Boot Camp: iMac näyttää pimeän näytön Windows 7:n asennuksen aikana

Kun asennat Microsoft Windows 7:n iMaciin (27-tuumainen, loppuvuosi 2009) ja iMaciin (21,5-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli) Boot Campin avulla, näkyviin saattaa tulla musta näyttö. Näin voi käydä, koska Windows 7 -asennustyökalu ei sisällä Maciin tarvittavia näytönohjaimia tai Bluetooth-ohjaimia.

Lataa tarvittavat ohjaimet ja asenna Windows 7 iMaciin noudattamalla seuraavia ohjeita:

Vinkki: Jos päivität Windows Vistasta, sinun on käytettävä Apple_Win7_Upgrade_Utility -työkalua, ennen kuin aloitat päivityksen asentamisen. Tämä ei ole tarpeen, jos Windows 7 asennetaan tietokoneeseen suoraan.

1. Siirry Boot Campin ohjelmistolisenssisopimuksen loppuun ja klikkaa Hyväksy ja lataa hyväksyäksesi lisenssin.

2. Tiedostot sisältyvät .zip-tiedostoon. Laajenna se kaksoisklikkaamalla sitä.

3. Liitä USB-tallennuslaite tai SD-kortti.

• Huom. USB-tallennuslaite on liitettävä suoraan iMacin takaosaan, ei näppäimistöön tai muuhun pienempitehoiseen laitteeseen.

4. Jos USB-laitetta tai SD-korttia ei ole alustettu muotoon MS-DOS (FAT) tai jos et ole varma tästä, noudata alla olevia ohjeita A–N. Muussa tapauksessa siirry vaiheeseen 5.

• Tärkeää: Nämä vaiheet poistavat USB-tallennuslaitteen tai SD-kortin sisällön. Varmuuskopioi kaikki siinä olevat tärkeät tiedostot toiselle levylle.

1. Valitse Siirry > Lisäohjelmat.

2. Avaa Levytyökalu.

3. Valitse USB-asema Levytyökalu-ikkunan vasemmalta puolelta.

4. Klikkaa Osiot-välilehteä.

5. Valitse osioiden määrä Volume Scheme (Taltiomalli) -valikosta. Jos et voi valita osioiden määrää, yrität ehkä osioida käynnistyslevyä.

6. Valitse Valinnat.

7. Klikkaa Master Boot Record.

8. Klikkaa OK.

9. Klikkaa Muoto-välilehteä.

10. Valitse MS-DOS (FAT).

11. Anna levylle nimi MBRFAT.

12. Klikkaa Apply (Käytä).

13. Klikkaa Osioi.

14. Kun prosessi on valmis, sulje Levytyökalu.

5. Vedä Drivers- ja AutoUnattend.xml-tiedostot iMac_Late_2009_2010_ Win7_Drivers-kansiosta, joka laajennettiin vaiheessa 2, USB- tai SD-korttilaitteen kuvakkeen päälle tiedostojen kopioimiseksi. Älä kopioi niitä alikansioon.

6. Käynnistä Boot Camp -apuri.

7. Valitse osion koko ja klikkaa Osioi.

8. Kun osiointi on valmis, klikkaa Aloita asennus ja aseta Windows 7:n asennuslevy. Tietokone käynnistyy uudelleen.

9. Noudata näyttöön tulevia Windowsin asennusohjeita. Jos kyseessä on uusi asennus, muista alustaa BOOTCAMP-osio Windows-asennustyökalun avulla. Sinun on klikattava Drive Options (Advanced) (Aseman valinnat (Lisävalinnat)), jotta näet Muoto-valinnan.

10. Tietokone käynnistyy uudelleen useita kertoja asennuksen aikana. Näyttö saattaa muuttua mustaksi useaksi minuutiksi, kun Windows-asennustyökalu etsii USB-tallennuslaitteen ajurit. Tietokonetta ei pidä sammuttaa tämän prosessin aikana.

11. Lopulta näkyviin pitäisi tulla näyttö, jossa sinua pyydetään luomaan käyttäjätili Windows 7:ssä.

Jos näyttö on musta vielä muutaman minuutin kuluttua, sammuta se (pidä virtapainiketta painettuna usean sekunnin ajan) ja palaa sitten vaiheeseen 4. Varmista, että USB-laite tai SD-kortti on alustettu Master Boot Record (FAT) -muotoon ja että AutoUnattend.xml ja ajurit ovat hakemiston juuritasolla.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.