802.1X-verkkojen käyttäminen OS X Lionissa ja Mountain Lionissa

Tässä artikkelissa kerrotaan 802.1X-verkkojen käyttämisestä OS X Lionissa ja Mountain Lionissa.

OS X Lionissa ja Mountain Lionissa kirjautuneena oleva käyttäjä suorittaa 802.1X-todennuksen verkon käyttämistä varten. 802.1X-todennusistunto suoritetaan käyttäjänä, ja istunto pyytää käyttäjältä puuttuvia tietoja, kuten varmenteen luottamuksen sekä käyttäjänimen ja salasanan.

Jos Wi-Fi-verkko vaatii 802.1X:ää, valitse näkyvissä olevalla SSID:llä varustettu verkko Wi-Fi-valikosta tai Verkko-järjestelmäasetusten Wi-Fi-osiosta. Jos haluat muodostaa yhteyden verkkoon, jonka SSID on kätketty tai jota ei näy luettelossa, valitse Liity muuhun verkkoon.

Jos valitset näkyvissä olevan verkon, oikeat asetukset valitaan automaattisesti ja sinulta pyydetään todentamistietoja. Jos yrität liittyä verkkoon, jonka SSID on kätketty, tarkka SSID ja oikea suojausvaihtoehto on tiedettävä.

802.1X:ää edellyttävässä Ethernet-verkossa todennus alkaa heti kun Ethernet-kaapeli on liitetty verkkoon. Sinulta pyydetään todentamistietoja. Jos haluat poistaa ominaisuuden käytöstä, siirry Ethernet-liitännän Verkko-asetusten 802.1X-välilehdelle ja poista valinta Salli automaattinen yhdistäminen -kohdasta.

Tätä menetelmää voi käyttää liityttäessä verkkoihin, jotka käyttävät seuraavia EAPOL-todentamistyyppejä:

PEAP

TTLS (katso huomautus 1)

LEAP

EAP-FAST (katso huomautus 2)

TLS

Huomautukset

1. TTLS käyttää MSCHAPv2:ta sisäisenä todentamismenetelmänä.

2. EAP-FAST toimii vain jos palvelimella on varmenne ja se sallii käytön ilman PAC:ia tai suorittaa todennetun PAC-varauksen.

Lisätietoja

Jos haluat käyttää verkkoa, johon ei voi liittyä yllä mainitulla menetelmällä, tai jos haluat käyttää kirjautumisikkuna- tai järjestelmätilaprofiilia, pyydä verkon ylläpitäjältä .mobileconfig-tiedosto, jossa on oikeat määrittelytiedot verkolle. .mobileconfig-tiedoston voi luoda OS X Serverin Profiilinhallinta-palvelussa.