iBooks Author: Näkövammaisystävällisten kirjojen luominen

Tässä artikkelissa olevien ohjeiden avulla voit varmistaa, että iBooks Authorissa luomasi kirja on näkövammaisystävällinen.

iBooks Authorin widgetti-inspektorissa on käyttöapukuvaus. Sen avulla kirjaan voi sisällyttää kuvien ja objektien kuvaukset, jotka VoiceOver lukee, kun käyttäjä tarkastelee kirjaa iBooksissa iPadissa tai OS X Mavericksissa.

Näin lisäät kuvauksen:

1. Avaa widgetti-inspektori valitsemalla Näytä > Näytä inspektori.

2. Valitse kohde.

3. Osoita widgetti-inspektorikuvaketta.

Käyttöapukuvaus-kenttä widgetti-inspektorissa
  4. Kirjoita kuvaus Käyttöapukuvaus-kenttään.

Näiden ohjeiden avulla voit tehdä iBooks Author -kirjastasi mahdollisimman näkövammaisystävällisen:

• Anna aina käyttöapukuvaukset kirjassa käytetyille kuville, myös taustakuville.

• Kun luot widgettiä, jossa on elementtejä, joita ei ole kuvattu tekstissä, anna käyttöapukuvaukset jokaiselle niistä. Esimerkki:

• Anna käyttöapukuvaus kaikille galleriawidgetin kuville.

• Anna käyttöapukuvaukset tarkistuswidgettien kuville sekä Vedä merkki kohteeseen- ja Vedä miniatyyri kohteeseen -kysymysten vastauksille.

• Käytä tarkistuswidgetissä käyttöapukuvauksia, jotka eivät paljasta vastauksia kysymyksiin.

• Vältä tekstin upottamista kuviin. Jos upotat tekstiä, muista sisällyttää kyseinen teksti käyttöapukuvaukseen.

• Tee HTML5-widgettien sisällöstä näkövammaisystävällistä WAI-ARIA:n avulla. Lisätietoja WAI-ARIA:sta on seuraavissa verkkosivustoissa:

• Liitä kuvan numeron viereen aina kuvan peruskuvaus.

• Jos lisäät matemaattisia yhtälöitä, käytä mieluiten MathML:ää ja lisää yhtälö Lisää-valikosta. Jos et käytä MathML:ää, lisää käyttöapukuvaus kullekin yhtälölle tai matemaattiselle lausekkeelle.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.