Ensimmäiset vaiheet Mac-pöytätietokoneilla

Suorita aina seuraavat toimenpiteet ennen korjauksen aloittamista:

• Varmuuskopioi Mac.

• Jos vaihdat emolevyn, poista Etsi Macini käytöstä. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > Apple ID. Valitse sivupalkista iCloud. Poista sitten Etsi Macini -valintaneliön valinta. Jos et pääse Omenavalikkoon, jatka seuraavien vaiheiden suorittamista.

• Sammuta Mac.

• Jos et voinut poistaa Etsi Macini -toimintoa käytöstä Omenavalikon kautta, siirry toisella laitteella osoitteeseen iCloud.com/find. Valitse Kaikki laitteet. Valitse laite, jonka haluat poistaa. Valitse sitten Poista tililtä.

• Irrota virtajohto sekä pistorasiasta että laitteen takaa. Pidä virtajohto irti pistorasiasta, kun laitetta korjataan.

• Irrota kaikki muut kaapelit laitteesta.

• Tyhjennä ja puhdista työtilasi.

• Laita ESD-rannehihna ranteeseesi ja kiinnitä se kunnolla maadoitettuun ESD-mattoon.

Vaara

ESD (sähköstaattinen purkaus tai staattisen sähkön vapautuminen) voi vahingoittaa elektronisia osia.

Huomioi seuraavat asiat, kun suoritat korjausta:

• Tämän mallin käyttöoppaassa voi olla kuvia muista malleista, mutta menettelyt ovat samat. Varmista, että käytät korjattavan mallin oikeita työkaluja.

• Älä kiirehdi. Lue kaikki ohjeet ja varoitukset huolellisesti.

• Ruuvimeisseleiden magnetointi helpottaa pienten ruuvien käsittelyä.

• Käytä vain Kapton-teippiä kaapelien kiinnittämiseen ja poissa tieltä pitämiseen, kun irrotat ja asennat osia.

• Jokaisen joustavan johdon ja kaapelin pään tulee olla kohdakkain sen liittimen kanssa. Paina jokaisen joustavan kaapelin päätä liittimeen, kunnes se napsahtaa paikoilleen. Näin varmistat, että se on kunnolla kiinni.