iPadOS 16:n uudet ominaisuudet yrityksille

Tässä artikkelissa kerrotaan yritysasiakkaille tarkoitetusta sisällöstä, jonka Apple on julkaissut iPadOS 16:tä varten.

iPadOS 16:n päivitykset parantavat laitteen vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja niitä suositellaan kaikille käyttäjille. Laitteiden ylläpitäjät voivat hallinnoida ohjelmistopäivityksiä MDM-ratkaisun avulla.

Lisätietoja yleisistä parannuksista on artikkelissa Tietoja iPadOS 16 ‑päivityksistä.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iPadOS 16.6

• Parantaa yhteyden luotettavuutta Oppitunti-apissa.

• Hallittuja Apple ID:itä pyydetään harvemmin päivittämään Apple ID:n asetukset.

iPadOS 16.5

• Voit nyt kirjautua hallitulla Apple ID:lläsi sisään Ohjelmistopäivitystä varten ja asentaa betapäivitykset. Katso dokumentaatio AppleSeed for IT:stä, niin saat lisätietoja.

• Safari määrittää nyt verkon ruuhkatason WebRTC:n prioriteettiominaisuuden perusteella.

• Korjaa ongelman, jonka takia Verizon-käyttäjät eivät voineet automaattisesti valita kokoushuoneen numeroita.

• Virheviesti ”Viestiä ei voida lähettää” ei enää ilmesty, kun sähköpostin lähetys tapahtui onnistuneesti.

• Tekstiviestivahvistuskoodit toimivat nyt Microsoftin monivaiheisen tunnistautumisen kanssa liittoutumista käyttäessä.

iPadOS 16.4

• MDM pystyy kysymään hallittujen laitteiden mallinumeron.

• Profiilipohjaisten Wi-Fi-verkkojen automaattista liittymistä priorisoidaan oletusarvoisesti manuaalisesti liittyneisiin verkkoihin nähden.

• Hallittuja Apple ID:itä pyydetään harvemmin päivittämään Apple ID:n asetukset.

iPadOS 16.3.1

• Korjaa ongelman, joka esti iCloud-asetuksia näkymästä tai asettumasta oikein käyttäjillä, joilla on hallittu Apple ID.

iPadOS 16.3

• Korjaa ongelman, joka ilmeni iPadOS:n palauttamisessa joihinkin iPad-malleihin.

• Sisällön suodatusta tarjoavat verkkolaajennukset suodattavat nyt verkkoselausta oikein.

• Exchangen Mail-ilmoitukset näkyvät nukkuvissa laitteissa luotettavammin.

• Viestistä toiseen kopioidut Mail-liitteet toimivat luotettavammin.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta VPN-profiilien päivitys epäonnistui.

• Parantaa Aina päällä ‑VPN:n ja yleisen välityspalvelimen käytön luotettavuutta.

iPadOS 16.2

• Rekisteröinnin kertakirjautumisen avulla ylläpitäjät voivat määrittää henkilöllisyysapin, jota käytetään kirjautumiseen MDM-rekisteröinnin aikana ja sen jälkeen.

• MDM voi nyt rajoittaa ja asentaa pikaturvapäivityksiä.

• MDM voi nyt määrittää domainit, joilla sivustojen välinen seuranta on sallittu Safarissa.

• Kun käyttäjä suorittaa palautuksen varmuuskopiosta, MDM voi nyt asentaa uusia appeja, ennen kuin kaikki varmuuskopioon sisältyvät apit on palautettu.

• Korjaa ongelman, joka esti Siriä aloittamasta puheluita hallituille yhteyshenkilöille.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi laitteet eivät voineet liittyä 802.1X-verkkoihin luotettuaan palvelinvarmenteeseen.

iPadOS 16

iPadOS 16 sisältää uusia ominaisuuksia, kuten Managed Device Attestation (Hallittu laitteiden todennus) ja Declarative Device Management (Deklaratiivinen laitehallinnan tuki), kaikille rekisteröintityypeille.

Laitehallinta

• Managed Device Attestation (Hallittu laitteiden todennus) käyttää Secure Enclavea ja salaustodennuksia suojatakseen hallittujen laitteiden välistä viestintää yhdistettäessä palveluihin, kuten MDM:ään, VPN:ään ja 802.1X:ään.

• iPadOS 16 tukee OAuth 2.0:aa käyttäjien rekisteröintiin.

• Appikohtaisen DNS-välipalvelimen ja appikohtaisen verkkosisällön suodattimen avulla käyttäjää koskevat tiedot pysyvät yksityisinä.

• Settings MDM -komennolla voi nyt määrittää käyttöapuasetuksia, kuten Lihavoi teksti, Lisää kontrastia, Vähennä liikettä, Vähennä läpinäkyvyyttä, Tekstin koko, Kosketusten mukautus, Zoomaus ja VoiceOver.

• Appikohtaista VPN:ää voidaan nyt käyttää käyttäjien rekisteröimien laitteiden kanssa.

• iPhonen Apple Configuratorilla voi nyt lisätä iPadOS 16 -laitteita Apple School Manageriin, Apple Business Manageriin tai Apple Business Essentialsiin.

Network

• iPadOS 16 tarjoaa fyysisten SIM-korttien ja eSIM-korttien tuen muille kuin erillisille 5G- ja yksityisille LTE-matkapuhelinverkoille, mikä mahdollistaa vain data -yhteydet 5G-yhteensopivissa iPad-malleissa.

Shared iPad

• iPadOS 16:ssa ylläpitäjät voivat määrittää oletusdomainit, joiden avulla käyttäjät voivat täyttää Apple ID:nsä automaattisesti käyttäjätunnuksen kirjoittamisen jälkeen.

• iPadOS 16 käyttää jaetun iPadin käyttäjille oletusarvoisesti paikallista pääsykoodia. Ylläpitäjät voivat määrittää, kuinka monen päivän jälkeen etätodennusta vaaditaan uudelleen.

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• iPadOS 16 lisää PIV-älykorttien ja CCID-yhteensopivien lukulaitteiden tuen.

• Hallitun leikepöydän rajoitusta sovelletaan nyt domainien tietosisällössä määritettyihin domaineihin.

• Exchange-tilit ja ulkopuoliset hallitut Apple ID:t voivat nyt suorittaa todentamisen Allow Account Modification (Salli tilin muokkaus) -rajoituksen ollessa käytössä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.