Fjern indbyggede Apple-apps fra hjemmeskærmen på din iOS 10-enhed eller dit Apple Watch

Med iOS 10 kan du fjerne nogle af de indbyggede Apple-apps fra hjemmeskærmen på din iPhone, iPad, iPod touch eller dit Apple Watch.

Når du fjerner en indbygget app fra din hjemmeskærm, fjerner du også alle relaterede brugerdata og konfigurationsfiler. Dette kan påvirke relaterede systemfunktioner eller oplysninger på dit Apple Watch.

De indbyggede apps i iOS er designet, så de optager meget lidt plads. De bruger tilsammen mindre end 200 MB. Du får ikke mere lagringsplads på din enhed ved at fjerne indbyggede iOS-apps.

Indbyggede apps, som du kan fjerne fra hjemmeskærmen

Hvis du har iOS 10, kan du fjerne1 disse apps fra hjemmeskærmen:

• Lommeregner

• Kalender

• Kompas

• Kontakter2

• FaceTime3

• Find mine venner

• Hjem

• iBooks4

• iCloud Drive

• iTunes Store

• Mail

• Kort4

• Musik4

• Nyheder (ikke tilgængeligt i alle lande)

• Noter

• Podcasts4

• Påmindelser

• Værdipapirer

• Tip

• Videoer eller tv-udsendelser

• Memoer

• Appen Watch5

• Vejr

1. Med iOS 12 kan du slette indbyggede apps fra hjemmeskærmen på din enhed. Læs denne artikel, hvis du vil vide mere om indbyggede apps i iOS 12.

2. Hvis du fjerner appen Kontakter, findes alle dine kontaktoplysninger i appen Telefon.

3. Hvis du fjerner appen FaceTime, kan du stadig foretage og modtage FaceTime-opkald i appen Kontakter og appen Telefon.

4. Hvis du fjerner appen iBooks, Kort, Musik eller Podcasts, kan disse ikke bruges med CarPlay.

5. Hvis du prøver at fjerne appen Watch fra en iPhone, når den er parret med et Apple Watch, bliver du bedt om at ophæve pardannelsen med dit Apple Watch, før du kan fjerne appen.

Fjern en indbygget app fra hjemmeskærmen

1. På din iOS-enhed skal du trykke på appen og holde fingeren let nede, indtil appen ryster. Hvis appen ikke ryster, skal du sikre dig, at du ikke trykker for hårdt.

2. Tryk på Fjern på appen, og tryk derefter på Fjern.

3. Tryk på knappen Hjem for at afslutte.

Hvis du har et Apple Watch, vil den app, du fjerner fra din iPhone, også blive fjernet fra dit Apple Watch.

Gendan en indbygget app, du har fjernet

1. På din iOS-enhed skal du gå til App Store.

2. Søg efter appen. Sørg for at skrive appens navn korrekt. Find det rigtige navn på indbyggede apps.

3. Tryk på No alt supplied for Image for at gendanne appen.

4. Vent på, at appen gendannes, og åbn den derefter via hjemmeskærmen.

Hvis du har et Apple Watch, vil den app, du gendanner på din iPhone, også blive gendannet på dit Apple Watch.

Hvad sker der, når du fjerner indbyggede apps fra hjemmeskærmen

Når du fjerner indbyggede apps fra hjemmeskærmen, kan det påvirke andre systemfunktioner. Her er nogle eksempler:

• Hvis din iPhone er parret med et Apple Watch, og du fjerner en app fra hjemmeskærmen på din iPhone, bliver den pågældende app også fjernet fra hjemmeskærmen på dit Apple Watch.

• Hvis du fjerner appen Podcasts fra hjemmeskærmen, er Podcasts ikke tilgængelig via CarPlay.

• Hvis du fjerner appen Musik, kan du muligvis ikke afspille visse lydfiler ved hjælp af Apple-apps eller apps fra andre producenter på visse bilradioer eller radiomodtagere.

• Hvis du fjerner appen Værdipapirer eller Vejr fra hjemmeskærmen, er værdipapirer og vejr ikke tilgængelige andre steder. Du kan f.eks. ikke se oplysninger om værdipapirer eller vejr i Notifikationscenter på din iPhone eller som Komplikationer eller Glimt på dit Apple Watch.

• Hvis du fjerner appen Lommeregner, vises den ikke i Kontrolcenter.

Hvis du vil gendanne berørte funktioner, kan du føje indbyggede apps til din hjemmeskærm igen.