MacBook Pro (13-tuumainen, M2, 2022) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• 3-millinen kuusiokoloavain

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• antennityökalu

• ESD-suojatut pinsetit

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx T3 -puolikuuvaihtopää

• Torx T3 -ruuvimeisseli

• Torx T5 -vaihtopää

• Torx T5 -ruuvimeisseli

Vaara

• Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden emolevyn, sinun on asennettava myös uusi Touch ID ‑levy.

Tärkeää

Tämä toimenpide edellyttää uutta polyesterikalvoa.

Irrottaminen

1. Irrota seuraavat yhdeksän T3-ruuvia sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja T3-puolikuuvaihtopäällä:

• kolme T3-ruuvia (923-05253) (1)

• kaksi T3-ruuvia (923-05253) (923-05263) (4)

• kaksi T3-ruuvia (923-05260) (5)

• kaksi T3-ruuvia (923-05246) (6).

2. Irrota seuraavat neljä T5-ruuvia T5-ruuvimeisselillä:

• kaksi T5-ruuvia (923-05254) (2)

• kaksi T5-ruuvia (923-05255, 923-05256) (3).

3. Irrota seuraavat kuusi suojakoteloa ja säilytä ne kokoamista varten:

• L-muotoinen suojakotelo (1)

• ohjauslevyn liittimen suojakotelo (2)

• äänikortin liittimen suojakotelo (3)

• Touch ID  ‑levyn liittimen suojakotelo (4)

• eDP-liittimen suojakotelo (5)

• eDP:n joustavan kaapelin suojakotelo (6).

• Tärkeää: Äänikortin liittimen suojakotelossa (3) on syvempi mutka kohdassa, jossa ruuvinreikä on lähimpänä jäähdytyselementin vartta. Huomioi suojakotelon suunta uudelleenasennusta silmällä pitäen.

4. Nosta seuraavien viiden joustavan kaapelin (1–5) päät irti emolevyn liittimistä:

• Touch Bar ‑kosketuksen joustava kaapeli (1)

• Touch Bar ‑näytön joustava kaapeli (2)

• I/O-levyn joustava kaapeli (3)

• ohjauslevyn joustava kaapeli (4)

• Äänikortin joustava kaapeli (5)

5. Nosta eDP:n joustavan kaapelin (6) pää irti TCON-levyn liittimestä.

• Tärkeää: Kallista akun kantta hieman ylöspäin ja vedä ohjauslevyn joustava kaapeli (4) akun kannen aukon läpi. Laske akun kansi kotelon yläosan päälle.

6. Irrota polyesterikalvokielekkeet seuraavista kahdeksasta joustavasta kaapelista:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

7. Käännä seuraavan kahdeksan joustavan kaapelin lukitusvivut ylös mustalla tikulla:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

8. Liu’uta seuraavien kahdeksan joustavan kaapelin päät irti liittimistä:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

9. Irrota polyesterikalvo langattoman antennin koaksiaalikaapeleista ja hävitä kalvo.

10. Nosta kahden antennin koaksiaalikaapelin päät irti liittimistä antennityökalulla.

11. Irrota seuraavat viisi T5-ruuvia emolevystä T5-ruuvimeisselillä:

• yksi T5-ruuvi (923-05240) (1)

• yksi T5-ruuvi (923-05253) (2)

• kolme T5-ruuvia (923-05250) (3).

12. Irrota 3 mm:n kuusioruuvi (923-05247) (4) jäähdytyselementin varresta 3 mm:n kuusiokoloavaimella.

13. Kallista akun kannen yläreunaa hieman ylöspäin ja vedä akunhallintayksikön joustavaa kaapelia (5) hieman ulospäin. Laske akun kansi kotelon yläosan päälle.

14. Kallista varovasti emolevyn näyttösaranasta kauimpana olevaa reunaa ylöspäin. Irrota sitten emolevy kotelon yläosasta vetämällä emolevyä itseäsi kohti. Siirrä kaapelit pois tieltä irrottaessasi emolevyä.

• Tärkeää: Huomioi kokoamista silmällä pitäen, miten jäähdytyselementin varsi on sijoitettu lämpökanavaan.

Kokoaminen

Tärkeää

Jos asennat uuden emolevyn, suorita vaiheet 1 ja 2. Jos asennat uudelleen alkuperäisen emolevyn, siirry vaiheeseen 3.

