iBooks Author: kuvailevalla tekstityksellä varustetun videosisällön lisääminen

iBooks Authorin avulla voit luoda upeita Multi-Touch-kirjoja iPadille. Voit varmistaa, että kaikki yleisön jäsenet voivat nauttia kirjastasi, lisäämällä kuvailevalla tekstityksellä varustettuja videoita.

Jos sinulla on Scenarist-tiedosto (tekstitysmuototiedosto, jolla on yleensä tiedostopääte .scc) ja tekstittämätön elokuvatiedosto, voit lisätä tekstitysraidan elokuvatiedostoon Compressorin avulla. Compressor koodaa sen QuickTime-tiedostoksi seuraavasti:

1. Käynnistä Compressor.

2. Valitse Erä-ikkunassa Lisää tiedosto. Valitse elokuvasi ja lisää se projektiin avaamalla se.

3. Valitse Erä-ikkunasta elokuvatiedosto. Avaa sitten Inspektori-ikkuna klikkaamalla Inspektori-painiketta.

4. Klikkaa Inspektori-ikkunassa Lisätiedot-välilehteä.

5. Klikkaa Tekstitystiedosto-tekstin alla Valitse…-painiketta.

6. Siirry kovalevylläsi olevaan .scc-tiedostoon ja klikkaa Avaa-painiketta.

7. Etsi Asetukset-välilehdeltä iOS-yhteensopiva asetus Apple/Apple-laitteet-kansiosta.

8. Vedä tämä asetus Erä-ikkunan luettelossa olevaan elokuvatiedostoon.

9. Klikkaa Erä-ikkunassa Lähetä-painiketta.

10. Anna näkyviin tulevalla lomakkeella työlle nimi.

11. Jos sinulla on Apple Qmaster ‑klusteri, valitse klusterisi tai Tämä tietokone.

12. Aseta prioriteetti.

13. Klikkaa Submit (Lähetä).

14. Compressor-työn tila näkyy Historia-ikkunassa.

Kun työ on valmis, voit tuoda koodatun tiedoston näkyviin Finderissa klikkaamalla Historia-ikkunan suurennuslasikuvaketta. Voit käyttää tätä tiedostoa iBooks Authorin kanssa tai julkaista sen Course Managerin avulla iTunes U ‑kurssina.

Lisätietoja

Sinulla on aluksi oltava Scenarist-tiedosto (tunnistat sen tiedostopäätteestä .scc). Voit luoda näitä tiedostoja muiden valmistajien apeilla, kuten MovieCaptioner, MacCaption ja CapScribe Open. Nämä muiden valmistajien apit tarjoavat keinot tuoda transkriptioita, muokata niitä ajoitustiedoilla, koodata tekstitystiedot tarvittavaan muotoon ja lisätä tekstitystiedot QuickTime-tiedostoon, jotta ne voidaan lisätä iBooks Author ‑projektiisi.

Voit myös jättää koko tekstitysprosessin jälkituotannon hoidettavaksi.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.