Vanhempien iWork-tiedostojen avaaminen Pagesin, Numbersin ja Keynoten uudemmissa versioissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iWorkin Mac-versio toimii, kun siinä avataan iWorkin vanhemmilla versioilla luotuja dokumentteja tai kun siitä viedään dokumentteja iWork ’09 -muodossa.

iWork ’09 ei ole yhteensopiva macOS Catalina 10.15:n ja sitä uudempien kanssa. Jos haluat jatkaa iWork-appien käyttöä uusimman käyttöjärjestelmän kanssa, päivitä Pagesin, Numbersin ja Keynoten uusimpiin versioihin.

Vanhemman iWork-dokumentin avaaminen

iWork-appien nykyisillä Mac-versioilla voidaan avata kaikilla iWork-versioilla luotuja dokumentteja. Jos haluat avata vanhemman iWork-dokumentin Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa, kaksoisklikkaa dokumenttia tai avaa se apissa:

1. Valitse Arkisto > Avaa.

2. Valitse dokumentti.

3. Klikkaa Avaa.

Jos näet varoitusikkunan

Kun avaat vanhemman iWork-dokumentin, saatat nähdä varoitusikkunan. Tässä ikkunassa on luettelo dokumentin ominaisuuksista, jotka ovat tuettuja apin vanhemmassa versiossa, mutta jotka eivät ole käytettävissä iWorkin uudemmissa Mac-versioissa.

Numbersin varoitus:Tämä Numbers-laskentataulukko saattaa näyttää erilaiselta.

Lue lisää muutoksista, joita tapahtuu, kun iWork-asiakirja päivitetään.

Vanhemman iWork-dokumentin tallentaminen

Vanhempaa iWork-dokumenttia ensimmäisen kerran tallennettaessa tai muokattaessa sinun on vahvistettava, miten haluat iWorkin käsittelevän päivitettyä dokumenttia:

Numbersin varoitus: Päivitetäänkö tämä laskentataulukko?
  • Muunna olemassa oleva dokumentti uuteen muotoon klikkaamalla Päivitä.

• Klikkaa Kumoa, jos haluat peruuttaa tallennuksen tai muokkauksen ja jättää alkuperäisen dokumentin muuttamatta.

• Muunna dokumentin kopio uuteen muotoon ja pidä alkuperäinen tiedosto vanhemmassa iWork-muodossa klikkaamalla Muokkaa kopiota.

Päivitetyn dokumentin palauttaminen

Jos olet jo päivittänyt dokumentin uuteen iWork-tiedostomuotoon ja haluat muuttaa dokumentin takaisin aikaisempien iWork-appien kanssa yhteensopivaksi versioksi, käytä jotakin seuraavista vaihtoehdoista:

Palaaminen aikaisempaan versioon

• Valitse Arkisto > Palauta. Tämä toiminto poistaa kaikki tekemäsi muutokset ja palauttaa dokumentin iWorkin aikaisemmalla versiolla tallennetun version.

Kopion tallentaminen iWork ’09 -muodossa

• Jos olet muokannut dokumenttia ja haluat säilyttää muokkaukset, tallenna tiedosto iWork ’09 -dokumenttina. Valitse Arkisto > Vie muodossa. Valitse sen jälkeen tiedostomuodoksi Pages ’09, Numbers ’09 tai Keynote ’09. Katso iWork ’09 -muotoon viemisestä aiheutuvat muutokset, niin saat tietoja mahdollisista dokumentin muutoksista.

Päivitettyyn iWork-dokumenttiin tehtävät muutokset

Kaikki apit:

• Kääntäminen poistetaan taulukoista ja kaavioista.

• Taulukoiden täytteet poistetaan.

• Ryhmitettyjen sektorien ryhmitys poistetaan ympyräkaavioissa.

• Spotlightin metatiedot poistetaan.

Pages:

• Muutoksen seurantaa ei tueta taulukoissa, ylä- tai alatunnisteissa ja osion asetteluobjekteissa. Seuratut muutokset näissä paikoissa hyväksytään lopullisina.

• Linkit muihin Pages-tiedostoihin poistetaan.

Numbers:

• Taulukon kategoriat

• Kategorioita sisältävän taulukon rivien kokoelmia kutsutaan nyt ”ryhmiksi”.

• Taulukkoon lisätään ryhmien nimet sisältävä uusi sarake. Sarake näkyy vain silloin, jos kategoriat on otettu käyttöön. Tämä ei vaikuta kaavoissa tai kaavioissa oleviin sarakeosoitteisiin.

• Kunkin ryhmän laskelmissa käytetyt funktioiden nimet näkyvät nyt erillisillä nimiriveillä.

Keynote:

• Vaadi salasana esityksen lopettamiseksi -asetus poistetaan. Aseta uusi salasana valitsemalla Keynote > Asetukset > Diaesitys ja valitsemalla Vaadi salasana diaesityksen lopettamiseksi. Kirjoita salasana pyydettäessä ja klikkaa Aseta salasana -painiketta. Salasana koskee kaikkia samassa tietokoneessa toistettavia esityksiä.

• Yli kuusi tasoa sisennetyt diat nostetaan tasolle kuusi.

• Linkit muihin Keynote-tiedostoihin poistetaan.

• Pyöritys poistetaan objektien paikanvaraajista.

