Näin vältät haamukuvan syntymisen Applen LCD-näytössä

Jos jätät kuvan (kuten kirjautumisnäytön tai työpöydän kuvan) näyttöön pitkäksi aikaa, joissakin Applen LCD-näytöissä voi näkyä heikko kuvan jäännös, vaikka uusi kuva olisi korvattu. Tätä kutsutaan ”haamukuvaksi”.

Voit estää haamukuvan käyttämällä Virransäästötilaa sammuttaaksesi näytön, kun se ei ole käytössä tai käyttämällä Näytönsäästäjää varmistaaksesi, että näytössä ei ole staattista kuvaa pitkiä aikoja. Virransäästötila on erittäin hyödyllinen ominaisuus, koska taustavalolamput ovat pois päältä silloin, kun niitä ei käytetä, mikä saattaa pidentää niiden käyttöikää.

Siinä harvinaisessa tapauksessa, että kuva muuttuu haamukuvaksi, voit yleensä poistaa sen toimimalla seuraavasti:

Aseta ensin Virransäästötila väliaikaisesti asetukseen ”ei koskaan”. Näytä sitten koko näytössä täysvalkoinen kuvio saman ajan kuin haamukuva näkyi näytössä. Se onnistuu seuraavien ohjeiden avulla:

1. Luo täysvalkoinen grafiikka grafiikkasovelluksessa, kuten Graphic Converterissa tai Photoshopissa, ja tallenna se JPEG-tiedostona.

2. Käytä tätä näytönsäästäjän näyttämänä kuvana.

3. Alenna näytön kirkkautta (älä poista käytöstä) taustavalolampun käyttöiän pidentämiseksi.

4. Varmista, että haamukuva on kadonnut.

5. Toista prosessi tarvittaessa, kunnes haamukuva on kadonnut.

6. Palauta virransäästöasetukset.

Voit luoda täysvalkoisen grafiikan seuraavasti:

1. Avaa grafiikkasovellus.

2. Luo uusi grafiikkatiedosto.

3. Käytä näytön tarkkuutta (pikseleinä) uuden grafiikan korkeutena ja leveytenä.

4. Tallenna uusi grafiikka ja valitse muoto JPEG.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.