MacBook Pro (14-tuumainen, 2021) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• #00 Phillips -ristipääruuvimeisseli

• ESD-suojatut pinsetit

• Kapton-teippi

• Nailontikku (musta tikku)

• Torx T3 -ruuvimeisseli

• Torx T5 -ruuvimeisseli

• Torx T6 -ruuvimeisseli

Vaara

• Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden emolevyn, sinun on asennettava myös uusi Touch ID ‑levy.

Huomautus: Emolevy ja jäähdytyselementti saattavat näyttää erilaisilta, mutta toimenpide on sama.

Irrottaminen

1. Irrota seuraavat 17 ruuvia T3-ruuvimeisselillä:

• Kaksi T3-ruuvia (923-06959) MagSafe 3 -levyn liittimen suojakotelosta (1)

• Kolme T3-ruuvia (923-06938) vasemmasta USB-C-levyn liittimen suojakotelosta (2)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06854) äänikortin liittimen suojakotelosta (3)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06938) oikeasta USB-C-levyn liittimen suojakotelosta (4)

• Kaksi T3-ruuvia (923-07046) Touch ID -levyn liittimen suojakotelosta (5)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakotelosta (6)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakotelosta (7)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06854) kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelosta (8)

2. Irrota seuraavat kahdeksan suojakoteloa ja säilytä ne kokoamista varten:

• MagSafe 3 -levyn liittimen suojakotelo (1)

• Vasemman USB-C-levyn liittimen suojakotelo (2)

• Äänikortin liittimen suojakotelo (3)

• Oikean USB-C-levyn liittimen suojakotelo (4)

• Touch ID -levyn liittimen suojakotelo (5)

• Näytön liittimen suojakotelo (6)

• Näytön liittimen suojakotelo (7)

• Kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelo (8)

3. Nosta seuraavien kymmenen joustavan kaapelin päät irti emolevyn liittimistä:

• MagSafe-virtamoduulin joustava kaapeli (1)

• Vasemman USB-C-levyn joustavat kaapelit (2, 3)

• Äänikortin joustava kaapeli (4)

• Oikean USB-C-levyn joustava kaapeli (5)

• Touch ID -levyn joustava kaapeli (6)

• Näytön taustavalon joustava virtakaapeli (7)

• FaceTime HD -kameran joustava kaapeli (8)

• eDP:n joustava kaapeli (9)

• Kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (10)

4. Nosta näytön joustavan kaapelin pidikkeet irti kotelon yläosan sisärungosta. Taita ne varovasti taaksepäin paljastaaksesi alla olevat mustat puskurit.

5. Kierrä kotelon yläosaa kuvan mukaisesti.

6. Nosta mustat puskurit pois kotelon yläosasta ja säilytä ne kokoamista varten.

7. Irrota polyesterikalvot seuraavista seitsemästä joustavasta kaapelista:

• Mikrofonin joustava kaapeli (1)

• Vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• Näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• Näppäimistön joustava kaapeli (4)

• Oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• Oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• Vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7)

8. Käännä seuraavan seitsemän joustavan kaapelin lukitusvivut ylös mustalla tikulla:

• Mikrofonin joustava kaapeli (1)

• Vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• Näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• Näppäimistön joustava kaapeli (4)

• Oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• Oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• Vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7)

9. Avaa liimausta ESD-suojatuilla pinseteillä ja irrota vasemman ja oikean tuulettimen joustavat kaapelit emolevystä.

10. Liu’uta seuraavien seitsemän joustavan kaapelin päät irti liittimistä:

• Mikrofonin joustava kaapeli (1)

• Vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• Näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• Näppäimistön joustava kaapeli (4)

• Oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• Oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• Vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7)

11. Irrota polyesterikalvosuojukset neljästä T5-ruuvista ESD-suojatuilla pinseteillä. Laita kalvot talteen kokoamista odottamaan. Irrota sitten neljä T5-ruuvia (923-07039) T5-ruuvimeisselillä.

12. Irrota seuraavat kolme ruuvia emolevystä T6-ruuvimeisselillä kuvan mukaisessa järjestyksessä:

• Kaksi T6-ruuvia (923-07035) (1)

• Yksi T6-ruuvi (923-07036) (2)

13. Irrota seuraavat seitsemän ruuvia emolevystä T5-ruuvimeisselillä kuvan mukaisessa järjestyksessä:

• Kolme T5-ruuvia (923-07040) (3)

• Kaksi T5-ruuvia (923-07038) (4)

• Kaksi T5-ruuvia (923-07037) (5)

14. Käännä lämpökanavien suojat ja tuulettimen joustavat kaapelit taaksepäin. Kiinnitä ne Kapton-teipillä kuvan osoittamalla tavalla.

