Mac mini: Ulkoisten virtalähteiden tunnistaminen ennen vuotta 2010 julkaistuissa Mac mini -malleissa

Opettele tunnistamaan ulkoiset virtalähteet ennen vuotta 2010 julkaistuissa Mac mini -malleissa.

Helmikuussa 2006 Apple esitteli Intel-pohjaisen Mac minin (alkuvuosi 2006). Tämä ja myöhemmät Mac mini -mallit vuoden 2009 malleihin asti käyttävät eri virtalähdettä kuin ennen vuotta 2006 julkaistut mallit.

Nämä kaksi erilaista virtalähdettä eivät ole keskenään vaihdettavissa, ja kutakin virtalähdettä tulee käyttää ainoastaan sen Mac mini -mallin kanssa, jonka mukana se toimitettiin. Lue lisää siitä, mitä virtalähdettä kunkin Mac mini -tietokoneen kanssa tulisi käyttää.

Huomautus: Mac mini (vuoden 2010 puoliväli) ja Mac mini (vuoden 2011 puoliväli) -malleissa on sisäinen virtalähde ulkoisen sijaan.

Virtalähteen tunnistaminen

Mac mini (alkuvuosi 2006) – Mac mini (loppuvuosi 2009) -mallit käyttävät 110 watin virtalähdettä. Tämä tieto löytyy virtalähteen sivusta, alla osoitetusta kohdasta:

No alt supplied for Image

Ennen vuotta 2006 valmistetut Mac mini -mallit käyttävät 85 watin virtalähdettä. Myös näissä virtalähteissä tieto löytyy virtalähteen sivusta, alla osoitetusta kohdasta:

No alt supplied for Image

Tunnista Mac mini

Koska virtalähde liitetään tietokoneen I/O-porttiosaan, on helppo tunnistaa, käytätkö alkuperäistä Mac miniä, Mac miniä (alkuvuosi 2006) tai uudempaa Mac miniä. Voit tunnistaa mallin myös Mac minin USB-porttien määrän perusteella.

Malli

USB-portit

Mac mini (loppuvuosi 2009) Mac mini (alkuvuosi 2009)

5 USB-porttia

Mac mini (alku- ja loppuvuosi 2009)

Mac mini (vuoden 2007 puoliväli) Mac mini (alkuvuosi 2006)

4 USB-porttia

Mac mini (vuoden 2007 puoliväli) ja (alkuvuosi 2006)

Alkuperäinen Mac mini

2 USB-porttia

Alkuperäinen Mac mini

Vaikka väärän virtalähteen käyttö ei vahingoita Mac miniä, se voi aiheuttaa odottamatonta toimintaa: erityisesti sen, että tietokone ei käynnisty.