OS X Lion: järjestelmän lisätietojen katsominen kirjautumisikkunasta

Jos asennettuna on Lion Server, voit näyttää kirjautumisikkunassa lisätietoja jollakin seuraavista tavoista. Kun tämä ominaisuus on käytössä, voit katsoa järjestelmää koskevia lisätietoja klikkaamalla kirjautumisikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kelloa.

Profiilinhallinta

Ota tämä ominaisuus käyttöön Profiilinhallinnan avulla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse Profiilinhallinnasta laite tai laiteryhmä, jota haluat hallita.

2. Voit muokata tämän tietueen profiilia painamalla Profiili-välilehdestä Muokkaa-painiketta.

3. Valitse Mac OS X -osiossa olevasta luettelosta Kirjautumisikkuna.

4. Jos tietosisältöä ei ole vielä määritetty, luo se painamalla Määritä-painiketta. Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia kirjautumisikkunan tietosisällön luomisen jälkeen.

5. Sulje valintaikkuna painamalla OK.

6. Tallenna muutokset painamalla Tallenna-painiketta.

Lisätiedot ovat saatavilla kirjautumisikkunassa profiilin asentamisen jälkeen.

Workgroup Manager

Ota tämä ominaisuus käyttöön Workgroup Managerin avulla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse Workgroup Managerista tietokone tai tietokoneryhmä, jota haluat hallita.

2. Klikkaa yläreunan työkalupalkista Asetukset.

3. Valitse Yleiskatsaus-välilehdestä Kirjaudu.

4. Valitse Ikkuna-välilehdestä Hallitse aina. Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia Aina-vaihtoehdon valitsemisen jälkeen.

5. Tallenna muutokset valitsemalla Käytä nyt.

Vaiheessa 1 valitsemasi tietue näyttää nyt lisätiedot kirjautumisikkunassa.

Terminal

Suorita Päätteessä seuraava komento:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow AdminHostInfo HostName

Huomautus: Arvo (HostName edeltävässä esimerkissä) voi olla jokin Profiilinhallinnan tai Workgroup Managerin avulla määritetyistä kirjautumisikkunan otsikkomääritteistä.

Lisätietoja

Seuraavat tiedot näytetään (siirry seuraavaan kohteeseen klikkaamalla uudelleen):

• tietokoneen nimi

• asennettu OS X -versio

• IP-osoite

Tiedot ovat näkyvissä 60 sekuntia.