Mac mini (alkuvuosi 2006) ja (vuoden 2007 puoliväli): Ulkoiset portit ja liittimet

Tässä asiakirjassa kerrotaan Mac minin (alkuvuosi 2006) ja Mac mini (vuoden 2007 puoliväli) -tietokoneiden ulkoisista porteista ja liittimistä.

Kaikki tässä artikkelissa kuvatut portit ja liittimet sijaitsevat tietokoneen takana olevassa liitäntäpaneelissa.

No alt supplied for Image

Portit ja niiden tehtävät

Yksi FireWire 400 -porttiNo alt supplied for Image

Mac minissä (alkuvuosi 2006) ja Mac minissä (vuoden 2007 puoliväli) on yksi 400 Mbit/s FireWire (IEEE 1394) -portti; 8 wattia. 400 Mb/s on teoreettinen maksiminopeus, ja todelliset nopeudet vaihtelevat. Tätä porttia käytetään vanhempien iPodien kanssa sekä muiden valmistajien laitteiden (kuten videokameroiden, ulkoisten kovalevyjen ja optisten asemien) kanssa.

Virtajohdon liitäntä

Tämä portti on Mac minin (alkuvuosi 2006) ja Mac minin (vuoden 2007 puoliväli) virtalähteen liittämistä varten. Tämä virtaliitin muistuttaa Apple Cinema Displayn virtaliitintä. Ole siis tarkkana, jos kytket Mac minin (alkuvuosi 2006) tai Mac minin (vuoden 2007 puoliväli) yhteen Apple Cinema Displayn kanssa.

Ethernet-portti (10/100/1000 Gigabit Base-T)No alt supplied for Image

Mac Mini (alkuvuosi 2006) ja Mac mini (vuoden 2007 puoliväli) -tietokoneissa on sisäänrakennettu 10/100/1000 Gigabit Ethernet -portti. Nämä tietokoneet voidaan liittää Ethernet-kaapeliin kaapeli- tai DSL-modeemin, keskittimen, kytkimen tai reitittimen kautta, tai ne voidaan liittää toiseen Macintosh-tietokoneeseen. Liitetty laite voi olla joko 10Base-T-, 100Base-TX- tai 1000Base-T-laite. Portti tunnistaa automaattisesti, minkä tyyppinen laite on liitetty. Ethernet-ristikytkentäkaapelia ei tarvitse käyttää muihin Ethernet-laitteisiin liitettäessä.

NäyttöporttiNo alt supplied for Image

Mac minissä (alkuvuosi 2006) ja Mac minissä (vuoden 2007 puoliväli) on DVI-yhteensopivia näyttöjä tukeva DVI-I-portti. Voit myös käyttää pakkauksen DVI-VGA-sovitinta VGA-näytön liittämiseen – tietokone tukee analogisia resoluutioita 1920 x 1080 pikseliin saakka. Valinnaisen DVI–Video-sovittimen avulla voit liittää laitteen televisioihin, projektoreihin tai videonauhureihin, jotka käyttävät S-video- tai komposiittiliittimiä.

Neljä USB 2.0 -porttiaNo alt supplied for Image

Mac Mini (alkuvuosi 2006) ja Mac Mini (vuoden 2007 puoliväli) -tietokoneissa on yhteensä viisi USB 2.0 -yhteensopivaa porttia. Näihin portteihin voi liittää sekä USB 2.0- että USB 1.1. -laitteita.

USB-portit käyttävät USB A -tyyppisiä liittimiä, joissa on kussakin neljä nastaa.

USB 2.0 -portit tukevat alhaisen nopeuden (1,5 Mb/s), täyden nopeuden (12 Mb/s) ja suuren nopeuden (480 Mb/s) tiedonsiirtoa.

Äänen tuloportti / optinen äänen tuloporttiNo alt supplied for Image

Äänen tuloportissa toimivat sekä optinen digitaalinen syöttö että analoginen syöttö.

Analoginen äänen linjasyöttö on käytettävissä 3,5 mm:n minikuulokeliitännän kautta. Äänen syöttöliitäntä hyväksyy linjatasoisia stereosignaaleja, kun 24 bitin stereon näytetaajuus on 44,1–192 kHz. Syöttöliitäntään voi myös yhdistää stereon miniplug-RCA-kaapelisovittimen stereolaitteiston liittämiseksi tietokoneeseen.

Optinen äänen syöttö on SPDIF-muotoa ja käyttää toslink-vakiokaapelia toslink mini-plug -sovittimen kanssa. Näytetaajuus voi olla jopa 24 bittiä (stereo) ja 44,1–96 kHz.

Kuulokkeiden ulostulo / optinen äänen ulostuloporttiNo alt supplied for Image

Kuulokeliitin/linjan ulostuloliitin tukee digitaalista optista äänen ulostuloa, analogista äänen ulostuloa (24 bitin, 44,1–192 kHz:n D/A-muunnin), digitaalista äänen ulostuloa (24 bitin stereo ja 44,1–192 kHz:n näytetaajuus) ja sitä tukevaa koodattua digitaalisen äänen ulostuloa (AC3 ja DTS). Analogisten kuulokkeiden/linjan ulostuloon tulee käyttää tavallista äänikaapelia, jossa on 3,5 mm:n metalliliitin. Digitaalista ääntä varten voidaan käyttää tavallista Toslink-kaapelia, jossa on Toslink-mini-plug-sovitin.

Lukituskaapelin paikkaNo alt supplied for Image

Tämä aukko on tarkoitettu lukkoa ja kaapelia varten varkauden estämiseksi. Lukkoja on saatavilla Apple Storessa.