Mac OS X ja AirPort: Yhteensopivat muun valmistajan langattomat kortit

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten erityyppisiä muun valmistajan langattomia PC-kortteja voi käyttää Mac OS X:n kanssa.

AirPort-ympäristössä käytettävät langattomat kortit voivat käyttää joko 802.11b- tai 802.11g-protokollaa. Valitse kortti, joka soveltuu käyttämääsi Mac OS X -versioon.

Jos tietokoneessa on AirPort- tai AirPort Extreme -korttipaikka, käytä vastaavaa Applen korttia, jotta käyttökokemus on mahdollisimman saumaton. Muun valmistajan PC-kortista voi kuitenkin olla hyötyä seuraavanlaisissa tilanteissa:

• Olet asentanut Mac OS X:n vanhempaan PowerBook-malliin, jossa ei ole AirPort-korttipaikkaa.

• Sinulla on uudempi PowerBook-malli, kuten PowerBook G4 (Gigabit Ethernet), jossa on alkuperäinen AirPort-korttipaikka. Tässä tilanteessa kannattaa ehkä päivittää 802.11g:hen. AirPort Extreme -korttia ei voi käyttää AirPort-korttipaikassa, joten muun valmistajan PC-kortti on yksi päivitysvaihtoehto.

Huomautus: AirPort- tai AirPort Extreme -korttipaikassa voi käyttää vain vastaavaa Applen korttia. Tässä mainittuja muun valmistajan kortteja voi käyttää vain PowerBookin PCMCIA (eli PC) -korttipaikassa.

802.11g-korttien käyttäminen

Muun valmistajan langattomat kortit saattavat käyttää 802.11g-protokollaa, jota myös AirPort Extreme -kortit ja -tukiasemat käyttävät. Tämä protokolla sallii tiedonsiirron jopa 54 Mb/s:n nopeudella.

802.11g-kortti saattaa toimia parhaiten, jos käytössä on Mac OS X 10.2 tai uudempi. Apple ei kelpuuta tiettyjä muun valmistajan kortteja, joten tarkista yhteensopivuus kortin valmistajan verkkosivustolta.

Muistiinpanot:

1. Varmista Järjestelmäasetusten Ohjelmiston päivitys -toiminnosta, että käytössä on Mac OS X:n ja AirPort-ohjelmiston uusimmat versiot.

2. 802.11g-kortin käyttö ei ehkä ole mahdollista ilman Mac OS X 10.2:ta tai uudempaa. Mac OS X 10.2:n voi ostaa Apple Storesta (http://www.apple.com/fi).

3. Jos AirPort-kortti on asennettu, se tulee poistaa ennen muun valmistajan kortin käyttämistä.

Vanhempien 802.11b-korttien käyttäminen

Monet vanhemmat langattomat kortit käyttävät 802.11b-protokollaa, joka sallii tiedonsiirron enintään 11 Mb/s:n nopeudella. Myös alkuperäiset AirPort-kortit ja -tukiasemat käyttävät tätä protokollaa.

Muun valmistajan 802.11b-kortin käyttäminen Mac OS X:n kanssa edellyttää muun valmistajan ohjainohjelmiston asennusta. Tarkista Mac OS X -ohjainten saatavuus valmistajan verkkosivustolta.

Huomautus: AirPort-ohjelmisto Mac OS 9:lle sisälsi ohjaimet Lucent WaveLANille, Agere Orinocolle ja joillekin muille muun valmistajan IEEE 802.11b -yhteensopiville PC-korteille. Nämä ohjaimet eivät sisälly AirPort-ohjelmiston Mac OS X -versioon. Sen vuoksi 802.11b-kortti saattaa toimia käynnistettäessä Mac OS 9:ään, mutta ei käynnistettäessä Mac OS X:ään.

Huomautus: Langaton internet-yhteys vaatii AirPort-kortin, AirPort-tukiaseman ja internet-palveluntarjoajan (käyttö saattaa olla maksullista). Jotkin internet-palveluntarjoajat eivät ole yhteensopivia AirPortin kanssa. America Online (AOL) toimii AirPort-ohjelmistoversio 2.0:n tai uudemman kanssa. Lisätietoja AOL:n yhteensopivuudesta on teknisessä asiakirjassa 106591: AirPort: Käyttö AOL:n kanssa. Kantama voi vaihdella käyttöympäristön mukaan.

Lisätietoja

Fyysinen tiedonsiirtonopeus perustuu IEEE 802.11g -määritykseen. Varsinainen tiedonsiirtonopeus on matalampi. Kantama vaihtelee käyttöympäristön mukaan. Oletuksena on AirPort Express-/Extreme-verkko ja 802.11g:tä tukeva tietokone. Nopeus ja kantama ovat pienempiä, jos verkkoon liittyy 802.11b-laitteita. Langattoman verkon käyttämiseen tarvitaan AirPort- tai AirPort Extreme -yhteensopiva tietokone tai muu Wi-Fi-sertifioitu 802.11a/b/g-protokollaa tukeva tietokone.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.