Tietoja SuperDriven laiteohjelmistopäivitys 3.0:sta

Tämä päivitys korjaa ongelman, jossa optinen asema pitää ääntä Mac-tietokoneen unesta herättämisen aikana.

Lue, miten voit asentaa SuperDriven laiteohjelmistopäivitys 3.0:n Intel-pohjaiseen Macintosh-tietokoneeseen.

Tämä päivitys edellyttää, että seuraavat EFI-laiteohjelmiston päivitykset asennetaan ensin:

iMacin EFI-laiteohjelmistopäivitys 1.4

Mac minin EFI-laiteohjelmistopäivitys 1.2

MacBookin EFI-laiteohjelmistopäivitys 1.4

MacBook Pron EFI-laiteohjelmistopäivitys 1.8

Huomautus: Jotkin USB- ja FireWire-laitteet saattavat estää laiteohjelmistopäivityksiä asentumasta oikein. Irrota tarpeettomat laitteet ja käytä ainoastaan Apple-näppäimistöä ja -hiirtä päivityksen suorittamiseen.

1. Lopeta kaikki avoimet ohjelmat. Lataa ja asenna laiteohjelmistopäivitys.

2. Lataaminen sijoittaa levytiedoston ja asentajan Lataukset-kansioon tai sijaintiin, joka on määritelty Safari > Asetukset -kohdan Yleiset-välilehdellä.Jos latasit levytiedoston Safarin kautta, Safari ilmoittaa, että levytiedostossa on sovellus. Jatka valitsemalla OK.

3. Jos Avaa turvalliset tiedostot lataamisen jälkeen -asetus on valittuna Safarin asetuksissa, levytiedosto avautuu itsestään. Jos kohta ei ole valittuna Safarissa, avaa levytiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä.

4. Käynnistä laiteohjelmistopäivitys kaksoisosoittamalla SuperDriveFWU.pkg-tiedostoa avatussa levytiedostossa.

5. Aloitusnäyttö tulee näkyviin. Valitse Jatka. Jos näyttöön tulee Tietokone ei tarvitse tätä päivitystä -viesti, tämä päivitys ei sovellu tietokoneeseen. Varmista, että olet asentanut edellä mainitut vaaditut EFI-laiteohjelmistojen päivitykset. Jos haluat tarkistaa EFI-laiteohjelmistosi, lue artikkeli EFI- ja SMC-laiteohjelmiston päivitykset Intel-pohjaisiin Mac-tietokoneisiin.

6. Normaali asennusikkuna tulee näkyviin. Asenna SuperDrive-päivitys kansioon /Ohjelmat/Lisäohjelmat valitsemalla Asenna.

7. Anna tietokoneen ylläpitäjän salasana kehotteeseen. Valitse OK.

8. Asennus suoritettu -viesti tulee näkyviin. Valitse Sulje.

9. Etsi SuperDrive-päivityksen ikkuna. Jos näytössä on avoinna muita kohteita, kyseinen ikkuna saattaa olla muiden kohteiden takana. Lue näyttöön tulevat ohjeet ja asenna uusi laiteohjelmistopäivitys optiseen asemaan valitsemalla Päivitä.

• Tärkeää: älä irrota tietokonetta virtalähteestä, sammuta tietokonetta tai käynnistä tietokonetta uudelleen, kun päivitys on käynnissä.

10. SuperDrive-päivityksen ikkunaan tulee edistymispalkki. Kun päivitys on valmis, SuperDrive-päivitysikkuna sulkeutuu ja näyttöön tulee Päivitys onnistui -ikkuna. Käynnistä tietokone uudelleen valitsemalla Käynnistä uudelleen.

11. Jos laiteohjelmiston päivittäminen keskeytyy, tietokone yrittää asentaa päivityksen automaattisesti uudelleen seuraavan kerran, kun tietokoneeseen kytketään virta. Älä irrota tietokonetta virtalähteestä tämän prosessin aikana. Tietokone käynnistyy automaattisesti uudelleen, kun SuperDriven laiteohjelmistopäivitys on valmis.

12. Jos tietokone ei käynnisty uudelleen, saat lisätietoja ottamalla yhteyttä tukeen.

• Tärkeää: Intel-pohjaisen Mac-tietokoneen kovalevy on alustettava GUID-osiomallia käyttämällä, jotta laiteohjelmistopäivityksen voi asentaa. Intel-pohjaiset Mac-tietokoneet lähetetään tällaisina tehtaasta. Jos olet alustanut kovalevyn uudelleen, tarkista, mitä osiomallia kovalevy tällä hetkellä käyttää, ennen kuin asennat laiteohjelmistopäivityksen. Lisätietoja on artikkelissa Intel-pohjaisten Mac-tietokoneiden laiteohjelmistopäivitykset vaativat GUID-osiomallin. Jos yrität asentaa päivitystä kovalevylle, jossa on käytössä jokin muu malli kuin GUID-osio, päivitys ei onnistu.

Lisätietoja

Tee seuraavat toimet selvittääksesi, tarvitseeko Mac-tietokoneesi tämän päivityksen ja onko päivitys asennettu onnistuneesti:

1. Valitse ylhäällä vasemmalla olevasta Omenavalikosta ()Tietoja tästä Macista.

2. Valitse Lisätietoja ja valitse sitten Järjestelmän kuvauksen Laitteisto-osasta Sarja-ATA.

3. Valitse DVD-merkintä ja tarkastele sitten alla olevan ikkunan Revisio-kenttää.

• Jos iMac-tietokoneen Revisio-kentän teksti on KA15 tai 2AHG, iMac tarvitsee tämän päivityksen. Jos päivitys on asennettu iMac-tietokoneeseen onnistuneesti, kentän teksti on KA16 tai 2AHH.

• Jos Mac mini -tietokoneen Revisio-kentän teksti on 2AHF, Mac mini tarvitsee tämän päivityksen. Jos päivitys on asennettu Mac mini -tietokoneeseen onnistuneesti, kentän teksti on 2AH1.

• Jos MacBook-tietokoneen Revisio-kentän teksti on KA14, KA19, SA15, SA17, 1APF, KK07 tai CP06, MacBook tarvitsee tämän päivityksen. Jos päivitys on asennettu MacBook-tietokoneeseen onnistuneesti, kentän teksti on KB19, SA18, 1APG, KK08 tai CP08.

• Jos MacBook Pro -tietokoneen Revisio-kentän teksti on KA14, KA19 tai SA17, MacBook Pro tarvitsee tämän päivityksen. Jos päivitys on asennettu MacBook Pro -tietokoneeseen onnistuneesti, kentän teksti on KB19 tai SA18.

Lue, mitä tehdä, jos SuperDriven laiteohjelmistopäivitys 3.0:n asentaminen ei onnistu.