15. Nosta hieman emolevyn reunaa mustalla tikulla kuvan mukaisesti.

16. Kallista emolevyä varovasti kuvan osoittamalla tavalla (1). Liu’uta sitten emolevy ulos kotelon yläosasta (2). Käytä mustaa tikkua kääntääksesi ohjauslevyn ja BMU:n joustavat kaapelit taaksepäin, kun irrotat emolevyn.

•  Varoitus: Älä vahingoita Touch ID -levyn joustavaa kaapelia, kun irrotat emolevyn.

Tärkeää: Älä irrota jäähdytyselementtiä emolevystä.

Kokoaminen

Tärkeää: Jos asennat uudelleen alkuperäisen emolevyn, siirry kokoamisvaiheeseen 11. Jos asennat uuden emolevyn, jatka kokoamisvaiheeseen 1.

Varoitus: Jos asennat uuden emolevyn, älä hävitä pakkausta ja vahvikkeita. Pakkaus ja vahvikkeet on siirrettävä olemassa olevaan emolevyyn ennen Apple-huoltoon palauttamista, jotta se ei vahingoitu kuljetuksen aikana.

1. Asenna uusi Touch ID -levy irrotus- ja kokoamisvaiheiden mukaisesti.

2. Avaa Phillips #00 -ristipääruuvimeisselillä kuusi Phillips #00 -kiinnitysruuvia kokonaan uuden emolevyn ylävahvikkeista.

3. Nosta ylävahvikkeet irti uudesta emolevystä ja aseta ne sivuun.

4. Nosta uusi emolevy irti alavahvikkeista ja aseta se sivuun.

5. Aseta vanha emolevy alavahvikkeiden päälle. Kohdista vanhan emolevyn ruuvinreiät alavahvikkeiden ruuvinreikiin.

• Huomautus: Alavahvikkeet on merkitty seuraavasti:

• BL (vasen alakulma)

• BR (oikea alakulma)

6. Aseta ylävahvikkeet vanhalle emolevylle. Kohdista ylävahvikkeiden ruuvinreiät vanhan emolevyn ruuvinreikiin.

• Huomautus: Ylävahvikkeet on merkitty seuraavasti:

• TL (vasen yläkulma)

• TR (oikea yläkulma)

• Tärkeää: Ylävahvikkeiden kiinnitysruuvit asennetaan emolevyn ruuvinreikien läpi ja alavahvikkeiden ruuvinreikiin.

7. Asenna Phillips #00 -ristipääruuvimeisselillä kuusi Phillips #00 -kiinnitysruuvia kokonaan neljään vahvikkeeseen.

8. Aseta vanha emolevy käytetyn ESD-turvallisen pakkauksen sisään.

9. Aseta pakattu levy vaahtomuovikehykseen.

10. Sulje ja teippaa laatikko. Lähetä laatikko Apple-huoltoon.

11. Varmista, että lämpökanavien suojat ja tuulettimen joustavat kaapelit on käännetty taaksepäin ja kiinnitetty kotelon yläosaan Kapton-teipillä.

12. Varmista, että näytön taustavalon joustava virtakaapeli sekä FaceTime HD -kameran ja eDP:n joustavat kaapelit on käännetty taaksepäin kotelon yläosan reunan yli.

13. Käännä seuraavat yhdeksän joustavaa kaapelia taaksepäin ja kiinnitä ne kotelon yläosaan Kapton-teipillä kuvan mukaisesti:

• Oikean USB-C-levyn joustava kaapeli

• Oikean kaiuttimen joustava kaapeli

• Näppäimistön taustavalon joustava kaapeli

• Kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli

• MagSafe-virtamoduulin joustava kaapeli

• Vasemman USB-C-levyn joustavat kaapelit

• Äänikortin joustava kaapeli

• Mikrofonin joustava kaapeli

• Vasemman kaiuttimen joustava kaapeli

14. Pidä kiinni emolevyn reunoista. Kallista emolevyn reunaa alaspäin, jotta se asettuu kotelon yläosaan (1). Laske sitten emolevy kotelon yläosaan (2). Ohjaa Touch ID -levyn joustava kaapeli lämpömoduulin ja emolevyn välisen raon läpi (3).

•  Varoitus

• Älä vahingoita Touch ID -levyn joustavaa kaapelia, kun irrotat emolevyn.

• Varmista, ettei mikään joustava kaapeli jää puristuksiin emolevyn alle.

15. Irrota Kapton-teippi varovasti lämpökanavista ja joustavista kaapeleista.

16. Asenna yksi T6-ruuvi (923-07036) (1) osittain takaisin emolevyyn T6-ruuvimeisselillä.

17. Asenna yksi T5-ruuvi (923-07040) (2) osittain takaisin emolevyyn T5-ruuvimeisselillä.

18. Asenna kaksi T6-ruuvia (923-07035) osittain takaisin emolevyyn (1) T6-ruuvimeisselillä.

19. Asenna kaksi T5-ruuvia (923-07040) osittain takaisin emolevyyn (2) T5-ruuvimeisselillä.

20. Asenna neljä T5-ruuvia (923-07039) osittain takaisin emolevyyn (3) T5-ruuvimeisselillä.

21. Asenna kaksi T5-ruuvia (923-07038) osittain takaisin emolevyyn (4) T5-ruuvimeisselillä.

22. Asenna kaksi T5-ruuvia (923-07037) osittain takaisin emolevyyn (5) T5-ruuvimeisselillä.

23. Varmista, että emolevy on tasaisesti kotelon yläosan sisällä.

24. Asenna yksi T6-ruuvi (1) kokonaan takaisin T6-ruuvimeisselillä.

25. Asenna yksi T5-ruuvi (2) kokonaan takaisin T5-ruuvimeisselillä.

26. Asenna kaksi T6-ruuvia kokonaan takaisin T6-ruuvimeisselillä.

27. Asenna 10 T5-ruuvia kokonaan takaisin T5-ruuvimeisselillä.

28. Asenna neljä ruuvien polyesterikalvosuojusta takaisin.

• Huomautus: Uudet polyesterikalvosuojukset toimitetaan uuden emolevyn mukana. Jos asennat alkuperäisen emolevyn takaisin, voit käyttää alkuperäisiä polyesterikalvosuojuksia.

29. Kierrä kotelon yläosaa kuvan mukaisesti. Aseta sitten mustat puskurit sisärunkoon.

30. Kohdista näytön joustavat kaapelit puskurien (1) reunojen ympärille. Paina sitten näytön kaapelipidikkeet puskureiden yli ja sisärunkoon (2).

31. Työnnä mustalla tikulla näytön joustavat kaapelit näytön ja sisärungon väliseen rakoon.

32. Työnnä mustalla tikulla näytön joustavat kaapelit emolevyn ja sisärungon väliseen rakoon. Varmista, että näytön kaapelin pidikkeet ovat täysin kiinni sisärungossa.

33. Paina seuraavien kymmenen joustavan kaapelin päät emolevyn liittimiin:

• MagSafe-virtamoduulin joustava kaapeli (1)

• Vasemman USB-C:n joustavat kaapelit (2, 3)

• Äänikortin joustava kaapeli (4)

• Oikean USB-C:n joustava kaapeli (5)

• Touch ID -levyn joustava kaapeli (6)

• Näytön taustavalon joustava virtakaapeli (7)

• FaceTime HD -kameran joustava kaapeli (8)

• eDP:n joustava kaapeli (9)

• Kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (10)

34. Liu’uta seuraavien seitsemän joustavan kaapelin päät kiinni liittimiin:

• Mikrofonin joustava kaapeli (1)

• Vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• Näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• Näppäimistön joustava kaapeli (4)

• Oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• Oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• Vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7)

35. Käännä seuraavien seitsemän joustavan kaapelin lukitusvivut alas mustan tikun tylpällä päällä:

• Mikrofonin joustava kaapeli (1)

• Vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• Näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• Näppäimistön joustava kaapeli (4)

• Oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• Oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• Vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7)

36. Paina polyesterikalvot kiinni seuraavien seitsemän joustavan kaapelin päihin:

• Mikrofonin joustava kaapeli (1)

• Vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• Näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• Näppäimistön joustava kaapeli (4)

• Oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• Oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• Vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7)

37. Aseta seuraavat kahdeksan suojakoteloa kotelon yläosaan:

• MagSafe 3 -levyn liittimen suojakotelo (1)

• Vasemman USB-C-levyn liittimen suojakotelo (2)

• Äänikortin liittimen suojakotelo (3)

• Oikean USB-C-levyn liittimen suojakotelo (4)

• Touch ID -levyn liittimen suojakotelo (5)

• Näytön liittimen suojakotelo (6)

• Näytön liittimen suojakotelo (7)

• Kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelo (8)

38. Asenna T3-ruuvimeisselillä seuraavat 17 ruuvia takaisin kahdeksaan suojakoteloon:

• Kaksi T3-ruuvia (923-06959) MagSafe 3 -levyn liittimen suojakoteloon (1)

• Kolme T3-ruuvia (923-06938) vasemman USB-C-levyn liittimen suojakoteloon (2)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06854) äänikortin liittimen suojakoteloon (3)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06938) oikean USB-C-levyn liittimen suojakoteloon (4)

• Kaksi T3-ruuvia (923-07046) Touch ID -levyn kaapelin suojakoteloon (5)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakoteloon (6)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakoteloon (7)

• Kaksi T3-ruuvia (923-06854) kannen kulmatunnistimen suojakoteloon (8)

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.