1. Irrota nykyinen Touch ID  -levy ja asenna uusi Touch ID  -vaihtolevy.

2. Irrota nykyinen upotetun DisplayPortin joustava kaapeli ja liittimen suojakotelo. Asenna ne sitten uuteen emolevyyn.

3. Varmista, että lämpökanava on asennettu oikein jäähdytyselementin varteen.

4. Ennen kuin asennat emolevyn takaisin paikoilleen, tunnista kaikki kotelon yläosan 15 kaapelia (1–15) oikein.

• Huomautus: Kaapeleita on yhteensä 16, mutta eDP:n joustava kaapeli ja liittimen suojakotelo on kiinnitetty emolevyyn, joten niitä ei näy tässä kuvassa.

5. Pidä kiinni emolevyn reunoista. Kallista emolevyn näyttösaranaa lähimpänä olevaa reunaa alaspäin. Laske sitten emolevyn loppuosa kotelon yläosaan.

•  Huomio: Varmista, ettei mikään kotelon yläosan kaapeli jää puristuksiin emolevyn alle.

6. Kiinnitä seuraavat viisi T5-ruuvia osittain takaisin emolevyyn T5-ruuvimeisselillä:

• yksi T5-ruuvi (923-05240) (1)

• kaksi T5-ruuvia (923-05252) (2)

• kolme T5-ruuvia (923-05250) (3).

7. Kiinnitä 3 mm:n kuusioruuvi (923-05247) (4) osittain takaisin jäähdytyselementin varteen 3 mm:n kuusiokoloavaimella.

8. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 14,5 Ncm.

9. Kiinnitä yksi T5-ruuvi täysin takaisin kiinni säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja T5-vaihtopäällä.

10. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 16 Ncm.

11. Kiinnitä yksi T5-ruuvi täysin takaisin kiinni säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

12. Kiinnitä kolme T5-ruuvia täysin takaisin kiinni T5-ruuvimeisselillä.

13. Kiinnitä 3-millinen kuusioruuvi kokonaan kiinni 3-millisellä kuusiokoloavaimella.

14. Paina sitten kahden antennin koaksiaalikaapelin päät liittimiin antennityökalun tylpällä päällä.

15. Kiinnitä uusi polyesterikalvo antennin koaksiaalikaapeleiden ja T5-ruuvin päälle.

•  Huomio: Asenna uusi polyesterikalvo antennin koaksiaalikaapeleiden päälle, jotta vältät irtonaisten roskien aiheuttamat vauriot.

16. Liu’uta seuraavien kahdeksan joustavan kaapelin (1–8) päät kiinni liittimiin:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

17. Käännä seuraavan kahdeksan joustavan kaapelin lukitusvivut alas mustan tikun tylpällä päällä:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

18. Paina polyesterikalvokiinnikkeet kiinni seuraavien kahdeksan joustavan kaapelin päihin:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

19. Paina viiden joustavan kaapelin (1–5) päät emolevyn liittimiin:

• Touch Bar ‑kosketuksen joustava kaapeli (1)

• Touch Bar ‑näytön joustava kaapeli (2)

• I/O-levyn joustava kaapeli (3)

• ohjauslevyn joustava kaapeli (4)

• Äänikortin joustava kaapeli (5)

20. Paina eDP:n joustavan kaapelin (6) pää kiinni TCON-levyn liittimeen.

• Tärkeää: Ennen kuin painat ohjauslevyn joustavan kaapelin (4) pään liittimeen, kallista akun kantta hieman ylöspäin ja irrota kaapeli urasta. Laske akun kansi kotelon yläosan päälle.

21. Asettele seuraavat kuusi suojakoteloa paikoilleen (1–6):

• L-muotoinen suojakotelo (1)

• ohjauslevyn liittimen suojakotelo (2)

• äänikortin liittimen suojakotelo (3)

• Touch ID  ‑levyn liittimen suojakotelo (4)

• eDP-liittimen suojakotelo (5)

• eDP:n joustavan kaapelin suojakotelo (6).

• Tärkeää: Asettele äänikortin liittimen suojakotelo (3) siten, että syvempi mutka on lähimpänä jäähdytyselementin vartta.

22. Kiinnitä seuraavat yhdeksän T3-ruuvia takaisin sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja T3-puolikuuvaihtopäällä:

• kolme T3-ruuvia (923-05253) (1)

• kaksi T3-ruuvia (923-05254) (923-05263) (4)

• kaksi T3-ruuvia (923-05260) (5)

• kaksi T3-ruuvia (923-05246) (6).

23. Kiinnitä seuraavat neljä T5-ruuvia takaisin paikoilleen T5-ruuvimeisselillä:

• kaksi T5-ruuvia (923-05254) (2)

• kaksi T5-ruuvia (923-05255) (923-05256) (3).

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.