Open Directory: SSL-ominaisuuden ottaminen käyttöön Open Directoryssa, jossa on kopioita

Secure Sockets Layer (SSL) voidaan ottaa käyttöön salattua viestintää varten Open Directoryn masterien ja kopioiden ja LDAP-hakemistodomainia käyttävien tietokoneiden välillä. SSL käyttää digitaalista varmennetta, joka tarjoaa sertifioidun tunnuksen palvelimille. Voit käyttää itse allekirjoitettua varmennetta tai varmenteen myöntäjältä saatua varmennetta.

Kun Open Directoryn master- ja kopiotietokoneet ovat paikoillaan:

1. Varmista, että Open Directoryn master- ja kopiotietokoneet tukevat SSL-yhteyksiä.

2. Ota SSL-salaus käyttöön Open Directoryn master-päätteessä käyttämällä itse allekirjoitettua varmennetta, jonka yleisnimi on asetettu pääasiallisen isännän isäntänimeksi.

3. Ota SSL käyttöön kaikissa kopiotietokoneissa: luo itse allekirjoitettu varmenne kopiotietokoneissa käyttämällä Server Adminia, jolla on sama yleisnimi kuin kyseisen tietokoneen isäntänimellä.

Suorita päätteessä seuraava komento:

Mac OS X Server 10.5:

sudo slapconfig -setldapconfig -ssl on -sslkey [path to SSL key] -sslcert [path to SSL cert] -ssldomain [varmenteen nimi]

Mac OS X Server 10.6:

sudo slapconfig -setldapconfig -ssl on -sslkey [path to SSL key] -sslcert [path to SSL cert]

(Server Admin tallentaa varmenteet tiedostoon oletusarvoisesti /etc/certificates. Muista lisätä polkuun myös tiedostonimet.)

Asenna varmenteet Open Directoryn mastereista ja kopioista

Jotta asiakastietokoneet voivat käyttää SSL:ää, hakemistoklusterin kunkin palvelimen varmenne on kopioitava asiakastietokoneisiin. Varmenteiden asentaminen Open Directoryn master- ja kopiotietokoneista:

1. Luo kussakin asiakastietokoneessa hakemisto /etc/openldap/certs.

2. Avaa asiakastietokoneen pääte ja suorita tämä komento, jolla varmenne saadaan palvelimelta:

openssl s_client -connect [palvelimen isäntänimi]:636

3. Kopioi kohtien ”---BEGIN CERTIFICATE---" ja "---END CERTIFICATE---” väliset rivit hostname-tiedostoon.

4. Aseta uusi isäntänimitiedosto seuraavaan osoitteeseen: /etc/openldap/certs/

5. Voit testata varmenteen tällä komennolla:

openssl s_client -connect [palvelimen isäntänimi]:636 -CAfile /etc/openldap/certs/hostname

Tämän pitäisi näyttää vastaava tulos kuin aiemmin, mutta viimeisellä rivillä on muutos ”verify return code:0(ok)” aiemmin vastaanotetun arvon 18 tai 19 sijaan

6. Jos sinulla on vain yksi varmenne (esimerkiksi yksi LDAP-palvelin, jossa SSL on käytössä), lisää seuraavat tiedostoon /etc/openldap/ldap.conf

TLS_CACERT /etc/openldap/certs/[palvelimen isäntänimi]

Jos sinulla on useita LDAP-palvelimia, joissa SSL on käytössä

Sinun on määritettävä palvelimet yksitellen tai siirrettävä ne kaikki samaan hakemistoon ja määritettävä ldap.conf niitä kohti seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Jokaisen LDAP-klusterin palvelimen varmenteet on hankittava samalla tavalla kuin ennen komennon ”openssl s_client” käyttöä:

openssl s_client -connect [palvelimen isäntänimi]:636

2. Kun olet hankkinut varmenteet, käytä OpenSSL-apuohjelmaa ”c_hash”, jotta varmenteet voidaan asettaa salattuun muotoon. Apuohjelma c_hash antaa jokaiselle varmenteelle nimen, jota käytetään varmennetiedoston nimeämiseen uudelleen kohteessa /etc/openldap/certs:

/System/Library/OpenSSL/misc/c_hash /etc/openldap/certs/hostname

Tuloksen pitäisi muistuttaa seuraavia: 03be8eb2.0 => /etc/openldap/certs/hostname

3. Kun olet saanut salatun muodon, nimeä olemassa oleva cert-tiedosto uudelleen manuaalisesti.

Esimerkki:

mv /etc/openldap/certs/hostname /etc/openldap/certs/03be8eb2.0

4. Kun olet käyttänyt kaikki varmenteet c_hash-apuohjelman kautta, muokkaa /etc/openldap/ldap.conf-tiedostoa seuraavalla tavalla:

TLS_CACERTDIR /etc/openldap/certs/

5. Poista kaikki ldap.conf-tiedostossa mahdollisesti olevat aiemmat TLS_CACERTDIR-merkinnät.

6. Tarkista dapsearch-komennolla:

ldapsearch -v -x -H ldaps://[palvelimen isäntänimi] -b [hakutietokanta]

7. Sinun on ehkä käynnistettävä hakemistopalvelut uudelleen, jos olet jo yrittänyt ottaa LDAP-palvelimen käyttöön:

sudo killall DirectoryService