SMB 2- ja SMB 3 -yhteyksien paketin allekirjoituksen laittaminen pois päältä

Ota selvää, miten voit laittaa paketin allekirjoituksen Macissa pois päältä.

macOS 10.13.4:ssä ja uudemmissa paketin allekirjoitus on laitettu oletusarvoisesti pois päältä. SMB 2- ja SMB 3 -yhteyksien paketin allekirjoitus laitetaan tarvittaessa automaattisesti päälle, jos palvelin tarjoaa sen. Tämän artikkelin ohjeet koskevat macOS 10.13.3:a ja aiempia.

SMB 2- tai SMB 3 -yhteyttä käytettäessä paketin allekirjoitus laitetaan oletusarvoisesti päälle. Haluat ehkä laittaa paketin allekirjoituksen pois päältä, jos

• suorituskyky heikkenee, kun muodostat yhteyden kolmannen osapuolen palvelimeen

• et pysty muodostamaan yhteyttä palvelimeen, joka ei tue paketin allekirjoitusta

• et pysty yhdistämään kolmannen osapuolen laitetta macOS SMB -palvelimeen.

Jos laitat paketin allekirjoituksen pois päältä, heikennät SMB-yhteyden suojausta. Laita paketin allekirjoitus pois päältä vain silloin, jos sekä asiakasohjelma että palvelin ovat suojatussa verkossa.

Paketin allekirjoituksen laittaminen pois päältä macOS-asiakasohjelmassa

Tarkista, onko macOS-tietokoneessa /etc/nsmb.conf-tiedostoa.

Jos macOS-tietokoneessa on /etc/nsmb.conf-tiedosto

1. Avaa /etc/nsmb.conf-tiedosto.

2. Määritä signing_required-arvoksi "no" seuraavasti:

3. Tallenna /etc/nsmb.conf-tiedosto.

4. Katkaise kaikkien näkyviin tuotujen SMB-jakojen yhteys ja yhdistä ne sitten uudelleen, jotta muutokset astuvat voimaan.

Jos macOS-tietokoneessa ei ole /etc/nsmb.conf-tiedostoa

1. Avaa Pääte.

2. Seuraavien komentojen avulla voit luoda /etc/nsmb.conf-tiedoston, jonka signing_required-arvoksi on määritetty "no":

sudo -s

echo "[default]" >> /etc/nsmb.conf

echo "signing_required=no" >> /etc/nsmb.conf

exit

3. Katkaise kaikkien näkyviin tuotujen SMB-jakojen yhteys ja yhdistä ne sitten uudelleen, jotta muutokset astuvat voimaan.

Paketin allekirjoituksen laittaminen pois päältä macOS-tietokoneessa, jossa isännöidään SMB-jakoja

Toimi macOS:ssä tai macOS Serverissä ohjeiden mukaan.

macOS

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja valitse sitten Jako.

2. Poista Tiedostonjako-valintaneliön valinta ja sulje sitten Jako-paneeli.

3. Käytä Päätteessä tätä komentoa:

Sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server

SigningRequired-bool FALSE

4. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja valitse sitten Jako.

5. Valitse Tiedostonjako-valintaneliö ja sulje sitten Jako-paneeli.

macOS Server

1. Avaa Pääte.

2. Tee Päätteessä paketin allekirjoituksesta asiakkaille valinnainen seuraavien komentojen avulla:

sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server SigningRequired -bool FALSE

sudo /usr/libexec/smb-sync-preferences