Tietoja automaattisen liittymisen ja yhteyskohtaisen salasanan Wi-Fi-profiiliasetuksista

Apple Configuratorin tai Profiilinhallinnan avulla voit määrittää iOS-laitteen liittymään langattomaan verkkoon. Voit määrittää laitteen käyttämään automaattista liittymistä tai yhteyskohtaista salasanaa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten nämä asetukset toimivat.

Apple Configuratorissa tai Profiilinhallinnassa voit määrittää iPhonen, iPadin tai iPod touchin liittymään langattomaan verkkoon. Voit tehdä tämän valitsemalla iOS-laitteiden asetuksista automaattisen liittymisen tai yhteyskohtaisen salasanan vaihtoehdon. Vältä kuitenkin käyttämästä molempia samassa verkossa.

Apple Configurator

Apple Configuratorissa voit määrittää laitteen käyttämään sekä automaattista liittymistä että yhteyskohtaista salasanaa. Vältä kuitenkin laitteen määrittämistä käyttämään molempia samassa verkossa. Jos valitset molemmat, iOS-laite ei ehkä pysty liittymään verkkoon.

Organisaatiosi saattaa esimerkiksi haluta, että iOS-laitteet liittyvät automaattisesti Yritys-WLAN-nimiseen verkkoon. Jos valitset molemmat yhteystavat, iOS-laite käyttää vain yhteyskohtaisen salasanan asetusta.

Liittyminen langattomaan verkkoon automaattisesti

Apple Configuratorissa iOS-laite voidaan profiilin avulla määrittää liittymään tiettyyn langattomaan verkkoon automaattisesti.

Liittyminen langattomaan verkkoon yhteyskohtaisella salasanalla

Joissakin langatonta todentamista vaativissa ympäristöissä iOS-laite voidaan määrittää käyttämään yhteyskohtaista salasanaa. Tämä on kertaluontoinen salasana, eikä iOS säilytä käyttäjän kirjautumistietoja todentamisen jälkeen. Kun laite liittyy uudelleen samaan verkkoon, käyttäjää pyydetään todentautumaan uudelleen, jotta verkkoon voidaan liittyä.

No alt supplied for Image

Profiilinhallinta

Profiilinhallinnassa voit määrittää laitteen käyttämään sekä automaattista liittymistä että yhteyskohtaista salasanaa. Vältä kuitenkin laitteen määrittämistä käyttämään molempia samassa verkossa. Jos valitset molemmat, iOS-laite ei ehkä pysty liittymään verkkoon.

Organisaatiosi saattaa esimerkiksi haluta, että iOS-laitteet liittyvät automaattisesti Yritys-WLAN-nimiseen verkkoon. Jos valitset molemmat yhteystavat, iOS-laite käyttää vain yhteyskohtaisen salasanan asetusta.

Liittyminen langattomaan verkkoon automaattisesti

Profiilinhallinnassa iOS-laite voidaan profiilin avulla määrittää liittymään tiettyyn langattomaan verkkoon automaattisesti.

Liittyminen langattomaan verkkoon yhteyskohtaisella salasanalla

Joissakin langatonta todentamista vaativissa ympäristöissä iOS-laite voidaan määrittää käyttämään yhteyskohtaista salasanaa. Tämä on kertaluontoinen salasana, eikä iOS säilytä käyttäjän kirjautumistietoja todentamisen jälkeen. Kun laite liittyy uudelleen samaan verkkoon, käyttäjää pyydetään todentautumaan uudelleen, jotta verkkoon voidaan liittyä.

No alt supplied for Image

Liity automaattisesti- ja Yhteyskohtainen salasana -konfigurointiasetukset eivät oletusarvoisesti ole käytettävissä Profiilinhallinnassa. Voit kuitenkin viedä .mobileconfig-tiedoston ja lisätä ne. Tässä on esimerkki: