OS X El Capitanin NetBoot-, NetInstall- ja NetRestore-vaatimukset

OS X El Capitan lisää tietoturvaparannuksia, jotka muuttavat sitä, miten bless-komentoa käytetään verkkolevytiedoston valitsemiseen.

Verkkolevytiedoston valitseminen

OS X El Capitanissa voit jatkossakin valita jommallakummalla seuraavista tavoista NetBoot-, NetInstall- tai NetRestore-levytiedoston, josta Mac käynnistyy:

• Käytä Käynnistyslevy-asetuksia: valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Käynnistyslevy.

• Käytä Startup Manageria: pidä optionäppäintä painettuna, kun tietokone käynnistyy.

• Jos haluat käyttää NetBoot-palvelimella olevaa oletuslevytiedostoa, pidä N-näppäintä painettuna tietokoneen käynnistyessä.

Luotetun NetBoot-palvelimen lisääminen

Jos käytät bless-komentoa verkkolevytiedoston valitsemiseen, OS X El Capitanin järjestelmän eheyden suojausominaisuus edellyttää, että Mac määritetään ensin luottamaan NetBoot-palvelimeen. Voit tehdä sen käyttämällä System Image Utility ‑apin Bless NetBoot Server ‑toimintoa tai käyttämällä csrutil-komentorivityökalua.

Bless NetBoot Server -toiminnon käyttäminen

Käytä Bless NetBoot Server -toimintoa, kun luot NetInstall- tai NetRestore-levytiedostoa.

1. Bless NetBoot Server -toimintoa voi käyttää osoittamalla System Image Utilityn Muokkaa-painiketta. Tämä toiminto edellyttää, että syötät NetBoot-palvelimen IP-osoitteen.

2. Kopioi levytiedosto NetBoot-palvelimellesi.

3. Käynnistä asiakas-Mac levytiedostosta käyttämällä jotakin yllä mainituista menetelmistä.

4. Kun olet ottanut tiedoston käyttöön Macissa, voit käyttää bless-komentoa NetBoot-palvelimessa ylläpidettyjen verkkolevytiedostojen valitsemiseen.

csrutilin käyttäminen

Jos et käytä Bless NetBoot Server ‑toimintoa, voit toimia seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Käynnistä Mac-tietokone OS X ‑palautuksesta pitämällä komento- ja R-näppäimiä painettuina käynnistyksen aikana.

2. Valitse Lisäohjelmat-valikosta Pääte.

3. Lisää luotettu palvelin kirjoittamalla seuraava komento Päätteeseen. Vaihdaaddress to the IP address of your NetBoot server.

csrutil netboot add address

4. Paina rivinvaihtonäppäintä.

5. Valitse Omenavalikosta Käynnistä uudelleen. Voit nyt käyttää bless-komentoa NetBoot-palvelimessa ylläpidettyjen verkkolevytiedostojen valitsemiseen.

Jos et halua enää luottaa NetBoot-palvelimeen tai haluat katsoa luotettavien palvelimien luetteloa, käynnistä Mac-tietokone OS X ‑palautuksesta ja suorita sitten nämä vaiheet:

• Avaa Lisäohjelmat-valikosta Pääte ja kirjoita seuraava komento antaaksesi Macille käskyn lopettaa NetBoot-palvelimeen luottamisen. Vaihdaaddress to the IP address of your NetBoot server or the index of the image.

csrutil netboot remove address

Jos haluat katsoa luetteloa valtuutetuista NetBoot-palvelimista, joita voit käyttää bless-komennon kanssa, avaa Lisäapit-valikosta Pääte ja kirjoita seuraava komento. (Tietokonetta ei tarvitse ensin käynnistää OS X:n palautuksesta tämän komennon käyttämiseksi.)

csrutil netboot list