OS X:n hallinnan salliminen verkkopohjaisilla tileillä

Voit määrittää monin tavoin, millä verkon käyttäjillä tai ryhmillä on järjestelmänvalvojan oikeudet.

Järjestelmäasetukset.

Voit lisätä verkkokäyttäjän paikalliseen ylläpitäjäryhmään Järjestelmäasetukset-kohdassa.

1. Kirjaudu sisään verkon käyttäjän tilillä.

2. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset.

3. Valitse Näytä-valikosta Käyttäjät ja ryhmät.

4. Valitse Salli tämän käyttäjän hallinnoida tietokonetta -valintaneliö.

5. Anna pyydettäessä nykyisen ylläpitäjän nimi ja salasana.

Hakemistotyökalu (Active Directory)

Voit lisätä Active Directory (AD) -ryhmiä paikalliseen ylläpitäjäryhmään hakemistotyökalun avulla. (Tällä tavalla voidaan lisätä vain Active Directory -ryhmiä.)

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset.

2. Valitse Näytä-valikosta Käyttäjät ja ryhmät.

3. Klikkaa Kirjautumisvalinnat.

4. Klikkaa verkkotilipalvelimen Muokkaa-painiketta.

5. Avaa Hakemistotyökalu (/System/Library/CoreServices/Directory Utility) klikkaamalla Avaa Hakemistotyökalu -painiketta.

6. Todenna klikkaamalla vasemmassa alakulmassa olevaa lukkoa.

7. Muokkaa Active Directorya kaksoisklikkaamalla sitä Palvelut-välilehdessä.

8. Klikkaa Näytä lisäasetukset -kohdan vieressä olevaa esittelykolmiota, niin näet sen sisällön.

9. Ota se käyttöön klikkaamalla Salli hallinta -valintaneliötä Hallinta-välilehdellä.

10. Lisää uusia merkintöjä luetteloon klikkaamalla lisäyspainiketta (+).

11. Tallenna muutokset klikkaamalla OK.

Komentorivi (edistyksellinen)

Jos tunnet Päätteen ja komentorivin käytön, voit lisätä verkon käyttäjiä tai ryhmiä paikalliseen ylläpitäjäryhmään Päätteen dseditgroup-komennolla. Seuraava esimerkki lisää verkkokäyttäjän ylläpitäjäryhmään:

dseditgroup -o edit -n /Local/Default -u localadmin -p -a networkuser -t user admin

Tässä esimerkissä ”localadmin” on paikallisen ylläpitäjän tilin nimi työasemassa (sinua pyydetään antamaan tämä tilin salasana) ja ”networkuser” on verkon käyttäjän lyhyt nimi.

Saat lisätietoja käyttäjien ja ryhmien muokkaamisesta komentoriviltä tutustumalla dseditgroup?locale=fi_FI-sivulta.