OS X: kirjautumisikkunan näytönsäästäjän määrittäminen

Lue, miten voit määrittää kirjautumisikkunan näytönsäästäjän OS X 10.6:ssa ja sitä uudemmissa.

Kirjautumisikkunan näytönsäästäjän määrittäminen

Voit ottaa käyttöön ja määrittää tämän ominaisuuden seuraavilla tavoilla.

OS X Serverin Profiilinhallinnan avulla

1. Valitse Profiilinhallinnasta laite tai laiteryhmä, jota haluat hallita.

2. Klikkaa Asetukset-välilehteä.

3. Muokkaa profiilia klikkaamalla Muokkaa-painiketta.

4. Valitse OS X ‑osiosta kirjautumisikkunan tietosisältö.

5. Jos et ole määrittänyt tämän tietosisällön asetuksia, klikkaa Määritä-painiketta.

6. Klikkaa Valinnat-välilehteä.

7. Valitse Käynnistä näytönsäästäjä: X minuutin jälkeen ‑valintaneliö.

8. Valitse Käytä näytönsäästäjämoduulia tässä polussa: ‑valintaneliö ja syötä polku näytönsäästäjämoduuliin.

9. Sulje muokkausnäkymä klikkaamalla OK.

10. Tallenna muutokset klikkaamalla Save (Tallenna).

OS X Serverin Workgroup Managerin avulla

1. Valitse Workgroup Managerista tietokone- tai tietokoneryhmätietue, jota haluat hallita.

2. Klikkaa yläreunan työkalupalkista Asetukset.

3. Klikkaa Yleiskatsaus-välilehteä.

4. Klikkaa Kirjaudu sisään.

5. Klikkaa Valinnat-välilehteä.

6. Valitse hallinta-asetukseksi Aina.

7. Valitse Käynnistä näytönsäästäjä: X minuutin jälkeen ‑valintaneliö.

8. Valitse näytönsäästäjä klikkaamalla kolmea pistettä (…).

9. Klikkaa Käytä nyt.

Määrittäminen paikallisesti Päätteen avulla

1. Avaa Pääte (sijaitsee hakemistossa /Apit/Lisäapit).

2. Seuraavat kaksi Päätteen komentoa asettavat käyttämättömyysajaksi viisi minuuttia (300 sekuntia) ja määrittävät Arabeski-näytönsäästäjämoduulin. Voit muokata ajanjaksoa muuttamalla arvoksi alle 300 sekuntia. Voit halutessasi vaihtaa Arabesque.qtz-näytönsäästäjän joksikin muuksi näytönsäästäjäksi.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Screen Savers/Arabesque.qtz"

Näytönsäästäjät, jotka voivat näkyä kirjautumisikkunassa

Turvallisuussyistä kirjautumisikkunassa voidaan käyttää vain tiettyjä näytönsäästäjiä. Seuraavat näytönsäästäjät toimivat kirjautumisikkunassa:

• Applen näytönsäästäjämoduulit (muiden valmistajien näytönsäästäjät ja muokatut näytönsäästäjät eivät ole tuettuja kirjautumisikkunassa)

• Quartz Composer ‑näytönsäästäjistä voidaan käyttää vain Arabeski-, Simpukka- ja Spektri-näytönsäästäjiä

• .slideSaver-niput ovat sallittuja.

Seuraavat näytönsäästäjät eivät ole sallittuja kirjautumisikkunassa:

• muiden valmistajien näytönsäästäjät tai muokatut näytönsäästäjät

• RSS-syötteet

• iPhoto- tai Aperture-albumit

• satunnais- ja sekoitusnäytönsäästäjät

• iTunes-kuvituksen näytönsäästäjä.

Jos valittuna on näytönsäästäjämoduuli, jota ei tueta, sen sijasta näytetään Pyrähdys-näytönsäästäjämoduuli.

Lisätietoja muokatun viestin näyttämisestä kirjautumisikkunassa näytönsäästäjän avulla on artikkelissa Hallittu asiakastietokone: Tietokoneen nimi ‑näytönsäästäjän viestin mukauttaminen kirjautumisikkunaa varten.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.