MacBook Pro: Tietoja automaattisesta näytönohjaimen vaihdosta ja OpenGL-ohjelmista

Saatat huomata, että akun kesto näyttää lyhentyneen tiettyjen ohjelmien ollessa käynnissä, vaikka Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen -asetus olisi ollut käytössä Energiansäästäjä-asetuksissa.

Mac-tietokoneissa, jotka tukevat automaattista näytönohjaimen vaihtamista kahden näytönohjaimen välillä, jotkin OpenGL-tekniikkaa käyttävät ohjelmistot saattavat käyttää erillistä, tehokkaampaa näytönohjainta automaattisesti. Jotta akku toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, harkitse OpenGL-pohjaisten ohjelmien sulkemista, kun olet lopettanut niiden käytön.

Lisätietoja

OpenGL-ohjelmia ovat esimerkiksi Google Chrome- (kaikki versiot) ja Firefox 4.0–8.0 -verkkoselaimet, Grab (käytetään näyttökuvien ottamiseen) sekä jotkin iLife- ja iWork-apit, kuten iPhoto, iMovie ja Keynote.

Apuohjelmat, jotka voivat pakottaa joko integroidun tai erillisen näytönohjaimen käytön, eivät aina johda parempaan akun kestoon, eikä Apple suosittele niitä.

Lue lisää näytönohjaimen suorituskyvyn säätämisestä ja automaattisesta näytönohjaimen vaihtamisesta MacBook Prossa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.