Nyheder i iBooks Author

Læs om de nyeste funktioner i iBooks Author.

Nyheder i iBooks Author 2.4

• ePub-skabelonerne understøtter nu en pop-over-widget

• Mindre forbedringer af ePub-skabelonernes brugbarhed

Nyheder i iBooks Author 2.3

• iBooks til iPhone understøtter nu bøger lavet med iBooks Author

• Opret Multi-Touch-bøger med nye ePub-skabeloner

Nyheder i iBooks Author 2.2

• Nu er det nemmere end nogensinde at flytte eksisterende ePub- og InDesign-data til iBooks Author.

• Opret en ny Multi-Touch-bog via et ePub-arkiv, så ombrydes teksten automatisk i den skabelon, du vælger.

• Hvis du importerer et Adobe InDesign-arkiv, beholder iBooks Author det layout og de formater, du har indstillet i InDesign.

Nye tomme skabeloner, så du kan gøre din bogs design helt personligt

• Du har fuld kontrol over bogens udseende og design fra start til slut.

Flere indstillinger til hyperlinks

• Opret et link til et bestemt kapitel, afsnit eller en side i din bog.

• Opret et link fra et billede.

• Opret et link til en bestemt del af din bog fra et valgfrit sted, også uden for iBooks Author.

• Få mere at vide om henvisninger i iBooks Author.

Indstil dine widgets til afspilning direkte på siden

• Medie-, Keynote- og HTML-widgets kan nu afspilles direkte på en side i din bog.

• Widgets kan også indstilles til at afspille automatisk, når dine læsere når til den pågældende side i bogen.

Flere skabeloner designet af Apple

• iBooks Author indeholder nye skabeloner til "liggende format i stående udgave" og "stående format".

Nyheder i iBooks Author 2.0

Opret nye flotte bøger i stående format

• iBooks Author understøtter nu bøger i stående format med fuld styring af layoutet.

• Med en skabelon med stående format kan du oprette bøger, der kun er i stående format, og samtidig deaktiveres grænsefladen for retningsskift i iBooks Author.

• I stedet for at bruge tekstretningen fra en liggende bog i stående format er der med den nye mulighed samme navigering, indholdsfortegnelse og interaktion, som der ville være i en liggende bog i liggende format.

Indsæt specielle skrifter i bøger, så du har fuld kontrol over tekstens udseende

• Understøttelse af skrifter af typen TrueType (.ttf) og OpenType (.otf).

• Skriftarkiverne er beskyttet, når de skrives ind i iBooks-arkivet ved publicering eller eksport.

• Forfatteren eller udgiveren skal sørge for de nødvendige rettigheder til de anvendte skrifter (på linje med rettighederne til billeder, tekst og medier).

• Få mere at vide om brug af specielle skrifter i iBooks Author.

Brug mere interaktivitet med de nye rulleindholdsoversigt- og pop-over-widgets

• I denne version er der to nye Multi-Touch-widgets – Rulleindholdsoversigt og pop-over.

• Rulleindholdsoversigt giver et område med lodret rulning, som kan indeholde mere tekst og større billeder end det oprindeligt definerede område. Læserne kan rulle gennem dette område for at se det indsatte indhold.

• Pop-over-widget'en har et specielt billede, der udløser visning af et rulleområde som ved rulleindholdsoversigt. En pop-over kan også indeholde tekst og grafik.

Understøttelse af matematiske udtryk

• Forfatterne kan indsætte avancerede matematiske udtryk ved hjælp af LaTeX- og MathML-tegn.

• Ligningerne gengives direkte i iBooks Author.

• Ugyldige LaTeX- og MathML-udtryk markeres.

• Forfatterne kan også bruge MathType 6.7d (eller en nyere version) som eksternt tekstredigeringsprogram til ligninger med understøttelse af direkte redigering (round-trip editing).

• Få mere at vide om brug af LaTeX og MathML i iBooks Author.

Automatisk optimering af medier til iPad

• iBooks Author understøtter nu alle medieformater understøttet af QuickTime.

• Mediearkiverne optimeres automatisk, så de opfylder kravene til video og lyd på iPad.

• Optimeringen sker, når der indsættes et mediearkiv eller et Keynote-arkiv med et mediearkiv.

• Mediearkiverne optimeres et ad gangen. Hvis der indsættes flere arkiver, oprettes der en arkivkø til optimering. Det er fortsat muligt at redigere i bogen, mens optimeringen foregår.

• Arkiverne komprimeres for at mindske arkivstørrelsen, uden at kvaliteten forringes.

• Videoer placeres i .m4v-beholdere, og lydarkiver placeres i .m4p-beholdere.

• Få mere at vide om brug af mediearkiver i iBooks Author.

Forbedret understøttelse af integreret lyd, bl.a. speciel afspilning af billede

• iBooks Author understøtter nu alle lydformater, der understøttes af QuickTime.

• Afspilning af lydarkiver kan ske ved hjælp af tre interaktionsmodeller:

• iBooks Author indsætter et rullefelt.

• Knappen Afspil/pause vises i iBooks Author.

• Forfatteren kan selv vælge et billede til Afspil/pause. Der kan kun bruges ét billede (ikke forskellige billeder til afspilning og pause).

Forbedret publiceringsproces

• iBooks Author leder forfatteren gennem en række skærmbilleder for at sikre en mere enkel publiceringsproces.

• iBooks Author kontrollerer, om der er fejl i bogen, før den eksporteres til iTunes Producer.

• Forfatterne får mulighed for at vælge automatisk oprettelse af en eksempelbog ud fra et valgt kapitel.

Versionsnummerering af bøger

• Forfatterne skal indtaste et nyt versionsnummer, når de publicerer en opdatering til en bog, der allerede er tilgængelig i iBooks Store.

• Forfatterne skal indtaste et versionsnummer ved eksport af en bog.

• Forfatterne må ikke indtaste et versionsnummer ved eksport af en bog som eksempel.

• Om versionsnummeret:

• iBooks Author indsætter som standard versionsnummeret 1.0.

• Versionsnummeret vises sammen med bogen i iBooks Store.

• Om versionsnummerformatet:

• Brug heltal med punktum som skilletegn. Der må højst bruges to punktummer, tre komponenter og fire heltal pr. komponent. Eksempel: 1111.1111.1111

• Foranstående nuller ignoreres. 1.01 læses som 1.1

• 1.10 opfattes som værende større end 1.9.

• Der må ikke bruges bogstaver.

• Hvis en læser opgraderer til en ny version, overføres markeringer, noter og bogmærker til den nye version.

Optimeret til at kunne udnytte Retina-skærmen på den nye MacBook Pro

• iBooks Author udnytter alle mulighederne på den nye MacBook Pro med Retina-skærm, så læserne får et lækkert billede med tydelig grafik og skarp tekst.

Flere skabeloner designet af Apple

• iBooks Author indeholder nye skabeloner til "liggende format i stående udgave" og "stående format".

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.