Apple Remote -kaukosäätimen ja tietokoneen parinmuodostus

Tässä artikkelissa kerrotaan Apple Remote -kaukosäätimen ja tietokoneen parinmuodostuksesta.

Jos sinulla on yhdessä huoneessa useita Mac-tietokoneita tai Apple TV, jotka käyttävät Apple-kaukosäädintä, tai muita integroidulla infrapunavastaanottimella ("IR") varustettuja laitteita, voit yhdistää Apple Remote -kaukosäätimen tietyn Apple-laitteen kanssa niin, että se ei häiritse muita lähellä olevia Apple-laitteita tai IR-laitteita. (Samassa huoneessa saattaa esimerkiksi olla yksi tai useampi Mac-tietokone, Apple TV ja kauko-ohjattu TV.)

Laiteparien muodostamisen avulla on mahdollista määrittää vastaanottava Apple-laite niin, että sitä voi hallita ainoastaan yhdellä kaukosäätimellä. Seuraavassa on tietoja siitä, kuinka muodostaa laitepari Apple-kaukosäätimen kanssa.

Laiteparin muodostaminen kaukosäätimen ja Mac-tietokoneen välille:

1. Kirjaudu sisään Mac-tietokoneeseen ylläpitäjänä.

2. Mene hyvin lähelle Macia (noin 7–10 cm:n päähän).

3. Osoita kaukosäätimellä Macin edessä olevaan infrapunatunnistimeen.

4. Pidä kaukosäätimen Menu- ja Seuraava/Pikakelaus-painikkeita painettuina samanaikaisesti noin viiden sekunnin ajan.

5. Apple Remote -kaukosäätimestä ja tietokoneesta on nyt muodostettu pari. Sinun pitäisi nähdä rengasketjun tyylisen lukon ilmestyvän hetkeksi ruudun keskelle.

Laiteyhteyden poistaminen kaukosäätimen ja Macin väliltä:

1. Valitse ylhäällä vasemmalla olevasta Omenavalikosta ()Järjestelmäasetukset.

2. Valitse Näytä-valikosta Suojaus.

3. Osoita lukkoa ja anna tarvittaessa ylläpitäjän salasana.

4. Valitse Suojaus-paneelista Poista pari.

Kytke infrapunan ("IR") vastaanotto Macissa pois päältä (tai takaisin päälle) Järjestelmäasetusten Suojaus-paneelista. Toimi seuraavasti:

1. Valitse ylhäällä vasemmalla olevasta Omenavalikosta ()Järjestelmäasetukset.

2. Valitse Näytä-valikosta Suojaus.

3. Osoita lukkoa ja anna tarvittaessa ylläpitäjän salasana.

4. Jos käytössä on OS X Lion 10.7 tai uudempi, osoita oikeassa alakulmassa olevaa Lisävalinnat-painiketta.

5. Valitse Estä kaukosäätimen infrapunan vastaanotto -valintaneliö.

6. Jos käytössä on OS X Lion 10.7 tai uudempi, osoita OK-painiketta.