Mac-asiakasohjelmistojen päivittäminen OS X Serverin Software Update (Ohjelmiston päivitys) -palvelun avulla

OS X Serverin Software Update (Ohjelmiston päivitys) -palvelun avulla voit isännöidä Applen ohjelmistopäivityksiä omalla palvelimellasi.

Yhteensopivuus

Palvelimesi voi toimittaa päivityksiä asiakasohjelmistoille, jotka käyttävät samaa OS X -versiota ja joitakin aiempia OS X -versioita:

Palvelinversio

Varhaisin tuettu asiakasohjelmisto

Uusin tuettu asiakasohjelmisto

OS X Server (Yosemite)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.10 Yosemite

OS X Server (Mavericks)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.9 Mavericks

OS X Server (Mountain Lion)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.8 Mountain Lion

OS X Server (Lion)

OS X 10.5 Leopard

OS X 10.7 Lion

Mac-asiakasohjelmistot, jotka käyttävät eri OS X -versioita, voivat käyttää samaa URL-osoitetta muodostaakseen yhteyden palvelimeen päivitysten lataamista varten. Sinun ei tarvitse luoda erillistä palvelinta jokaiselle ohjelmistoversiolle, jota haluat tukea.

Käytä asetusprofiilia

Voit käyttää asetusprofiilia (kuten esimerkiksi Profile Managerin luomaa profiilia), jonka avulla asiakkaat pääsevät ohjelmistopäivityspalvelimeen. Kun lisäät ohjelmistopäivityksen tietosisällön profiiliin, määritä URL-osoite, kuten:

http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Korvaa ohjelmistopäivityspalvelimen täysi isäntänimi nimellä su.example.com.

Lisätietoja määritysprofiilien luomisesta on Profile Managerin ohjeessa.

Käytä Hallittua asiakasta

Voit hallita ohjelmistopäivityspalvelimien käyttöä Hallitulla asiakkaalla seuraavasti:

1. Klikkaa Workgroup Managerissa Preferences (Asetukset).

2. Varmista, että olet valinnut oikean hakemiston ja olet todentanut itsesi. Jos haluat vaihtaa hakemistoa, klikkaa maapallokuvaketta. Jos et ole todentanut itseäsi, klikkaa lukkoa ja anna hakemiston ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Valitse tietokoneryhmä.

4. Klikkaa Software Update (Ohjelmiston päivitys).

5. Aseta hallinta-asetukseksi Always (Aina).

6. Määritä URL-osoite korvaamalla ohjelmistopäivityspalvelimen täysi isäntänimi nimellä su.example.com.

• http://su.example.com:8088/index.sucatalog

7. Klikkaa Apply Now (Käytä nyt).

Hallitsemattomat asiakkaat

Voit osoittaa seuraavien ohjeiden avulla ohjelmistopäivityspalvelimelle Mac-asiakkaat, joita ei hallita määritysprofiililla tai Hallitulla asiakkaalla:

1. Avaa Pääte hallitsemattomalla asiakkaalla.

2. Käytä seuraavaa komentoa. Korvaa ohjelmistopäivityspalvelimen täysi isäntänimi nimellä su.example.com.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Voit vahvistaa muutoksen tällä komennolla:

defaults read /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL

Jos haluat ohjata hallitsemattoman asiakkaan takaisin Applen ohjelmistopäivityspalvelimelle, käytä tätä komentoa:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL