Vierastila ei ole käytettävissä joillain IPv6-määrityksillä AirPort-laitteissa

Jos haluat käyttää vierastilaa ja IPv6:ta samaan aikaan, sinun on ehkä lisättävä arvo AirPort Extremen, AirPort Expressin tai AirPort Time Capsulen delegoidun etuliitteen asetukseen.

IPv6-määritystavasta riippuen vierasverkkotila ei välttämättä ole käytettävissä AirPort-laitteessasi:

• Kun määrität 64-bittistä vastaavan LAN Prefix ‑pituuden Manuaalinen reititin- tai Tunneli-tilalle, vierasverkkoa varten ei ole käytettävissä tarpeeksi bittejä. Näissä tapauksissa IPv6-vierasverkko ei ole käytettävissä.

• Jos delegoidun etuliitteen asetusta ei ole annettu, AirPort-laitteesi käyttää etuliitettä 64. Tämä poistaa myös vierasverkon käytöstä IPv6:ssa.

Voit asettaa AirPort-laitteeseesi IPv6-etuliitteen 48 käyttämällä AirPort-työkalua. Näin voit käyttää sekä IPv6- että vierasverkkotilaa samaan aikaan.

1. Kysy lisätietoa IPv6-asetuksista verkko-operaattoriltasi.

2. Avaa AirPort-työkalu ja valitse sitten AirPort-laite, jota olet määrittämässä. Syötä laitteen salasana pyydettäessä.

3. Klikkaa tai napauta Internet ja valitse sitten Internet-valinnat.

4. Valitse Määritä IPv6 ‑asetukseksi Käsin.

5. Valitse kohdassa IPv6-tila joko Alkup. tai Tunneli sen mukaan, mitä verkko-operaattorisi on ohjeistanut.

6. Syötä IPv6-WAN-osoite, oletusreitti ja muut verkko-operaattorilta saamasi tiedot.

7. Syötä /48-osoite Delegoitu IPv6-etuliite ‑kenttään. Klikkaa Tallenna ja päivitä sitten AirPort-laite klikkaamalla Päivitä.

Internet Options pane of Airport Utility