Wi-Fi: Vierasverkkoasiakkaat voivat kommunikoida keskenään mutta eivät pysty muodostamaan yhteyttä internetiin

Vierasverkkoon yhdistetyt tietokoneet ja laitteet (Wi-Fi-asiakkaat) saattavat pystyä kommunikoimaan keskenään mutta eivät pysty muodostamaan internet-yhteyttä.

Näin voi käydä, jos Vieras-verkon tarjoava AirPort-tukiasema on määritetty käyttämään DNS-palvelinta paikallisessa verkossa.

Tukiaseman on käytettävä ulkoista DNS-palvelinta, joka on esimerkiksi internet-palveluntarjoajan tarjoama palvelin.

Voit muuttaa DNS-asetusta seuraavasti:

1. Avaa AirPort-työkalu (Lisäohjelmat-kansiossa).

2. Valitse AirPort-tukiasemasi.

3. Klikkaa Muokkaa.

4. Klikkaa Internet-välilehteä.

5. Poista DNS-palvelimille ja IPv6 DNS -palvelimille määritetyt manuaaliset IP-osoitteet.

6. Klikkaa Päivitä.

AirPort-tukiasema käyttää nyt ulkoista DNS-palvelinta, ja vierasverkon laitteiden pitäisi pystyä muodostamaan internet-yhteys.