AirPort-tukiasemat: Ohjeet Wi-Fi-verkon löytämiseen, kun sitä ei näy normaalisti

Wi-Fi-verkkoa ei välttämättä löydy tietokoneesta. Wi-Fi-verkkoa ei ehkä näy Mac OS X:n AirPort-valikkoekstrassa.

Useat seikat voivat aiheuttaa tällaisia oireita:

• Wi-Fi-tukiaseman Wi-Fi-yhteys voi olla poissa käytöstä (kytketty pois päältä).

• Tietokoneen tai laitteen Wi-Fi-yhteys voi olla poissa käytöstä.

• Tietokone tai Wi-Fi-laite voi olla Wi-Fi-tukiaseman kantaman ulkopuolella.

• Wi-Fi-verkkoon saattaa vaikuttaa radiohäiriö.

• Wi-Fi-verkon ylläpitäjä on ehkä sulkenut (kätkenyt) verkon.

Yritä palauttaa Wi-Fi-verkko seuraavilla vianmääritystoimenpiteillä.

Jos ongelma koskee vain yhtä tietokonetta:

1. Tarkista tietokoneen asetukset ja varmista, että Wi-Fi/AirPort on käytössä.

2. Varmista, että tietokone on AirPort-tukiaseman kantaman alueella. (Asia voidaan tarkistaa siirtämällä tietokone lähemmäs AirPort-tukiasemaa.)

Jos ongelma koskee kaikkia tietokoneita ja Wi-Fi-laitteita:

1. Varmista, että Wi-Fi-tukiasema on kytketty toimivaan pistorasiaan.

2. Varmista, että tietokoneet, Wi-Fi-laitteet ja Wi-Fi-tukiasema eivät ole mahdollisten häiriöiden aiheuttajien (esimerkiksi metalliseinien tai mikroaaltouunien) lähellä.

3. Varmista, että Wi-Fi on käytössä Wi-Fi-tukiasemassa.

• Huomautus: Voit varmistaa, että Wi-Fi-tukiaseman Wi-Fi-verkko on käytössä, avaamalla AirPort-työkalun ja tarkistamalla langattoman tilan asetuksen AirPort > Langaton ‑välilehdeltä. Jos se on pois päältä, valitse avattavasta valikosta Luo langaton verkko tai Laajenna langatonta verkkoa.

4. Varmista, että Wi-Fi-verkkoa ei ole asetettu suljetuksi (kätketyksi) Wi-Fi-tukiasemassa.

• Huomautus: Voit tuoda langattoman verkon näkyviin avaamalla AirPort-työkalun ja poistamalla valinnan Luo suljettu verkko ‑valintaneliöstä, joka on kohdassa AirPort > Langaton-välilehti > Langattoman verkon valinnat...

5. Nollaa Wi-Fi-tukiasema.