Pages '09: Uuden dokumentin luominen

Jos haluat luoda uuden Pages-dokumentin, valitse tekstinkäsittelyn tai sivuasettelun työpohja, jonka muotoilu- ja asetteluominaisuudet ovat sopivat.

Näin luot uuden Pages-dokumentin:

1. Avaa Pages klikkaamalla sen kuvaketta Dockissa tai kaksoisklikkaamalla sen kuvaketta Finderissa.

2. Valitse työpohjan valitsinikkunan vasemmassa sarakkeessa työpohjakategoria, niin näet siihen liittyvät tekstinkäsittelyn ja sivuasettelun työpohjat. Valitse sitten työpohja, joka vastaa parhaiten dokumenttia, jonka haluat luoda.

• Skannaa monissa Pages-malleissa saatavilla olevat sivutyypit siirtämällä osoitinta työpohjan valitsimen mallikuvakkeen päällä oikealta vasemmalle. Voit muuttaa mallikuvakkeiden kokoa säätämällä työpohjan valitsinikkunan alareunassa olevaa liukusäädintä.

• Jos haluat aloittaa dokumentilla, jossa ei ole teksti- tai mediapaikanvaraajia, valitse Tekstinkäsittely- tai Sivuasettelu‑kohdasta Tyhjä.

• Tyhjään dokumenttiin lisätään tekstiä lisäämällä tekstikenttä ja kirjoittamalla siihen. Jos haluat lisätä tekstiä tyhjään tekstinkäsittelydokumenttiin, aloita kirjoittaminen.

3. Klikkaa Valitse. Näytölle avautuu uusi dokumentti.

Jos et näe työpohjan valitsinta, kun avaat Pagesin ensimmäisen kerran, voit tuoda sen näkyviin Pages-asetusten kautta. Valitse Pages > Asetukset, klikkaa Yleiset ja valitse sitten Uusille dokumenteille: näytä työpohjan valitsin).

Vaihtoehtoisesti voit määrittää Pagesin avaamaan automaattisesti tyhjän dokumentin tai valitsemasi dokumenttityöpohjan aina, kun avaat apin. Valitse Pages > Asetukset, klikkaa Yleiset, valitse Uusille dokumenteille: käytä työpohjaa) ja klikkaa Valitse. Valitse työpohja ja klikkaa sitten Valitse.