Studio Display – näyttö (jalusta)

Ennen kuin aloitat

Vaara

Varmista, että virtajohtoa ei ole kytketty pistorasiaan.

Varoitus

Lue Rikkoutunut lasi ja turvallisuus -kohdan ohjeet ennen aloittamista.

Varoitus

Joissakin kuvissa näkyy virtajohto irrotettuna näytöstä, mutta tämän toimenpiteen aikana virtajohdon tulee pysyä kytkettynä näyttöön.

Työkalut

• liimaleikkuri

• liimaleikkurin vaihtopyörät

• näytön liimanauhat

• Näytön tukijalusta

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai IPA-liinat

• solumuovipussi

• nailontikku (musta tikku)

• suojalasit

• silikonitela

• tarralappuarkki

• Tukivaahtomuovipalat

• tukikiila: jalusta kallistuksen säädöllä

• tukikiila: jalusta kallistuksen ja korkeuden säädöllä

Vaara

Tämä toimenpide vaatii järjestelmän määrityksen System Configurationilla. Tarvitset System Configuration -ohjelmiston suorittamiseen seuraavat:

• Apple Service Utilityn uusin versio, joka on asennettu macOS Sonoman (14.1 tai sitä uudempi) sisältävään Maciin

• internet-yhteys

• USB-C-latauskaapeli tai USB-A–USB-C-kaapeli. USB-C-kaapelin täytyy tukea sekä virransyöttöä että datayhteyttä. Älä käytä Thunderbolt 3 -kaapeleita.

Varoitus

Liimaleikkurissa on vaihdettava pyörä. Sinun on todennäköisesti käytettävä useita pyöriä, koska jos pyörä on haljennut, lommolla, rikki tai ei enää litteä, sinun on vaihdettava se uuteen. Vaurioituneen pyörän käyttäminen voi vahingoittaa näytön polyesteriteippiä. Vasemmalla olevassa kuvassa on vaurioitunut pyörä, oikeanpuoleisessa kuvassa uusi pyörä.

Tärkeää

• Jotta voit irrottaa näytön, sinun on leikattava liimanauhat, jotka kiinnittävät näytön takakoteloon. Jokaisessa liimanauhassa on yksi vaahtomuovikerros, jonka ympärillä on kaksi liimakerrosta. Kun leikkaat liimanauhat liimaleikkurilla, leikkaat enimmäkseen vaahtomuovikerroksen läpi.

• Jos mallissa on VESA-kiinnityssovitin, katso irrotus- ja kokoamisohjeet kohdasta Näyttö (VESA-kiinnityssovitin).

Irrottaminen

1. Kallista näyttö kokonaan ylös ja aseta tukikiila paikalleen.

2. Leikkaa näytön liimanauhat työntämällä liimaleikkuri näytön ja kotelon väliin. Aloita kulmasta ja liikuta pyörää näytön reunojen ympäri.

• Tärkeää

• Jos näytössä on kallistussäädettävä jalusta, toimi vaiheen 3 ohjeiden mukaisesti.

• Jos näytössä on kallistus- ja korkeussäädettävä jalusta, siirry vaiheeseen 4.

3. Aseta kallistus- ja korkeussäädettävän jalustan tukikiila samansuuntaisesti näytön kanssa kuvan osoittamalla tavalla. Siirry sitten vaiheeseen 5.

4. Aseta vaahtomuoviset tukipalat kohtisuoraan näyttöön nähden siten, että palojen viivat kulkevat pystysuuntaisesti kuvan osoittamalla tavalla.

5. Kun tuet näyttöä, liikuta sormiasi reunoja pitkin ja nosta varovasti varmistaaksesi, että liima on leikattu kokonaan pois. Jos liimakiinnitystä ei ole leikattu kokonaan pois, leikkaa jäljellä oleva liimakiinnitys liimaleikkurilla.

6. Irrota näyttö varovasti kotelosta ja varmista, että näyttö irtoaa kotelon yläosan lähellä olevista ripustimista. Tue näytön alaosaa yhdellä kädellä samalla, kun kallistat näytön yläosaa poispäin kotelosta.

