Luo iBooks Authorissa uusi kirja, joka muistuttaa ilmeeltään ja tuntumaltaan aiemmin luomaasi kirjaa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda työpohjan, antaa kirjallesi uuden sisäisen tunnuksen tai kopioida kirjasi uutena kirjana.

Jos monistat olemassa olevan kirjan valitsemalla Arkisto > Monista tai luomalla kirjasta kopion Finderissa, iBooks Store tulkitsee kaksoiskappaleen samaksi kirjaksi kuin alkuperäinen. Jos lähetät kopion iBooks Storeen, sitä käsitellään olemassa olevan kirjan päivityksenä.

Jos haluat luoda erillisen kirjan, joka muistuttaa ilmeeltään ja tuntumaltaan aiemmin luomaasi kirjaa mutta jota iBooks Store käsittelee uutena kirjana, käytä jotakin seuraavista kolmesta menetelmästä:

Työpohjan luominen

Jos haluat käyttää kirjan ilmettä ja tuntumaa uudelleen, voit luoda alkuperäisestä kirjasta työpohjan seuraavasti:

1. Avaa kirjasi iBooks Authorissa.

2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä Arkisto > Tallenna työpohjana. Työpohja lisätään työpohjan valitsimeen.

Tee näin, kun haluat käyttää työpohjaa:

1. Avaa iBooks Author.

2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä Arkisto > Uusi työpohjan valitsimesta.

3. Valitse uusi työpohjasi.

Uuden sisäisen tunnuksen antaminen

1. Avaa kirjasi iBooks Authorissa.

2. Valitse tietokoneen näytön ylälaidassa olevasta valikosta Arkisto > Nollaa iBooks Storea varten.

Nollaa iBooks Storea varten antaa työstämällesi kirjalle uuden sisäisen tunnuksen (GUID). Kun lähetät kirjan iBooks Storeen, se yhdistetään yksilölliseen myymälätunnukseen (kohdetunnukseen).

Kun päätät nollata, näkyviin tulee viesti, jossa kysytään, oletko varma, että haluat nollata kirjasi:

• Jatka valitsemalla Nollaa.

• Peruuta valitsemalla Kumoa.

• Avaa tämä artikkeli valitsemalla Lisätietoja.

Sisäisen tunnuksen päivittymisestä ei tule visuaalista vahvistusta.

Kirjan kopioiminen uutena kirjana

1. Avaa kirjasi iBooks Authorissa.

2. Pidä näppäimistön optionäppäintä painettuna.

3. Valitse tietokoneen näytön ylälaidassa olevasta valikosta Arkisto > Monista uutena kirjana.

Monista uutena kirjana -toiminto kopioi työstämäsi kirjan. Kaksoiskappaleella on yksilöllinen sisäinen tunnus (GUID). Kun lähetät kirjan iBooks Storeen, se yhdistetään yksilölliseen myymälätunnukseen (kohdetunnukseen).

Nollauksen ja kaksoiskappaleen välinen ero

Nollaa iBooks Storea varten päivittää nykyisen kirjan.

Monista uutena kirjana luo päivitetyn kopion, ja nykyinen kirja jää entiselleen.

Lisätietoja

Jos valitset Arkisto > Monista, kirja kopioidaan ilman sisäisen tunnuksen päivittämistä. Jos olet julkaissut kirjan aiemmin, kopio julkaistaan päivityksenä olemassa olevaan kirjaan uuden kirjan luomisen sijasta, kun lähetät sen iBooks Storeen.