja macOS:ssä.

Muistutukset

• Avaa älykäs lista -toiminto on nyt tuettu iOS:ssä ja iPadOS:ssä.

Safari

• Hae artikkeli käyttäen Safarin lukijaa -toiminto on nyt tuettu myös macOS:ssä.

Muut

• Hae nykyinen Keskity-tila -toiminto mahdollistaa nykyisen Keskity-tilan tarkistamisen.

• Aseta Keskity-tilan suodatin -toiminnot mahdollistavat Keskity-tilan suodattimien määrittämisen macOS-apeissa.

• Etsi pikakomennoista -toiminto mahdollistaa haun aloittamisen Pikakomennot-apista.

Päivitetyt toiminnot

Mukautettuja pikakomentoja luovien käyttäjien käyttämiä toimintoja on päivitetty:

• Lähetä sähköposti -toiminto tukee nyt muotoiltua tekstisisältöä macOS:ssä.

• Terveystoimintoja voidaan nyt suorittaa, vaikka Terveys-appia ei olisi asennettu.

• Aseta Keskity-tilan suodatin -toiminnot tukevat nyt Kysy joka kerta -asetusta.

• Hae nykyinen sää -toiminto palauttaa nyt säätiedot oikein, kun toiminto suoritetaan Koti-apin automaatiosta.

Uutta iOS ja iPadOS 16.0:ssa ja watchOS 9.0:ssa

Tämä päivitys lisää tuen appien pikakomennoille: pikakomentoja voi nyt käyttää ilman käyttöönottoa. Päivitys sisältää myös uusia toimintoja ja päivityksiä Pikakomennot-apin editoriin ja kirjastoon.

Uudet toiminnot

Safari

• Avaa välilehtiryhmä-, Luo välilehtiryhmä-, Avaa näkymä-, Etsi kirjanmerkkejä, Avaa kirjanmerkki-, Etsi lukulistakohteita-, Avaa lukulistakohde-, Näytä/kätke lukija Safarissa-, Sulje välilehti-, Luo uusi välilehti-, Luo uusi yksityinen välilehti-, Etsi välilehtiä- ja Avaa välilehti -toiminnot ovat nyt tuettuja.

Kartat

• Hae pysäköidyn auton sijainti- ja Aseta pysäköity auto -toiminnot ovat nyt tuettuja.

Kello

• Avaa välilehti -toiminto on nyt tuettu.

Huomautukset

• Poista muistiinpanot-, Kiinnitä muistiinpanot-, Avaa Muistiinpanot-tili-, Muuta Muistiinpanojen asetuksia-, Avaa muistiinpanonäkymä-, Luo kansio-, Poista kansiot-, Siirrä muistiinpanot kansioon-, Avaa kansio-, Lisää muistiinpanoihin tunnisteita-, Luo tunniste-, Poista tunnisteet-, Avaa tunniste- ja Poista tunnisteet muistiinpanoista -toiminnot ovat nyt tuettuja.

Mail

• Avaa postilaatikko- ja Etsi Mailissa -toiminnot ovat nyt tuettuja.

sanelut

• Etsi Sanelimesta-, Avaa kansio-, Avaa äänitys-, Poista kansioita-, Toista äänitys-, Luo kansio-, Vaihda äänityksen toistoasetus-, Poista äänityksiä- ja Luo äänitys -toiminnot ovat nyt tuettuja.

Muistutukset

• Luo luettelo- ja Etsi Muistutuksista -toiminnot ovat nyt tuettuja.

Tiedostot

• Etsi Tiedostoista -toiminto on nyt tuettu.

Muut

• Aseta Keskity-tilan suodatin -toiminnot mahdollistavat Keskity-tilan suodattimien määrittämisen apeissa.

• Pikakomennot-apin Luo pikakomento-, Poista pikakomentoja- ja Avaa kansio -toiminnot ovat nyt tuettuja.

• Optimoi PDF-tiedoston koko -toiminto pienentää tiedostokokoa pakkaamalla PDF-tiedoston sisältämät kuvat.

• Poista kuvan tausta -toiminto poistaa kuvien taustan säilyttäen kuvan kohteen.

• Sytytä/sammuta taskulamppu -toiminto pystyy nyt hallitsemaan taskulamppua watchOS:stä.

• Aseta oma hotspot -toiminto vaihtaa oman hotspotin tilan iOS:ssä.

Päivitetyt toiminnot

Mukautettuja pikakomentoja luovien käyttäjien käyttämiä toimintoja on päivitetty:

• Etsi kalenteritapahtumia -toiminto suodattaa tapahtumat kutsutun tilan mukaan (hylännyt tai hyväksynyt).

• Luo muistiinpano- ja Lisää muistiinpanoon -toiminnot tukevat nyt muotoiltua tekstiä.

• Etsi muistiinpanoja -toiminnolla haettavien muistiinpanojen määrä ei ole enää rajoitettu.

• Jos-ehdot täsmäytyvät nyt oikein päättyy-ehtojen kanssa.

• Tunnista Shazamilla -toiminto pystyy tunnistamaan musiikin, kun pikakomento käynnistetään Sirillä.

• Näytä sisällön kuvaaja -toiminnon sisällön kuvaajan selaamiskäyttöliittymää on parannettu.

Pikakomentoeditori

Pikakomentoeditoriin on tehty muokattuja pikakomentoja luoviin käyttäjiin vaikuttavia muutoksia:

• iPadOS:ssä on nyt uusia näppäinoikoteitä nopeampaa muokkaamista varten.

• Kuvakehaku mahdollistaa pikakomentojen kuvakeglyyfien haun nimellä.

• Dokumentti-pikakomentovalikon pikasäätimet ovat: Nimeä uudelleen, Valitse kuvake, Monista, Siirrä, Lisää Koti-valikkoon ja Vie tiedosto.

• Seuraava toiminto -ehdotuksia voi nyt vetää ja pudottaa pikakomentoihin.

• Parannettu suorituskyky ja toimintavarmuus