iBooks Author: Parhaat käytännöt 3D-mallien käyttöön

IBooks Authorilla voit lisätä COLLADA (.dae) -tiedostoja 3D-widgetin avulla. Tässä artikkelissa kerrotaan parhaista käytännöistä, joiden avulla voit luoda nämä tiedostot iBooks Authorilla käyttöä varten.

Monikulmioiden määrä

Ensimmäisen sukupolven iPad on optimoitu sellaisten 3D-objektien katsomiseen, joissa on vähemmän kuin 20 000 kohtalaisesti kuvioitua monikulmioita. Toisen sukupolven ja sitä uudemmat iPadit sekä OS X Mavericks tukevat 3D-objektien katsomista valmiissa kirjassa, jossa on jopa 50 000 kohtalaisesti kuvioitua monikulmioita. Monimutkaisemmat objektit saattavat pidentää latausaikaa, hidastaa käyttöä tai sumentaa kuvaa.

Valaistus

Käytä yksinkertaista valaistusta, jossa on tunnelma-, yleis- tai kohdevaloja. Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi rajaa tilanne kolmeen tai neljään valoon.

Kuviot

Jos käytät yli 1024 x 1024 pikselin kokoisia kuvioita, ne muutetaan 1024 x 1 024 -kokoisiksi.

Kamera

Muista lisätä kamera kohteeseen. Tätä käytetään iBooks Author -kirjan oletusnäkymässä.

Kamera voi käyttää perspektiivi- tai ortografista projektiota. Näiden avulla 3D-tilanne voidaan kuva 2D-kuvana.

Perspektiiviprojektioissa kameran lähellä olevat kohteet näyttävät suuremmilta ja kaukana kamerasta olevat kohteet pienemmiltä. Ortografisessa projektioissa kohteet näyttävät samankokoisilta riippumatta siitä, kuinka kaukana ne kamerasta ovat.

iBooks Authoriin lisäämissäsi COLLADA (.dae) -tiedostoissa on parasta käyttää perspektiiviprojektiota, sillä se jäljittelee sitä, miten silmä näkee maailman luonnostaan. Ortografista projektiota käytetään harvoin.

Lisätietoja on artikkelissa COLLADA Digital Asset Schema Specification.

Vienti

Joillakin mallinnusohjelmilla saadaan parempia tuloksia, kun niiden kanssa käytetään OpenCOLLADA-vientityökaluja alkuperäisten vientityökalujen sijaan. Nämä vientityökalut ovat käytettävissä OpenCOLLADA-lataussivulla.

Esikatselu

Jos haluat varmistaa, että 3D-objekti toimii odotetulla tavalla, muista esikatsella kirjasi iPadilla tai OS X Mavericksissa ennen kirjan julkaisemista tai vientiä.

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoja COLLADA-muodosta, tutustu artikkeliin COLLADA Digital Asset & FX Exchange Schema.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.