7. Aseta näyttö jalustan tukikiilan tai tukivaahtomuovipalojen päälle.

8. Avaa DisplayPortin joustavan signaalikaapelin (1) lukitustanko yläasentoon vetämällä kielekkeestä. Liu'uta sitten joustavan kaapelin pää ulos liittimestä (2).

• Tärkeää: DisplayPortin joustavassa signaalikaapelissa on pieni liimaosio, joka kiinnittyy näytön takaosaan. Jos joustava kaapeli on edelleen kiinni näytön takaosassa, irrota se mustalla tikulla.

9. Liu'uta DisplayPortin virtakaapelin pää ulos liittimestä (3).

10. Avaa kameran joustavan kaapelin lukitustanko (1) yläasentoon vetämällä kielekkeestä. Liu'uta sitten joustavan kaapelin pää ulos liittimestä (2).

11. Vedä näytön taustavalon kaapeleiden päät varovasti ulos liittimistä (3).

12. Aseta näyttö tukijalustalle.

• Tärkeää: Jos sinulla ei ole näytön tukijalustaa, aseta näyttö puhtaalle pehmeälle pyyhkeelle näyttöpuoli alaspäin. Varmista näytön vahingoittumisen välttämiseksi, että joustavat kaapelit eivät kosketa pyyhettä.

13. Irrota näyttöliima näytön reunojen takapuolelta ESD-suojatuilla pinseteillä kuvan osoittamalla tavalla.

•  Vaara

• Älä irrota liimajäämiä näytön kulmista, jotta näytön polyesterikalvo ei vahingoitu.

• Älä käytä etanoli- tai IPA-pyyhkeitä näytön puhdistamiseen. Etanoli tai isopropyylialkoholi (IPA) voi vahingoittaa polyesterikalvoa.

14. Irrota näyttöliima kotelon reunoista ESD-suojatuilla pinseteillä kuvan osoittamalla tavalla.

15. Puhdista liimajäämät kotelosta etanoli- tai IPA-liinoilla.

Kokoaminen

1. Aseta näytön liimanauhat tasaiselle pinnalle ja tarkista, ettei niissä ole vaurioita ja ryppyjä. Tarkista liimanauhojen oikeat paikat nauhojen osanumeroiden avulla:

• alareuna (946-21413) (1)

• vasen yläkulma (946-21414) (2)

• oikea yläkulma (946-21415) (3)

• oikea (946-21416) (4)

• vasen (946-21417) (5).

•  Varoitus: Vaurioituneet näytön liimanauhat voivat aiheuttaa kosmeettisia vikoja (aukkoja) ja valovuotoja. Ne voivat myös heikentää näytön ja kotelon välistä sidosta. Jos liimanauhat ovat rypistyneet tai vaurioituneet, vaihda ne.

• Huomautus: Näytön liimanauhoissa on yksi vaahtomuovikerros, jonka ympärillä on kaksi liimakerrosta. Liimanauhan alareunassa on irrotettava suojapaperi ja yläreunassa irrotettava suojamuovi. Irrotettavien suojien värit voivat vaihdella.

2. Irrota irrotettava suojapaperi näytön vasemman reunan liimanauhasta ja paina samalla liimanauhaa kotelon reunaa vasten. Kiinnitä sitten nauha koteloon painamalla liimanauhaa koko pituudeltaan mustan tikun tylpällä päällä.

• Tärkeää: varmista, että sovitat näytön liimanauhakuvion kotelon kuvioon.

3. Kiinnitä liimanauhat myös kotelon oikeaan reunaan, oikeaan ja vasempaan yläkulmaan sekä alareunaan toistamalla vaihe 2.

• Tärkeää

• Jos näytössä on kallistussäädettävä jalusta, toimi vaiheen 4 ohjeiden mukaisesti.

• Jos näytössä on kallistus- ja korkeussäädettävä jalusta, siirry vaiheeseen 5.

4. Aseta kallistus- ja korkeussäädettävän jalustan tukikiila kotelon eteen kuvan osoittamalla tavalla. Aseta näyttö jalustan tukikiilan päälle kotelon eteen. Siirry sitten vaiheeseen 6.