• Siirrokset, jotka eivät ole käytettävissä Keynoten Mac-versiossa, muunnetaan Hajonta-koonnoksiksi.

• Pyöritys-siirros nimetään uudelleen: Objektikääntö.

• Konvergenssi-koonnokset muunnetaan Hajonta-koonnoksiksi.

• Koonnokset poistetaan dia-layouteista ja kaavion selitteistä.

• Älykkäät koonnokset muutetaan kuvagallerioiksi.

iWork ’09:ään vietyyn dokumenttiin tehtävät muutokset

Kaikki apit:

• Anfangityylit poistetaan.

• Sarjan arvonimiöiden automaattinen sovitus poistetaan kaavioissa käytöstä. Nimiöt saattavat olla päällekkäin.

• Virhepalkkien automaattinen sovitus poistetaan kaavioissa käytöstä. Virhepalkit saattavat olla päällekkäin.

• Kaavioissa näkyvät niissä olevia tietoja edustavan näytteen sijasta kaikki datapisteet.

• Käyrät ja kiinteät varjot muunnetaan heittovarjoiksi.

• Objekteissa olevat kommentit poistetaan.

• Ankkuroidut objektit muunnetaan kelluviksi tai tekstin mukana liikkuviksi objekteiksi.

• Kaavat, jotka eivät ole käytettävissä iWork ’09:ssä, poistetaan. Viimeksi lasketut arvot viedään.

• Interaktiiviset kaaviot muunnetaan tavallisiksi kaavioiksi.

• Kuplakaaviot muunnetaan hajontakaavioiksi.

• Kehäkaaviot muunnetaan ympyräkaavioiksi.

• Piirrokset muunnetaan rivi- ja kuvioryhmiksi.

• Kuvagalleriat poistetaan. Jokaisesta galleriasta viedään yksi kuva.

• Oikealta vasemmalle luettavia taulukoita (esimerkiksi arabiassa ja hepreassa) ei tueta.

• iWork ’09 ei tue pystysuuntaista tekstiä (esimerkiksi kiinaa, japania ja koreaa) täysin.

• Vastaukset poistetaan kommenttiketjuista.

• Pyöristetyt päädyt muunnetaan kaavioissa suorakulmaisiksi päädyiksi.

• Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa luodut yhtälöt muunnetaan kuviksi, kun viet ne iWork ’09:ään.

• Tekstin liukutäyttö muunnetaan tasaiseksi väriksi.

• Tekstin kuvatäyttö muunnetaan tasaiseksi väriksi.

• Ei-jatkuvat tekstin reunusviivat muunnetaan kiinteiksi reunuksiksi.

• Upotetut verkkovideot muunnetaan kuviksi, jotka on linkitetty verkossa oleviin videoihin.

Pages:

• Sisällysluettelo muunnetaan tavalliseksi tekstiksi. Sitä ei päivitetä automaattisesti Pages ’09:ssä.

• Pages ’09 ei tue oikealta vasemmalle kirjoitettua tekstiä (esimerkiksi arabiaa ja hepreaa) täysin.

• Merkinnät poistetaan.

• Sivun taustat poistetaan.

• Linkit sivuihin poistetaan.

• Tekstitykset poistetaan taulukoista, jotka liikkuvat tekstin mukana.

Numbers:

• Jos dokumentissa on OR-suodatin sarakkeessa ja AND-suodatin sarakkeiden välissä, kaikki suodatinsäännöt viedään. AND-suodattimet muunnetaan OR-suodattimiksi.

• Kestoon perustuvat suodattimet ja ehdolliset korostukset poistetaan.

• Oikealta vasemmalle luettavia välilehtiä (esimerkiksi arabiassa ja hepreassa) ei tueta.

• Taulukon kategoriat

• Kategoriat, jotka ryhmitetään viikonpäivän mukaan, muutetaan ryhmitettäviksi yksilöllisten arvojen mukaan.

• Kaavion viittaukset yhteenvetoihin korvataan viimeisimmillä lasketuilla arvoilla.

• Useisiin ryhmiin kuuluvia soluja sisältävään alueeseen viittaavissa kaavioissa käytetään viittausten sijaan viimeksi laskettuja arvoja.

• Useisiin ryhmiin kuuluvia soluja sisältävään alueeseen viittaavat kaavat korvataan viimeksi lasketuilla arvoilla.

• Yhteenvetoihin viittaavat kaavat korvataan viimeisimmillä lasketuilla arvoilla.

• Tekstin mukana liikkuvat objektit siirretään laskentataulukoihin.

• Linkit laskentataulukoihin poistetaan.

• Tekstitykset poistetaan taulukoista ja kaavioista.

• Pivot-taulukot muunnetaan tavallisiksi taulukoiksi.

Keynote:

• Siirrokset sekä aloitus- ja lopetustehosteet, jotka eivät ole käytettävissä Keynote ’09:ssä, muunnetaan Häivytys-koonnoksiksi.

• Objektikääntö-siirros nimetään uudelleen: Pyöritys.

• Painotuskoonnokset poistetaan.

• Taulukon soluissa olevat kommentit poistetaan.

• Tekstin mukana liikkuvia objekteja ei tueta, ja ne poistetaan.

• Elokuvia ja ääntä ei toisteta siirryttäessä diasta toiseen.

• Live-videot poistetaan.