MacBook Air (M2, 2022) – ohjauslevy ja ohjauslevyn joustava kaapeli

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• välyspaketti

• Kapton-teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx T3 -puolikuuvaihtopää

• Torx T5 -vaihtopää

Tärkeää

• Tämä toimenpide edellyttää uutta ohjauslevyn liittimen suojakoteloa, joka toimitetaan uuden ohjauslevyn mukana.

• Tämä toimenpide saattaa vaatia ohjauslevyn sovitesarjan, joka toimitetaan vain uuden ohjauslevyn mukana. Sitä ei voi tilata erikseen.

Irrottaminen

1. Avaa näyttö. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin.

2. Irrota ohjauslevyn joustava kaapeli varovasti mustalla tikulla ohjauslevyn liittimen suojakotelosta.

•  Varoitus: Älä vahingoita ohjauslevyn joustavaa kaapelia, kun irrotat sitä ohjauslevyn liittimen suojakotelosta.

3. Kiinnitä Torx T3 -vaihtopää siniseen momenttiruuvimeisseliin. Irrota sitten ohjauslevyn liittimen suojakotelosta kaksi T3-ruuvia (923-07277) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T3 -vaihtopäällä.

4. Irrota ohjauslevyn liittimen suojakotelo ja aseta se sivuun.

• Huomautus: Jos asennat alkuperäisen ohjauslevyn uudelleen, säästä suojakotelo kokoamista varten.

5. Nosta ohjauslevyn joustavan kaapelin pää irti liittimestä.

6. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

7. Irrota ohjauslevyn joustava kaapeli varovasti kotelon yläosasta mustalla tikulla.

•  Varoitus: Ohjauslevyn joustavan kaapelin alla oleva liima on erittäin vahvaa. Älä vahingoita joustavaa kaapelia, kun irrotat sitä ohjauslevystä.

8. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

9. Kiinnitä Torx T5 -vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Irrota sitten ohjauslevystä kymmenen T5-ruuvia (923-07258) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

10. Pidä kiinni akun kannesta sen reunoista. Nosta se sitten irti kotelon yläosasta.

11. Nosta tietokone pois pöydältä (1). Anna ohjauslevyn joustavan kaapelin kulkea kotelon yläosan aukon läpi (2). Jätä ohjauslevy makaamaan tasaisesti pöydälle, jotta sovitepalat pysyvät paikoillaan.

• Tärkeää: Jos sovitepalat putoavat, ne on asennettava takaisin alkuperäisille paikoilleen. Jos et pysty määrittämään sovitepalojen alkuperäistä sijaintia, vaihda ne. Sovitesarja on saatavilla vain uuden ohjauslevyn mukana.

12. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

• Tärkeää: Jos ohjauslevyn joustava kaapeli on vaurioitunut, käännä joustavan kaapelin liittimen (1) lukitusvipu ylös. Irrota joustavan kaapelin pää ohjauslevystä. Liu'uta sitten joustavan kaapelin pää ulos liittimestä (2).

Kokoaminen

Tärkeää

Jos asennat uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin alkuperäiseen ohjauslevyyn tai uuteen ohjauslevyyn, suorita kokoamisvaihe 1. Jos asennat uudelleen alkuperäisen ohjauslevyn ja ohjauslevyn joustavan kaapelin uusien sovitepalojen kanssa, siirry vaiheeseen 2. Jos asennat uudelleen alkuperäisen ohjauslevyn ja sovitepalat ovat edelleen paikoillaan, siirry kokoamisvaiheeseen 3.

1. Työnnä uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin pää ohjauslevyn liitäntään (1). Käännä sitten lukitusvipu alas (2).

2. Käytä ESD-suojattuja pinsettejä asentaessasi uusia ohjauslevyn sovitepaloja. Aseta neljä suorakaiteen muotoista sovitepalaa ulompien ruuvinreikien kohdalle. Aseta sitten kaksi pyöreää sovitepalaa keskimmäisten ruuvinreikien kohdalle.

• Tärkeää: Uuden ohjauslevyn mukana tulee kolme erikokoista sovitepalaa (0,075 mm, 0,125 mm ja 0,175 mm). Aloita 0,125-millisillä sovitepaloilla. Käytä ohuempia tai paksumpia sovitepaloja säätääksesi kohdistusta vaiheessa 12.

3. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

4. Vedä ohjauslevyn joustava kaapeli takaisin kotelon yläosan ohjauslevyn aukon läpi.

5. Laske tietokone hitaasti ohjauslevyn päälle ja kohdista kotelon yläosan ruuvinreiät ohjauslevyn ruuvinreikiin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli.

6. Varmista, että ohjauslevyn joustava kaapeli on tasaisesti ohjauslevyä vasten. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

7. Pidä ohjauslevyä paikallaan, kun käännät tietokoneen oikein päin. Aseta yksi välyspala ohjauslevyn jokaiseen neljään kulmaan. Kiinnitä sitten jokainen välyspala Kapton-teipillä.

8. Käännä tietokone siten, että näppäimistö on alaspäin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli.

9. Kiinnitä Torx T5 -vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Kiinnitä sitten ohjauslevyyn osittain kymmenen T5-ruuvia (923-07258) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

10. Aseta tietokone kyljelleen näyttö edelleen auki.

11. Pidä Torx T5 -vaihtopää kiinni säädettävässä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 17,5 Ncm.

12. Kiinnitä neljä uloimpien kulmien T5-ruuvia kokonaan takaisin paikoilleen säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

13. Aseta tietokone oikein päin. Varmista, että ohjauslevyn yläreuna on oikealla korkeudella. Voit tehdä sen kohdistamalla yhden tarralapun ohjauslevyn yläreunaan. Varmista, että tarralappu on samalla tasolla kotelon kanssa.

14. Varmista, että ohjauslevyn alareuna on oikealla korkeudella. Voit tehdä sen kohdistamalla kaksi tarralappua päällekkäin ohjauslevyn alareunaan. Varmista, että kaksi päällekkäistä tarralappua ovat samalla tasolla kotelon kanssa.

15. Jos ohjauslevy on oikealla korkeudella, jatka vaiheeseen 16. Jos ohjauslevyn reunat ovat korkeammalla tai alempana kuin kotelon yläosa tai jos ohjauslevyn ja kotelon yläosan ympärillä olevat raot ovat epätasaiset, irrota tarralaput, välyspalat ja Kapton-teippi. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin. Toista irrotusvaiheet 9–12. Suorita sitten kokoamisvaiheet 2–15 uudelleen.

• Tärkeää

• Jos ohjauslevy on kotelon yläosaa korkeammalla, asenna ohuemmat 0,075-milliset sovitepalat.

• Jos ohjauslevy on kotelon yläosaa alempana, asenna paksummat 0,175-milliset sovitepalat.

16. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin.

17. Pidä Torx T5 -vaihtopää kiinni säädettävässä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselissä. Varmista, että vääntömomentin arvo on 17,5 Ncm.

18. Kiinnitä sitten kuusi jäljellä olevaa T5-ruuvia kokonaan ohjauslevyyn säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

19. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

20. Kiinnitä ohjauslevyn joustava kaapeli ohjauslevyyn painamalla kaapelia kuvan osoittamalla tavalla.

• Tärkeää: Jos asennat uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin, irrota liimapinta ennen joustavan kaapelin kiinnittämistä ohjauslevyyn.

21. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

22. Paina ohjauslevyn joustavan kaapelin pää liittimeen.

23. Asettele ohjauslevyn liittimen suojakotelo paikalleen.

• Huomautus: Jos asennat uuden ohjauslevyn, asenna sen mukana toimitettu uusi ohjauslevyn liittimen suojakotelo.

24. Kiinnitä Torx T3 -vaihtopää siniseen momenttiruuvimeisseliin. Kiinnitä sitten ohjauslevyn liittimen suojakoteloon takaisin kaksi T3-ruuvia (923-07277) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T3 -vaihtopäällä.

25. Irrota liimapinta ohjauslevyn liittimen suojakotelon yläosasta. Paina sitten ohjauslevyn joustavan kaapelin pää kiinni ohjauslevyn liittimen suojakoteloon.

26. Käännä tietokone ympäri. Nosta välyspalat ja Kapton-teippi irti ohjauslevystä mustan tikun tylpällä päällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen: