Brug knapperne og skærmen på dit Apple Watch

Læs mere om, hvordan du interagerer med dit Apple Watch ved hjælp af Digital Crown, sideknappen og bevægelser.

Tryk eller drej på Digital Crown

Apple Watch, der viser Digital Crown

Hvis du ikke har opdateret watchOS, kan du læse om, hvordan du bruger Digital Crown.

Tryk på sideknappen

Apple Watch, der viser sideknappen
  • Tryk for at vise eller skjule Kontrolcenter.

• Tryk og hold nede for at bruge Nødopkald SOS.

• Dobbeltklik for at bruge Apple Pay.

• Tryk og hold nede for at tænde eller slukke dit ur.

Hvis du har Apple Watch Ultra eller en nyere model, kan du tilpasse knappen Handling for hurtigt at få adgang til dine yndlingsfunktioner.

Hvis du ikke har opdateret watchOS, kan du læse om, hvordan du bruger sideknappen.

Tag et kig på din Apple Watch-skærm

Med Apple Watch Series 5 eller nyere kan du når som helst tage et kig på din skærm med funktionen Altid til. Hvis du har en tidligere Apple Watch-model, eller hvis du ikke bruger Altid til, skal du løfte håndleddet for at tænde skærmen.

Du kan også vække din skærm gradvist for at holde lysstyrken lav på steder som biografer. Drej langsomt på Digital Crown for at vække skærmen, og drej derefter den anden vej for at sætte skærmen på vågeblus igen.

Brug bevægelser

Apple Watch reagerer på bevægelser. Dit ur udfører forskellige funktioner, når du trykker hurtigt på skærmen eller trykker på den i længere tid.

Tryk

Person, der trykker med fingeren på Apple Watch-skærmen

Tryk på skærmen for at vælge en knap eller et emne. På Apple Watch-modeller med funktionen Altid til betyder et tryk, at skærmen skifter til fuld lysstyrke.

Tryk og hold nede

Person, der holder fingeren nede på Apple Watch-skærmen

Hold fingeren nede på skærmen for at ændre urskiven, se indstillinger i en app og meget mere.

Træk

Person, der trækker fingeren hen over Apple Watch-skærmen

Træk fingeren hen over skærmen for at rulle eller justere et mærke.

Skub

Person, der skubber fingeren hen over Apple Watch-skærmen

Skub opad, nedad, til venstre eller til højre for at se forskellige skærme.

Hvis du ikke har opdateret watchOS

Sådan interagerer du med Digital Crown og sideknappen med watchOS 9 og en tidligere version.

Tryk eller drej på Digital Crown:

• Tryk for at se urskiven eller hjemmeskærmen.

• Dobbeltklik for at gå til den senest anvendte app.

• Hold fingeren nede for at bruge Siri.

• Drej for at zoome, rulle eller justere det, der vises på skærmen.

• Tryk og hold nede for at låse skærmen op efter en svømmetræning.

Tryk på sideknappen:

Hvis du har Apple Watch Ultra, kan du tilpasse knappen Handling