BootROM- tai laiteohjelmistoversion määrittäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit määrittää BootROM- tai laiteohjelmistoversion Apple-tietokoneissa, jotka on otettu käyttöön vuoden 1998 jälkeen.

Boot ROM -version voi tarkistaa kahdella tavalla.

Apple System Profiler 2.1.2 tai uudempi antaa Boot ROM -version tiedot. Jos haluat tarkastella versiotietoja, valitse Apple-valikosta Tietoja Apple System Profilerista. Seuraavat tiedot näkyvät Järjestelmän kuvaus -välilehdellä Tuotantotiedot-kohdassa:

(ESIMERKKI)

Tuotantotiedot

ROM-revisio: $77D.44B5

Boot ROM -versio: 1.1f4

Mac OS ROM -tiedostoversio: 1.3

Sarjanumero: XB00000000XXX-XXX

Ohjelmistopaketti: 694-1137

Myyntitilausnumero: –

Mac OS 8.5- tai 8.5.1-jälleenmyyntipakettien tai -päivitysten mukana toimitetussa Apple System Profiler -versiossa ei ole näitä tietoja. Mac OS 8.6 sisältää version 2.2, joka sisältää nämä tiedot Järjestelmän kuvauksen tiedoissa. Jos tietokoneessa ei ole oikeaa Apple System Profiler -versiota, sinun on tarkistettava ROM-versio Open Firmwaresta. Näet revisiotietoja seuraavasti:

1. Sammuta tietokone.

2. Käynnistä tietokone ja pidä komento-optio-o-f-näppäinyhdistelmää painettuna.

3. Boot ROM -revisio näkyy näytön yläosassa.

4. Kirjoita bye ja paina