Time Capsulen käyttöönotto ensimmäistä kertaa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa Time Capsulen käyttöön langattomana tukiasemana.

Time Capsule toimii monipuolisena AirPort Extreme 802.11n -tukiasemana. Jos olet siis lisäämässä Time Capsulea olemassa olevaan langattomaan verkkoon, se kannattaa ottaa käyttöön ensisijaisena tukiasemana eikä verkkoasiakkaana. Näin voit hyödyntää sen suurempaa nopeutta ja varmistaa, että varmuuskopioinnit suoritetaan ilman nopeusongelmia.

Ota Time Capsule käyttöön Time Capsulen mukana toimitettavalla tai Applen ohjelmistopäivityksistä tai Apple-tuen Tiedostohaut-sivustolta saatavilla olevalla AirPort-työkalu 5.3:lla tai uudemmalla.

Huomautus: Tässä artikkelissa kuvataan yksi mahdollinen käyttöönottovaihtoehto. Käytettävissä on myös muita vaihtoehtoja, kuten Time Capsulen lisääminen olemassa olevaan AirPort-verkkoon. Lisätietoja saat käyttöönotto-oppaasta.

1. Liitä kaapeli- tai DSL-modeemi (laajakaistamodeemi) Ethernet-kaapelilla Time Capsulen WAN-porttiin.

2. Liitä Time Capsulen virtajohto pistorasiaan.

3. Avaa AirPort-työkalu, jonka löydät Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta (/Applications/Utilities).

4. Time Capsulen nimi on alun perin esimerkiksi ”Time Capsule fea88c”. Jatka klikkaamalla Jatka.

5. Valitse Luo uusi langaton verkko ja klikkaa Jatka.

6. Noudata muita näyttöön tulevia ohjeita. Kun olet valmis, Time Capsule käynnistyy uudelleen ja ottaa asetukset käyttöön.