Intel-pohjaisten Mac-tietokoneiden laiteohjelmistopäivitykset vaativat GUID-osiomallin

Laiteohjelmistopäivitykset eivät asennu Intel-pohjaisessa Macissa, jos tietokoneessa on epästandardi osiomalli, esimerkiksi fdisk-malli. Kun laiteohjelmistopäivitystä yritetään asentaa, näyttöön saattaa tulla "tapahtui odottamaton virhe (0); laiteohjelmistoa ei voida päivittää" -virheviesti tai tietokone saattaa käynnistyä normaalisti (yhden piippauksen jälkeen, jos virtapainiketta pidetään painettuna).

Osiomallin tarkistaminen

Levytyökalun avulla voit helposti tarkistaa, mitä osiomallia levy käyttää.

1. Avaa Levytyökalu:

• Jos Mac käynnistyi Mac OS X -asennuslevyltä, valitse Lisäohjelmat > Levytyökalu.

• Jos Mac käynnistyi Mac OS X -taltiosta, avaa Levytyökalu Lisäohjelmat-kansiosta. Pääset sinne valitsemalla Siirry > Lisäohjelmat.

2. Valitse kovalevy (ei taltiota) Levytyökalu-ikkunan vasemmasta reunasta. Yleensä levyn nimessä on sen valmistajan nimi, ei Macintosh HD tai itse valitsemasi nimi.

• Vinkki: Taltioiden nimet näkyvät sisennettyinä Levytyökalu-ikkunan vasemmassa reunassa. Levyn nimiä ei ole sisennetty.

3. Valitse levy osoittamalla.

4. Etsi Osiomalli-rivi näytön alalaidasta. Intel-pohjaisessa Macissa laiteohjelmistopäivityksen voi asentaa ainoastaan levylle, jossa on GUID-osiotaulukko.

• Osiomallitiedot

Ratkaisu

Jos osiomalli ei ole GUID_partition_scheme, varmuuskopioi tiedot, osioi levy uudelleen ja asenna Mac OS X uudelleen.

Toimenpide tyhjentää levyn, jonka jälkeen laiteohjelmistopäivitys voidaan asentaa. Tärkeää: Varmuuskopioi tärkeät tiedot. Kovalevyn osioiminen tyhjentää levyn kaikki tiedot.

1. Varmuuskopioi tärkeät tiedot. Kovalevyn osioiminen tyhjentää levyn kaikki tiedot.

2. Käynnistä tietokone Mac OS X -asennuslevyltä ja valitse Lisäohjelmat > Levytyökalu.

3. Valitse tietokoneen kovalevy.

4. Osoita Levytyökalu-ikkunan Osioi-välilehteä. Jos Osioi-välilehti ei ole näkyvissä, varmista, että olet valinnut levyn (taltion sijasta) ikkunan vasemmasta reunasta. Yleensä levyn nimessä on sen valmistajan nimi, ei Macintosh HD tai itse valitsemasi nimi.

• Vinkki: Taltioiden nimet näkyvät sisennettyinä Levytyökalu-ikkunan vasemmassa reunassa. Levyn nimiä ei ole sisennetty.

5. Valitse haluamasi määrä osioita Taltiomalli-ponnahdusvalikosta. Jos esimerkiksi haluat luoda yhden osion, valitse 1 osio.

6. Valitse Valinnat.

• Huomautus: Joissakin Intel-pohjaisissa Maceissa Osioi-välilehdessä ei ole Valinnat-painiketta. Käytä levyn tyhjentämiseen sen sijaan Tyhjennä-välilehteä. Tämä muuttaa osiomallin GUID-oletusosiomalliksi. Tämän jälkeen voit luoda lisäosioita Osiot-välilehden avulla.

7. Valitse Osiomalli-taulusta GUID-osiomalli.

8. Valitse OK.

9. Tee muut tarvittavat (esimerkiksi osion kokoon ja nimeämiseen liittyvät) muutokset Taltion tiedot -osassa.

10. Tyhjennä ja osioi levy osoittamalla Osioi-painiketta.

11. Kun osiointi on päättynyt, asenna Mac OS X uudelleen taltioon.

12. Kun Mac OS X on asennettu uudelleen, lataa ja asenna tietokoneen laiteohjelmistopäivitys. Jälkeenpäin voit palauttaa varmuuskopioidut tiedot.