Tietoja kovalevyn laiteohjelmistopäivityksen versiosta 2.0

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ladata ja asentaa MacBook Pron kovalevyn laiteohjelmistopäivityksen 2.0, joka vähentää vuoden 2009 puolivälissä julkaistun MacBook Pron mukana toimitettujen 7200 kierr./min -asemien silloin tällöin tuottamia ääniä.

Tärkeää: Varmuuskopioi kovalevyllä olevat tiedot ulkoiselle levylle tai siirrettävälle tallennusvälineelle ennen tämän päivityksen käyttämistä.

Älä nollaa tai sammuta tietokonetta tai katkaise sen virtaa kovalevyä päivitettäessä. Jos päivityksen aikana ilmenee ongelmia, kovalevy saattaa muuttua käyttökelvottomaksi ja siinä olevat tiedot voivat kadota.

Huomautus: jotkin USB- ja FireWire-laitteet saattavat estää laiteohjelmistopäivitysten asentamisen oikein. Irrota muut kuin välttämättömät laitteet ja käytä päivityksessä vain Applen näppäimistöä ja hiirtä.

1. Sulje kaikki avoimet ohjelmat ja lataa ja asenna sitten laiteohjelmistopäivitys.

2. Latausominaisuus asentaa asennusohjelman sisältävän levytiedoston Lataukset-kansioon tai sijaintiin, joka on määritetty Yleiset-välilehdellä kohdassa Safari > Asetukset.

3. Jos latasit levytiedoston Safarilla, Safari ilmoittaa, että tiedostossa on ohjelma. Jatka klikkaamalla OK.

4. Jos "Avaa turvalliset tiedostot lataamisen jälkeen" -vaihtoehto on valittu Safarin asetuksissa, levytiedosto asennetaan itsestään. Jos kyseinen asetus ei ole käytössä Safarissa, kaksoisklikkaa levytiedostoa sen asentamiseksi.

5. Aloita laiteohjelmiston päivitys kaksoisklikkaamalla asennetussa levytiedostossa olevaa HardDriveUpdate.pkg-tiedostoa.

6. Näkyviin tulee tervetulonäyttö. Klikkaa Jatka.

7. Näyttöön tulee lisenssisopimus. Klikkaa Jatka ja klikkaa sitten Hyväksy.

8. Näkyviin tulee vakioasennusikkuna. Asenna kovalevyn laiteohjelmistopäivitys /Ohjelmat/Lisäohjelmat-kansioon klikkaamalla Asenna.

9. Anna tietokoneen ylläpitäjän salasana ja klikkaa OK.

10. Näkyviin tulee Asennus suoritettu -ikkuna. Valitse Sulje.

11. Kovalevyn laiteohjelmistopäivitys käynnistyy automaattisesti.

• Huomautus: tämän päivityksen käyttöönotto edellyttää, että akun varaustaso on vähintään 50 %. Saat tämän viestin mukana varoitusviestin, jos akun varaustaso on vaadittua alhaisempi. Voit etsiä päivityksen kansiosta /Ohjelmat/Lisäohjelmat ja kokeilla ottaa päivityksen uudelleen käyttöön, kun akku on ladattu. Jos käynnistät tietokoneen uudelleen, sinulle tarjotaan mahdollisuus ottaa päivitys käyttöön.

12. Lue näytöllä olevat ohjeet, ja asenna uusi laiteohjelmisto kovalevylle klikkaamalla Käynnistä uudelleen.

13. Näkyviin tulee harmaa näyttö, jossa on kovalevykuvake ja sen alla tilapalkki.

• Tärkeää: Älä irrota tietokonetta pistorasiasta, sammuta tai käynnistä sitä uudelleen päivityksen aikana.

14. Tietokone sammuu, kun laiteohjelmisto on päivitetty.

15. Käynnistä tietokone uudelleen painamalla virtapainiketta.

• Tärkeää: Intel-pohjaisen Macin kovalevy on alustettava GUID-osiomallilla, jotta laiteohjelmistopäivitys voidaan ottaa käyttöön. Intel-pohjaiset iMac-tietokoneet ovat tällaisia jo valmiiksi. Jos kuitenkin olet alustanut kovalevyn uudelleen, tarkista ennen laiteohjelmistopäivityksen tekemistä, mitä mallia kovalevysi käyttää tällä hetkellä. Lisätietoja on ohjeartikkelissa IIntel-pohjaisten Mac-tietokoneiden laiteohjelmistopäivitykset vaativat GUID-osiomallin. Jos yrität ottaa päivityksen käyttöön kovalevyllä, joka käyttää jotakin muuta muotoilumallia kuin GUID-osiomallia, päivitys epäonnistuu.

Lisätietoja

Seuraavien ohjeiden avulla voit selvittää, onko päivitys otettu käyttöön tietokoneessasi:

1. Valitse Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista.

2. Klikkaa Lisätietoja.

3. Valitse Järjestelmän tietojen Laitteisto-osiosta Sarja-ATA.

4. Etsi Versio-kenttä. Sen pitäisi olla 0007APM2, jos päivityksen käyttöönotto on onnistunut.