Pages '09: Tyylien käyttäminen

Valitse tyyli tyylien vetolaatikosta tai klikkaa muokkauspalkin kappale-, merkki- tai luettelotyylipainiketta ja valitse sitten tyyli ponnahdusluettelosta.

Avaa tyylien vetolaatikko klikkaamalla sen painiketta muokkauspalkissa tai valitsemalla Näytä-valikosta Näytä tyylien vetolaatikko.

Voit käyttää tyyliä yhdessä tai useammassa kappaleessa valitsemalla kappaleet, joita haluat muokata. Voit myös valita kokonaisen tekstilaatikon, taulukon solun tai tekstiä sisältävän muodon. Klikkaa kappaletyylipainiketta muokkauspalkissa ja valitse haluamasi tyyli.

Kappaletyyli koskee koko kappaletta. Uuden kappaletyylin käyttäminen aiemmin muotoillussa tekstissä korvaa nykyisen kappale- tai luettelotyylin.

• Voit käyttää merkkityyliä valitsemalla sanat, joita haluat muokata, tai valitsemalla kokonaisen tekstilaatikon, taulukon, taulukon solun tai tekstiä sisältävän muodon. Klikkaa merkkityylipainiketta muokkauspalkissa ja valitse haluamasi tyyli.

• Merkkityyliä voidaan käyttää valitussa tekstissä ilman että sillä on vaikutusta marginaaleihin, tekstin tasaukseen tai muihin kappale- tai luettelumuotoilutyyppeihin. Lisäksi merkkityylit säilyvät, vaikka muutat tekstin kappale- tai luettelotyyliä.

• Voit käyttää luettelotyyliä asettamalla lisäyskohdan siihen kohtaan, josta haluat aloittaa luettelon kirjoittamisen, klikkaamalla muokkauspalkin luettelotyylipainiketta ja valitsemalla haluamasi tyylin. Kirjoita sitten luettelo ja aloita kukin luettelomerkillä tai numerolla varustettu kohta painamalla rivinvaihtonäppäintä.

• Luettelotyyli koskee koko kappaletta. Se ei vaikuta tekstin ulkoasuun (esimerkiksi fonttiin tai tekstin kokoon). Ulkoasu määräytyy pohjana olevan kappaletyylin perusteella.

Jos tyylien vetolaatikossa ei näy merkki- tai luettelotyylejä, klikkaa sen oikeassa alakulmassa olevaa Näytä merkkityylit- tai Näytä luettelotyylit -painiketta.