5. Aseta vaahtomuoviset tukipalat kotelon alle kuvan osoittamalla tavalla. Aseta sitten näyttö tukivaahtomuovipalojen päälle kotelon eteen.

6. Liu'uta näytön taustavalon kaapelit (1) liittimiin.

7. Liu'uta kameran joustavan kaapelin pää liittimeen (2). Käännä sitten joustavan kaapelin (3) lukitustanko alas.

8. Liu'uta DisplayPortin virtakaapelin pää liittimeen (1).

9. Liu'uta DisplayPortin joustavan signaalikaapelin pää liittimeen (2). Käännä sitten joustavan kaapelin (3) lukitustanko alas.

10. Nosta näyttöä ja ripusta se kahteen ripustimeen lähellä kotelon yläosaa.

11. Aseta kaksi suurta vaahtomuovipalaa pöydälle siten, että palojen viivat kulkevat pystysuuntaisesti kuvan osoittamalla. Aseta koko yksikkö vaahtomuovipalojen päälle näyttöpuoli ylöspäin. Irrota tukikiila. Kohdista sitten näyttö kotelon kanssa.

12. Irrota näyttöä vain sen verran, että mahdut irrottamaan irrotettavan suojakalvon näytön alareunasta. Toista sama koko näytön reunaa pitkin, kunnes irrotettavat suojakalvot on irrotettu myös näytön vasemmasta ja oikeasta reunasta sekä yläreunasta.

13. Irrota suojakalvo tarralappuarkista. Pyöritä silikonitelaa edestakaisin tarralapulla telan puhdistamiseksi.

14. Pyöritä silikonitelaa näytön kunkin reunan yli kuusi kertaa.

15. Paina näytön reunaa molemmin käsin liimakiinnityksen varmistamiseksi. Liikuta käsiäsi näytön reunaa pitkin ja paina jokaisesta kohdasta.

16. Aseta näyttö solumuovipussiin. Aseta se sitten makaamaan tasaisesti puhtaalle pöydälle näyttöpuoli alaspäin. Odota 30 minuuttia, jotta liima kiinnittyy sekä näyttöön että koteloon.

•  Varoitus: älä vedä näyttöä pöytää pitkin.

17. Ota näyttö pois solumuovipussista ja aseta näyttö pystyasentoon. Jos asensit uudelleen jo aiemmin käytetyn näytön tai emolevyn, korjaus on nyt valmis.

•  Varoitus: Jos vaihdoit näytön tai emolevyn, suorita jäljellä olevat vaiheet, jotta voit suorittaa System Configurationin. Varmista ennen jatkamista, että sinulla on käytettävissäsi USB-C-latauskaapeli ja Mac, johon on asennettu Apple Service Utility.

18. Avaa Macin Apple Service Utility -appi. Tarkista, että kaikki resurssit on asennettu.

• Huomautus: resurssien lataamiseen ja asentamiseen kuluva aika vaihtelee internet-yhteytesi nopeuden mukaan.

19. Apple Service Utilityssa näkyy viesti, jonka mukaan sinun on liitettävä laite tai työkalu.

20. Kytke näytön virtajohto pistorasiaan.

21. Liitä USB-C-latauskaapelin toinen pää Maciin. Liitä sitten USB-C-latauskaapelin toinen pää näytön takana olevaan Thunderbolt 3 -porttiin. Thunderbolt 3 -portti on oikeanpuoleisin portti.

22. Kun Apple Service Utility havaitsee näytön, System Configuration käynnistyy automaattisesti.

23. Jos System Configurationin suoritus onnistuu, Apple Service Utilityssa näkyy viesti, jonka mukaan System Configuration on valmis.

Vaara

• Jos System Configuration keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, Apple Service Utilityssa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.

• Jos vaihdoit näytön, näytön kirkkaus, True Tone ja Valokeila-toiminto eivät välttämättä toimi oikein, ennen kuin olet suorittanut System Configurationin.

• Jos vaihdoit emolevyn, tietokoneen käynnistyessä näkyy hälytyssymboli ja osoite support.apple.com/display/restore, kunnes suoritat System Configurationin.