Tietoja Mac-tietokoneiden (alkuvuosi 2010 tai aiempi) EFI-laiteohjelmistopäivityksistä

Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä tietää, tarvitseeko Intel-pohjainen Mac-tietokone (alkuvuosi 2010 tai aiempi) EFI-laiteohjelmistopäivitystä. Lisäksi siinä kerrotaan, miten kyseiset päivitykset otetaan käyttöön.

Selvitä ensin, tarvitseeko tietokone EFI-laiteohjelmistopäivitystä, noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Selvitä käytössä olevan laiteohjelmiston versio Järjestelmän kuvauksesta. Lue tarkat ohjeet artikkelin EFI- ja SMC-laiteohjelmiston päivitykset Intel-pohjaisiin Mac-tietokoneisiin kohdasta Tarkista tietokoneen EFI Boot ROM -muistin tai SMC-laiteohjelmiston versio.

2. Vertaa käytössä olevan laiteohjelmiston versiota taulukossa Saatavissa olevat laiteohjelmistopäivitykset mainittuihin versioihin.

3. Jos käytössä oleva laiteohjelmistoversio vastaa taulukossa mainittua, tietokone ei tarvitse laiteohjelmistopäivitystä. Jos käytössä oleva laiteohjelmistoversio ei vastaa taulukossa mainittua versiota, päivitä laiteohjelmisto noudattamalla tämän artikkelin ohjeita.

Huomautus: Jotkin USB- ja FireWire-laitteet saattavat estää laiteohjelmistopäivitysten asianmukaisen asennuksen. Irrota tarpeettomat laitteet ja asenna päivitys käyttämällä vain Apple-näppäimistöä ja -hiirtä.

Sulje kaikki avoimet ohjelmat. Lataa sen jälkeen laiteohjelmistopäivitys ja asenna se:

1. Lataa oikea päivitys tietokoneeseesi klikkaamalla asianmukaista linkkiä EFI- ja SMC-laiteohjelmiston päivitykset Intel-pohjaisiin Mac-tietokoneisiin -artikkelin taulukossa.

2. Lataaminen sijoittaa levytiedoston ja asentajan Lataukset-kansioon tai sijaintiin, joka on määritetty Safari > Asetukset -kohdan Yleiset-välilehdellä. Jos latasit levytiedoston Safarin kautta, Safari ilmoittaa, että levytiedostossa on ohjelma. Jatka klikkaamalla OK.

3. Jos Avaa turvalliset tiedostot lataamisen jälkeen -asetus on valittuna Safarin asetuksissa, levytiedosto avautuu itsestään. Jos tätä asetusta ei ole valittu Safarissa, avaa levytiedosto kaksoisklikkaamalla sitä.

4. Käynnistä laiteohjelmiston päivittäminen kaksoisklikkaamalla .pkg-tiedostoa avatussa levytiedostossa. (Asentaja sijoittaa EFI-päivittäjän kansioon /Ohjelma/Lisäohjelmat ja käynnistää sen automaattisesti.)

5. Lue näyttöön tulevat ohjeet ja jatka päivitystä klikkaamalla Sammuta-painiketta. Laiteohjelmistotiedosto latautuu tietokoneeseen. Tietokone sammutetaan, mutta päivitys asennetaan vasta vaiheessa 6.

6. Käynnistä tietokone, mutta älä pidä käynnistyspainiketta painettuna. Näyttö menee pimeäksi ja pysyy pimeänä enintään 40 sekuntia. Tietokoneesta kuuluu pitkä äänimerkki. Näyttö muuttuu harmaaksi, ja näyttöön tulee päivityksen edistymistä ilmaiseva palkki.

Tärkeää: älä irrota tietokonetta virtalähteestä, sammuta tietokonetta tai käynnistä sitä uudelleen, kun päivitys on käynnissä.

Asennus voi kestää useita minuutteja.

1. Kun laiteohjelmisto on päivitetty, tietokone käynnistyy uudelleen.

2. Kun kirjaudut sisään, näyttöön tulee ilmoitus laiteohjelmiston päivityksen onnistumisesta. Sulje valintaikkuna klikkaamalla OK-painiketta.

3. Jos laiteohjelmiston päivittäminen keskeytyy, tietokone yrittää asentaa päivityksen automaattisesti uudelleen seuraavan kerran, kun tietokoneeseen kytketään virta. Älä irrota tietokonetta virtalähteestä tämän prosessin aikana. Tietokone käynnistyy uudelleen automaattisesti, kun EFI-laiteohjelmistopäivityksen asennus on valmis.

4. Jos tietokone ei käynnisty uudelleen, saat lisätietoja ottamalla yhteyttä tukeen.

Tärkeää: Intel-pohjaisen Mac-tietokoneen kovalevy on alustettava GUID-osiomallia käyttämällä, jotta laiteohjelmistopäivitys voidaan asentaa. Intel-pohjaiset iMac-tietokoneet lähetetään tällaisina tehtaasta. Jos olet alustanut kovalevyn uudelleen, tarkista ennen laiteohjelmiston päivittämistä, mikä malli kovalevyssä on käytössä. Lisätietoja on artikkelissa Intel-pohjaisten Mac-tietokoneiden laiteohjelmistopäivitykset vaativat GUID-osiomallin. Jos yrität asentaa päivitystä kovalevylle, jossa on käytössä muu alustusmalli kuin GUID-osio, päivitys ei onnistu.

Lisätietoja

Lue, miten EFI-päivitykset asennetaan uudempiin Mac-tietokoneisiin.